Párkapcsolat / Szerelem

5 módszer, ahogyan felpezsdítheted az együttléteket

5 módszer, ahogyan felpezsdítheted az együttléteket

Bár az évek telnek, múlnak, nem szabad, hogy a párkapcsolatban kialudjon a tűz a felek között. Ahogyan sok más területen, úgy a szexualitás esetében is dolgozunk kell azon, hogy mindig izgalmas és élvezetes maradjon és ne unjunk rá egymásra. Nézzük, mit tehetünk azért, hogy még sok-sok év múlva is örömmel bújhassunk ágyba a párunkkal!

Szervezzetek meg másnapra egy randit

A régóta együtt élő pároknak sem szabad megfeledkezniük arról, hogy időről időre elmenjenek kettesben randizni. Ez az egészséges kapcsolatok jellemzője és elengedhetetlen ahhoz, hogy a szexuális élet is pezsgő maradjon.

Nem kell hónapokig tervezni és az sem fontos, hogy sokba kerüljön, a lényeg, hogy mind a két fél élvezze.

Kutatások bizonyították, hogy minden olyan tevékenység, ami újdonság, eltér kissé a megszokottól, serkentőleg hat a szexuális életre is.

Főzzetek együtt, próbáljatok ki különleges ízeket vagy menjetek el piknikezni a parkba. Az új élmények fokozzák a hormonok termelődését.

Jógázz

Szerencsére nem kell ahhoz jóginak lenned, hogy jobban élvezhesd az együttléteket, de érdemes néhányszor eljárnod jógaórára, ha azt szeretnéd, jobbá váljon szexuális életed.

Miben segíthet ez a mozgásforma? Megtanít arra, hogyan koncentráljunk a pillanatra és összpontosítsunk elménkkel arra, ami valóban fontos.

Sajnos sokunkkal előfordul, hogy nem tudunk teljesen kikapcsolódni – ha túl stresszes életet élünk, akkor lehet, hogy szex közben sem.

Jógával azonban elérhető, hogy elfelejtsük a gondjainkat és megéljük a pillanatot.

Írj le 5 dolgot, amit szeretsz magadon

A Texasi Egyetem kutatói bebizonyították, hogy a nagyobb önbizalommal rendelkező nőkben általában több a szexuális vágy, mint azokban, akik elégedetlenek önmagukkal.

A felmérés szerint a nők 20 százalékát zavarja szex közben, hogy esetleg nem úgy néz ki, ahogyan szeretne. Ez pedig gátolja őket abban, hogy ténylegesen élvezzék az együttléteket.

Ha azonban jobban átgondoljuk, rájöhetünk, hogy az apró tökéletlenségek általában csak nekünk tűnnek fel és a férfiakat ez egyáltalán nem zavarja.

Amit tehetsz annak érdekében, hogy jobban érezd magad és felpezsdítsd a szexuális életedet: írd össze egy papírra, mi az, amit szeretsz önmagadban.

Használj illóolajokat

A Chicagói Egyetem kutatói szerint a levendula és a sütőtök a férfiak esetében, míg az uborka és az édesgyökér illata a nők esetében serkenti a vérkeringést.

„Ezek az illatok nagyon erős afrodiziákumok lehetnek” – mondja Eva Cwynar, endokrinológus.

Fokozd a hangulatot: gyújts meg néhány gyertyát, zuhanyozz illatos tusfürdővel és végül fújd be magad ezekkel az illatokkal. Meglátod, a hatás nem marad el!

Jutalmazd meg párodat masszázzsal

„Sokan esnek abba a hibába, hogy csak az orgazmusra koncentrálnak, holott érdemes néha ezt egy picit félretenni és olyan dolgokat csinálni közösen, amelyek egyszerűen csak jó érzéssel töltenek el bennünket” – állítja Mary Jo Rapini, houstoni pszichoterapeuta.

Kényeztessétek magatokat, készítsétek elő a masszázsolajat és masszírozzátok meg egymást.

Érezzétek az érintés erejét és fedezzétek fel a másik minden porcikáját.

A bőrrel való érintkezés stimulálja a nemi hormonokat, az oxitocin felszabadulásával pedig felébred a vágy is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást