Ezt mondja a pszichológus arról, hogy miért vagy valakivel rögtön egy hullámhosszon, mással meg egyáltalán nem sikerül kijönnöd

Ezt mondja a pszichológus arról, hogy miért vagy valakivel rögtön egy hullámhosszon, mással meg egyáltalán nem sikerül kijönnöd

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezt mondja a pszichológus arról, hogy miért vagy valakivel rögtön egy hullámhosszon, mással meg egyáltalán nem sikerül kijönnöd

Biztosan átélted már te is a következő szituációt: elmentél egy randira, és azonnal egy hullámhosszra kerültél a másikkal, be sem állt a szátok, és átbeszélgettétek az éjszakát. Aztán biztosan ismerős ez is: kínosan üldögéltek egymással szemben valakivel, aki egyébként egy szimpatikus, kedves embernek tűnik, de valahogy mégsem találjátok a közös hangot.

Pszichológusok szerint azonban az utóbbi szituáció sem jelenti feltétlenül azt, hogy ne lehetne valami a dologból – ezt mondják a szakértők a helyzetről.

Annak, hogy valakivel miért klikkelsz rögtön az első randin, mással meg egyáltalán nem, rengeteg oka lehet, és általában az utolsó szituációban sem mindig a másik a hibás, sőt – leggyakrabban te és az elvárásaid rontják el a helyzetet. Hogy hogyan? Az Elite Daily-nek egy pszichológus elmesélte, mi lehet a hiba.

Az első probléma egyértelműen az, ha nagyon izgulsz a randi előtt, ami persze természetes, de a helyzeten nem sokat segít.

Talán már egy ideje nem randiztál senkivel, vagy már nagyon megtalálnád az igazit, esetleg végre olyan emberrel hozott össze a sors, akit nagyon szeretnél magad mellé, a lényeg az, hogy ha ideges vagy, nehezebben jön a természetesség.

Ugyanez a helyzet a szorongással is: az izgalom hozza magával ezt is, ami szintén nem tesz túl jót a helyzetnek. Fontos viszont tudni, hogy egy ilyen randi még nem a világ vége, és ha adtok az egésznek még egy-két esélyt, akkor egy rosszabb első randiból is rengeteg minden sülhet ki.

Kép: ridofranz/depositphotos.com

Ha viszont nincsenek elvárásaid a randival kapcsolatban, sokkal lazábban indulsz neki a helyzetnek, és valószínűleg inkább magadat is tudod adni, ahelyett, hogy szétizgulnád az egészet. Ha például egy ismerősöd akar összehozni az ő ismerősével, akivel még nem találkoztál, vagy nem érdekel annyira, oldottabb és fesztelenebb leszel, mint azzal, akit tényleg szeretnél is magadnak. Ez is lehet az oka annak, hogy olyan emberrel passzolsz rögtön, akiről nem is gondoltad volna.

A pszichológus szerint a tanulság az, hogy csalóka lehet az első benyomás és az is, hogy mennyire vagytok egy hullámhosszon.

A másik is izgulhat, neki is lehet rossz napja, akivel pedig rögtön klikkelsz, lehet, hogy nem is a lelki társad. Fontos, hogy ne ítélkezz előre, és adj második esélyeket magadnak és a kiszemeltednek is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást