Tetszetős modern kerítések minimális karbantartási igénnyel

Tetszetős modern kerítések minimális karbantartási igénnyel

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Tetszetős modern kerítések minimális karbantartási igénnyel

Leáldozott az ideje a hagyományosnak mondott drótkerítéseknek, fa- és házilag készített fémkerítéseknek. A modern kerítésekkel szembeni legfőbb követelmény a minimális karbantartási igény, hiszen az időfaktor minden téren egyre fontosabb. (x)

Az építészeti trendek a kerítésekre is hatással vannak, hiszen a manapság divatos minimalista megjelenésű családi és társasházak más stílusú kerítést igényelnek, mint a hagyományos stílusban épültek.

Napjaink divatos kerítései

A minimál stílus a kerítésdivatban is megmutatkozik. A manapság legmenőbb kerítések közé tartoznak a masszív, belátást nem engedő gabion (kőkosár) kerítések, a műanyag és fa ötvözetéből készült WPC, valamint az előregyártott elemekből készített acélkerítések, kerítésrendszerek.

Mindhárom típus nagy előnye a variálhatóság, díszíthetőség, valamint az alacsony karbantartási igény, ami nemcsak idő-, hanem jelentős pénzráfordítást is jelent a hagyományos, csiszolást, festést, lakkozást igénylő kerítésekkel szemben.

A modern kerítésanyagok nagy fokú alakíthatóságuknak köszönhetően nemcsak kerítéselemként, hanem támfalként, térelválasztóként, a kertépítészet izgalmas elemeként is használhatóak.

A WPC és az alumínium kerítések előnyei

A Mi kerítésünk alumínium kerítései jól variálhatóak, számtalan színben elérhetőek akár egyedi igények alapján is, továbbá gondozásmentesek, tartósak. 

A kerítések alaposan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, a napsütésnek, esőnek, hónak, fagynak. A fakerítéseknek a kártevőkkel szemben is ellenállónak kell lenniük. Mind a WPC, mind az alumínium kerítések rendkívül ellenállóak, a korhadás, a korrózió sem tesz bennük kárt, karbantartást nem igényelnek, így sokáig mutatósak maradnak.

A színválasztás esetén érdemes szem előtt tartani, hogy ami ma divatos, az lehet, hogy x év múlva már idejétmúlt lesz, így inkább a hagyományos színek ajánlottak. Persze egy egyedi funkcióval rendelkező középület, például óvoda esetén bátran lehet a szivárvány színeiből válogatni. 

Hogyan válassz ideális kerítést?

Egy kerítés a stílusával képes meghatározni az utcaképet, egy összbenyomást a hozzátartozó házzal/épülettel kapcsolatban. A jó kerítés azonban nemcsak szép és stílusos, hanem masszív és stabil is, hiszen védelmi vonalat is jelent.

Az is lényeges szempont a választásnál, hogy nyitott vagy zárt típust szeretnél-e. A zárt, betekintést egyáltalán nem engedő kerítések teljesen kizárják látványilag a külvilágot, így nagyobb lehet otthonod nyugalma, ugyanakkor a térérzetet csökkentik, valamint kevésbé biztonságosak, hiszen a betörők is szabadon mozoghatnak mögötte. Ennek eldöntése egyéni mérlegelés kérdése, de például forgalmasabb utcákba az intimitás megőrzésére zárt kerítések ajánlottak legalább az utcafrontra. 

Bármilyen kerítés mellett teszed is le a voksodat, próbálj az épülethez stílusában, színében leginkább illő és praktikus, lehetőleg gondozásmentes kerítést választani.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!