Ezt árulja el a kapcsolatodról, ha becézgetitek egymást

Ezt árulja el a kapcsolatodról, ha becézgetitek egymást

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezt árulja el a kapcsolatodról, ha becézgetitek egymást

A becenevek nagyon aranyosak tudnak lenni egy kapcsolatban, és szívesen hívjuk a másikat édesemnek, nyuszókának vagy bömbikének – de mit mond erről egy pszichológus? Tényleg annyit számít, ha van külön becenevünk egymásnak, vagy ez egy felesleges cukiság, és semmi jelentősége nincs?

Párok között nagyon gyakori, ha már a kapcsolat elején is akár megjelennek a becenevek. Édesem, drágám, kicsim – ezek a leghétköznapibb megszólítások, de létezik azért bőven ennél extrémebb is, sőt, olyan is, amitől az ember hátán végigfut a hideg (apuci? tényleg?). A párkapcsolatok nagy részében előbb-utóbb azért előjön egy-két becenév, de vannak olyanok, akik nem élnek a lehetőséggel. Vajon ők csinálják rosszul, vagy azok, akik édibédi nevekkel illetik a másikat?

Szakértők szerint a becenevek lehetnek fontosak egy kapcsolatban, de korántsem akkora a jelentőségük, mint ahogy azt a legtöbben hisszük.

Az összetartozást erősítik, egy olyan kapcsot jelentenek, ami közelebb hozza egymáshoz a párokat, de akkor sincs semmi baj, ha valaki nem használja őket.

Ez tényleg egyéni preferencián, valamint a párkapcsolat milyenségén múlik. Az is lehet, hogy akkor sem használsz a barátoddal beceneveket, ha az előző pasival mindenfélének becézgettétek egymást.

A becenevek jót tehetnek a kapcsolatnak

A szakértők azt mondják, hogy a becenevek erősíthetik is a kapcsot kettőtök között, főleg akkor, ha csak ti ismeritek a nevek eredeteit. Ez egy olyan kis titok kettőtöknek, ami az összetartozás érzését adja. Ez a titkolózás ad egyfajta izgalmat a pároknak azért, mert csak ők tudják, honnan ered a nevük, más pedig nem.

A Superdrug Online Doctor felmérésében ezer ember vett részt, azzal az eredménnyel zárult, hogy a beceneveknek van pozitív hatásuk a párkapcsolatra.

A megkérdezett, beceneveket használó amerikaiak 90 százaléka érezte magát jól és nyugalomban a párkapcsolatukban. Azok közül, akik nem használtak ilyen neveket, csak 56 százalék nyilatkozott így.

Persze ez nem azt jelenti, hogy direkt összefüggés van a kettő között – ha a pároddal egész egyszerűen nem érzitek kényelmesnek a beceneveket, nem kell erőltetni. Ha viszont szívesen használnátok őket, akkor hajrá, ugyanis erősítheti az összetartozásotokat.

Szakértők szerint leginkább arra kell figyelned, hogy kettőtöknek mi a kényelmes és kellemes, és nem érdemes összehasonlítgatni magatokat másokkal. Ha nektek az édibédi micikemucika felel meg, akkor használjátok azt, ha meg szeretitek a másikat a keresztnevén hívni, akkor ne erőltessétek a beceneveket.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!