Mi minden kerülhet ki egy női táskából?

Mi minden kerülhet ki egy női táskából?

Címlap / Stílus / Divat / Mi minden kerülhet ki egy női táskából?

Az ideális retikül kívülről akkora, mint egy boríték, belülről lehetőleg feneketlen, vagy legalábbis akkora, mint egy bőrönd. Tartalma női mivoltunkat, sokoldalúságunkat, előrelátásunkat, személyiségünket tükrözi. A férfiakat ámulatba ejti a retikül, és a nő után közvetlenül következik a világegyetem rejtélyeinek felsorolásában.

A divat

A retikül divat elsőszámú halálos bűne, amikor a retikül színe és stílusa eltér a cipőétől – a stílustalanság a legnémább lélekgyilkos. Amennyiben ezt a stílus szabályt betartja az ember lánya, az a kifinomultság érzetét kelti tudattalanul, ami már fél siker.
Második számú bűn, a bevásárlótáska-retikül hibrid. Ez az a pont, amikor lemondtunk magunkról, nőiességünkről. Ezzel az erővel akár nyikorgó kerekű, kockás mintájú, “banyataligát” is húzhatnánk magunk után a belvárosban vagy plázában.

Korosztályok

A kamaszok megelégszenek azzal, ha a manapság oly divatosnak hitt “szkander-táskájukban” elfér a szemfesték, egy parfüm illatminta, egy körömreszelő, egy tampon és egy óvszer. Természetesen helyet kell teremteni a mobiltelefonnak, mely egyben státuszszimbólum is.  
Nincs is többre szükségük, minden egyébre ott van a hitelkártya, és élettani sajátossággal indokolt jó beszélőkéjük, hisz némelyik szájával egy turbinát is el lehetne hajtani.

Szükséges tartalom 30 felett

A szemfesték, fésű, parfüm, váltó bugyi, váltó harisnya, papír zsebkendő és intimbetét, kisolló, toll, legalább három nylonzacskó az alaptartozék, ahogy az igazolványok és pénztárca is.
 
Amennyiben van gyerek, ez kiegészül egy cumival, egy pelenkával, törlőkendővel, egy váltó zoknival és bugyival, egy kisautóval és/vagy babával, egy kis szelet csokival, egy levél lázcsillapítóval, és némi szeméttel, maradék szendviccsel, gondosan becsomagolva a táska aljában, tovább komposztálódva… ez az a pont, ahol kezd elszabadulni a pokol…

Bővített tartalom

Fényképalbum a szűk családról, fogkefe, mini varrókészlet, mini gyógyszerraktár, orrkidugító inhalálóval és lázmérővel, egy könyv, vagy nyelvtankönyv, amibe sosem nézünk bele, kiskés, gyufa vagy öngyújtó arra az esetre, ha világvége lenne és amazonként kellene életben maradni a város dzsungelében.
Elemlámpa önvédelemre… a fél tégla is alkalmas erre, de annak nincs egyéb funkciója, falazni meg nem valószínű, hogy fogunk.

Nagy táskában kistáska, kistáskában még kisebb táska?

Alap, hogy a csengő mobil mindig a táska legaljáról szól. Ahogy az is, hogy a lakáskulccsal összegabalyodik a fülesünk, aminek átláthatatlan káosza elővételnél magával rántja a váltó bugyit és a “zöld tépőzáras” papír zsebkendőt a buszmegállóban.
Ezt elkerülendő, egyesek neszesszerek tucatjaiba próbálják belső zsebek híján, rendszerezni a retikül tartalmát. A bátrabbak megkockáztatják, hogy nyilvános helyen kiborítják táskájuk tartalmát az asztalra, ha mobiljuk az annak alján lévő fekete lyuk szélén csörög.

Amire még én is rácsodálkoztam…

Horgász feleség táskájában Zi-zi és horogkészlet, extrém esetekben láttam retikülben ideológiával alátámasztott mérőszalagot, mini csavarhúzókészletet, kiskalapácsot, dugóhúzós-konzervnyitós sörnyitót, mini villás és imbuszkulcs-készletet, illetve csapózsinórt is – eme utóbbi bádogos célszerszám. 
A nők az előrelátás és pakolás nagymesterei. Az emancipáció hozta magával azt, hogy manapság nem csak divatosnak, hanem mindenre felkészültnek is illik lenni. Egy aktív nő zökkenőmentes életéhez igenis szükség van a retikülnek nevezett túlélőkészlethez. Lehet, hogy a férfiak számára ez nevetség tárgya, de  szerintem legyünk büszkék sokoldalúságunkra, gyakorlatiasságunkra… és maradjunk eközben ízig-vérig nők.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást