Mónika névnap – Érdekességek a Mónikákról

Mónika névnap – Érdekességek a Mónikákról

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Mónika névnap – Érdekességek a Mónikákról

Május 4.-én a Mónikák ünneplik névnapjukat. Legyenek akár testvérek, anyukák, feleségek, barátok, vagy akár mindezek együtt, nagyon boldog névnapot kívánunk minden Mónikának! Most pedig lássunk néhány érdekességet a névnaposokról!

A név eredete

A Mónika név eredete máig nem teljesen tisztázott. Egyes elméletek szerint Karthágóból származik, és a punok által előszeretettel használt név volt, de elképzelhető az is, hogy görög, vagy latin eredetű névről van szó.
Annyi bizonyos, hogy a név mindhárom néphez kapcsolható, inkább csak a tényleges kiindulási pont nem tisztázott.

A név jelentése

A név vitatott eredetének köszönhetően többféle jelentéssel is rendelkezik. Egyik jelentése az istennőre, másik az egyedül élő, segítő-megmentő nőre, egy megint másik a tanítóra utal inkább. Latin változata az intő, figyelmeztető jelentést hordozza.

Általános jellemzők

A Mónikák általában mély érzésű, kifejezetten okos, gyors gondolkodású, tehetséges emberek, akik az élet számtalan területén, változatos munkakörben megállják a helyüket.
Általában dominánsak, szeretik maguk irányítani az életüket, de törekszenek arra, ahogy ettől függetlenül a férfi-női szerepek ne sérüljenek. 

Érzékenység

A Mónika név viselői kifejezetten érzékenyen reagálnak a körülöttük zajló eseményekre, legyen az kimondott vagy kimondatlan hatás. Mivel azonban sokszor éreznek meg negatív dolgokat, ezért hajlamosak lehetnek arra, hogy ott is rémeket lássanak, ahol valójában nincs is gond.
Könnyen látnak ellenséget másokban, és bár ennek általában van valamennyi alapja, ennek mértékének megítélésében néha tévednek és a helyzetet rosszabbnak minősítik, mint amilyen az ténylegesen.

Megbízhatóság, következetesség

A Mónikák általában megbízhatóak, szorgalmasak és gyorsan, megbízhatón teljesítő emberek. Nincs ellenükre az önálló munka, de ha több emberrel kell együtt dolgozni, akkor ennek az elvárásnak is megfelelnek.
Szeretik ugyanezt visszakapni kollégáiktól, de mégsem ítélnek el valakit azért, mert annak valamelyik tulajdonsága nem egyezik az övével. Következetesen és hosszú távon ragaszkodik döntéseihez és terveihez, nem csapong a lehetőségek között.

Segítőkészség

A Mónika névre keresztelt emberek kifejezetten segítőkészek, ráadásul mindezt nem színpadiasan, inkább csendben és visszafogottan teszik. Szívesen foglalkoznak másokkal, odafigyelnek a többiekre.
Nem véletlenül az nevének egyik jelentése, hogy tanító, segítő. Segítő szándékuk és önfeláldozásuk azonban néha túlkapássá válhat, amikor akár mártírnak is érezhetik magukat a valójában önként vállalt feladatok és felelősségek miatt.

Szigorúság

A Mónika nevet viselő emberek gyakran keltik szigorú, kemény ember benyomását. Fejlett kritikai érzékkel rendelkeznek és véleményüknek hangot is adnak, nemtetszésüket egyértelműen kifejezésre juttatják, ami fokozza a szigorú benyomást.
A szigorúság valóban a személyiségének egy része, de egyrészt magával szemben is legalább ugyanilyen szigorra fogalmaz meg kritikákat, másrészt pedig a szigor mögött elevenen él benne a megfelelni, magát másokkal elfogadtatni vágyó kislány is.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!