Mitől lesz jó egy pizsiparti?

Mitől lesz jó egy pizsiparti?

Címlap / Stílus / Divat / Mitől lesz jó egy pizsiparti?

Pizsiparti felnőttként? Igen! Meglehet, furcsának tűnik ez az ötletfelvetés, de a gyakorlatban rengeteg izgalmat ígér. Meg persze nevetést, mókázást, ami aranyat ér, különösen a hajtós mindennapok után. Nézzük, milyen dresszkóddal büszkélkedik ez a nem mindennapi parti! (x)

Nem mindegy, mit vesz fel az ember éjszakára?

Nem! Még akkor sem, ha sokan úgy vélik, lényegtelen. Ez az elképzelés pontosan addig tart, míg nem tapasztalják meg a szatén pizsama kényeztető jellemvonásait. Utánozhatatlan. Vagy mondjuk ősz elején a rövidnadrágos pizsama is olyan kellemes közegként szolgálhat, ami a nyugodt alvás támogatója is egyben. És akkor ez pusztán kettő példa a sok közül. Nyugodtan, bátran kijelenthető tehát, hogy nem, egy cseppet sem mellékes.

A női pizsama kínálata minden tekintetben sokszínű. Ha csak a fazonokat nézzük, a fentebb már megemlített rövidnadrágos típus mellett a hosszúnadrágos pizsama is roppantul kedvelt, mondhatni ez a hagyományos szabás, amihez sokan még jó időben is ragaszkodnak, mert olyan fokú komfortot borítékol pihenés közben, ami kihagyhatatlan.

Ha a pizsamaparti kellően laza, márpedig nyilván annak kell lennie, akkor bármilyen színes, mintás darab szóba jöhet. Sőt! Az alkalom vadonatúj modellt is kívánhat, ami extravagánsabb az általában viseltnél. Hogy kinek mit jelent a gyakorlatban a vagányság, az már egyéni ízlés kérdése, de azért sok módja van annak, hogy egy alapjáraton normális, hétköznapi ruhadarab is extrémmé varázsolható. Azért még mielőtt bárki ollóval, vagy ki tudja, milyen szabásra szánt eszközzel esne neki kedvenc pizsamájának, a vendéglátóval célszerű tisztázni, hogy ki miben lesz, milyen stílust képvisel, így aztán eredményesen közös nevezőre hozható a fellépés.

Milyen ruhadarabot nem érdemes még otthon felejteni, ha pizsibuli van?

A pizsamát, mint a „rendezvény” névadóját kipipáltuk. Ám itt még nincsen vége a felsorolásnak. A köntös például szintén viselésre méltó, pláne, ha akad a háznál terasz, kis udvar, ahova kilépve, különösen este, a pizsi már kevésnek bizonyulhat. Rövidebb és hosszabb fazonok egyformán elérhetőek, így mindenki a saját elvárásaihoz igazíthatja a vásárlást. Ha esélyes, hogy kellemetlenül zimankós lesz az este, akkor azért a melegebb típusok közül célszerű válogatni.

Ellenben, ha ősz ide vagy oda, még mindig a nyár heve fűti az éjszakákat, akkor egyrészt jöhetnek a vékonyabb köntösök, másrészt a hálóing tetszőleges fazonban, színben. Utóbbi jóval intimebb viselet, mint az előzőek, így ha a pizsipartin olyanok is részt vesznek, akik kevésbé tartoznak a szoros baráti körhöz, akkor megéri vagy a pizsamát választani az est öltözetéül, vagy a hálóinget köntössel kombinálni. Így a feszengés teljes egészében elkerülhető, aztán ha elérkezik rá az idő, akkor a köntös mehet a fogasra.

Kényelem mindenekfelett?

Igen, az esti ruházkodás lényege a komfortos összhatás megteremtése. Ez akkor is igaz, ha történetesen egy fergetegesnek ígérkező pizsipartiról van szó. Bár nyilván ebben a helyzetben a feltűnőbb ruhadarabok is jó szolgálatot tehetnek, viszont mindig cél a kényelmes közeg fenntartása, mert ha a parti véget ér, akkor a pihenésé a főszerep.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!