6 tipp, hogy elkerüld a párkapcsolati válságot

6 tipp, hogy elkerüld a párkapcsolati válságot

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 tipp, hogy elkerüld a párkapcsolati válságot

Úgy érzed, hogy van valami a levegőben, mert álompárok szakítanak körülötted, és mintha nálatok sem lenne minden rendben? Minden emberi kapcsolat hullámvasút, amelyben meg kell tapasztalni a csúcsot és a mélységet, de a krízis elkerülhető egy kis odafigyeléssel!

Változtass a fontossági sorrenden!

Hazaesel a munkából, elkészíted a vacsorát, majd fáradtan bezuhansz a tévé elé, hogy megnézz néhány epizódnyi szappanoperát? Dicséretes, ha a karrier és a háztartás területén is helytállsz, de ne felejtsd el, hogy nő vagy – a párodnak szüksége van rád!
Ne hagyd, hogy a napi teendők közétek álljanak! A legjobb, ha közösen végzitek az otthoni feladatokat, így az ételkészítésből magányos sürgölődés helyett őszinte beszélgetés kerekedhet.

Legyenek szertartásaitok!

A Los Angeles-i Egyetem friss kutatása szerint azok a friss házasok, akik különböző közös rítusokat találtak ki az együtt töltött idő során, sokkal boldogabbak „földhözragadt” társaiknál.
Nem kell olyan bonyolult cselekvéssorozatra gondolni, hogy például békaügetésben ugráljátok körbe a veteményest teliholdkor, mert egy jó éjt puszi vagy ágyba vitt kávé is elég az összetartozás erősítéséhez.

Csevegjetek rendszeresen!

Nemcsak a világmegváltó beszélgetéseknek van kapcsolatépítő hatásuk, hanem a néhány mondatos eszmecserének is. Ha mindennap megdicséred a párod valamiért és megosztod vele a napod egyik apró élményét, észrevétlenül teszel a boldogságotokért.
Amennyiben kérni szeretnél tőle valamit, ne követelj, inkább indokolj! A „szeretnék veled moziba menni” pedig sokkal ellenállhatatlanabbul hangzik, mint a „miért nem viszel el sehová?”, ugye?

Döntsetek közösen!

Válaszút előtt álltok egy olyan kérdésben, amely érinti a kapcsolatotokat? Őszintén, külön-külön és együtt is fontoljátok meg: a válaszok közül melyik tesz jót nektek?
És amit az első pillanatban rossznak bélyegeztetek, valóban olyan rossz-e? Mindenképpen kérjetek gondolkodási időt, ha lehet – ám ne agyaljátok túl a dolgot, mert az újabb feszültséghez vezethet!

Új kifejezés a „szeretlek”-re

Mindketten úgy érzitek, hogy fölösleges óránként biztosítanotok a másikat érzéseitekről? Esetleg még négyszemközt is zavarba hoz titeket az „sz” betűs szó? Ez nem azt jelenti, hogy valami nem stimmel veletek, csupán a kommunikációs akadályt kell legyőznötök!
Amennyiben a szeretleket egy teljesen más, akár becézést vagy kedveskedést nélkülöző szóval helyettesítitek, és senki más nem tud a turpisságról, csak ti ketten, bárhol és bármikor összetartozás-érzést teremthettek!

Egészséges határok kellenek

Két ember találkozása valójában két személyiség és két szokásrendszer összecsiszolódását vonja maga után. Neked és a párodnak is vannak önálló céljaitok, ráadásul a „mi” fogalmának megalkotása is rátok vár.
Nem egészséges, ha árnyékként lebeg közös életetek fölött valamelyikőtöknek a családja, mert még a legeszményibb párkapcsolat is összeroppanhat az állandó nyomás alatt. Felnőtt emberekként nem a szüleitek elvárásainak kell megfelelnetek!
A boldog párkapcsolat számtana szerint egy meg egy az kettő, tehát nem két félről beszélünk. Magyarán szólva akkor a legnagyobb az esélyetek a boldogságra, ha mindketten ismeritek a saját erősségeiteket, gyengeségeiteket, és megtanultátok kezelni a mindennapi stresszt.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást