Milyen vázába milyen virág illik? Így rendezd el őket, hogy a legszebbek legyenek!

Milyen vázába milyen virág illik? Így rendezd el őket, hogy a legszebbek legyenek!

Címlap / Otthon / Dekor / Milyen vázába milyen virág illik? Így rendezd el őket, hogy a legszebbek legyenek!

Egy csokor frissen vágott virág döbbenetes változást tud hozni a szobába, de ha a megfelelő stílusú vázába a megfelelő virágokat rakod, akkor az otthonod valóban úgy nézhet ki, mintha egy lakberendezési magazin címlapfotóján szerepelne.

Rózsák

A lent bő, kör alakú, fent a szájánál összeszűkülő fazonú vázák tökéletesek egy csokor rózsa megmutatására, mert teltebbnek, tömörebbnek mutatják a csokrot.

Ugyanakkor csak egy-egy szál virág nem feltétlenül mutat olyan elegánsan egy ilyen vázában, ha csak néhány rózsaszálat tennél vízbe, akkor válassz inkább fölfelé bővülő, trombita formájú vázát, ami elegánsnak és előkelőnek mutat pár szál virágot is.

Tulipánok

A tulipánok a sekély vízben maradnak a legszebbek legtovább, ezért egy alacsonyabb, mindenhol egyforma szélességű váza ideális választás számukra, mert a csokor szépen elterül, és meg tudod mutatni vele a zöld leveleket is, amelyek nagyban hozzájárulnak a tulipáncsokor szépségéhez.

Ha a váza magasabb, akkor a szárak egyenesebben állnak, ezzel elegánsabb, formálisabb hatást érhetsz el, míg a rövidebb váza szintén előkelő, de kissé vintage hangulatot áraszt.

Orchidea

Egy orchidea csokor drága és elegáns ajándék, ami ennek megfelelő helyet is kíván magának a lakásban.

A legelőkelőbb választás egy hosszú szárú váza, ami teljes pompájában mutatja meg a virágot, kiemelve az asztalról vagy a kandalló párkányáról, ahol tartod.

Érdemes néhány szál virágot kicsit kintebb húzni, és hagyni, hogy ezek elegánsan lehajoljanak, ezzel is megmutatva az orchidea finom, bájos formáját.

Margaréta

A margaréta bájos, vintage jellegét és játékos vidámságát bátran kiemelheted nem hagyományos vázákkal, például egy csinos befőttesüveggel, vagy színes, fújt üveggel is.

Ezek a vázák kicsit rusztikus, bohókás jelleget kölcsönöznek az egyébként is barátságos virágnak, ha pedig olyan fazont választasz, ami kicsit rövidebb, és a teteje felé összeszűkül, akkor azzal még inkább ráirányíthatod a figyelmet a vibráló színekben, vagy selymes fehérben pompázó, tömött szirmokra.

Szegfű

A szegfűre kevesen gondolnak igazán elegáns virágként, ami a lakberendezés éke, a dekoráció központi eleme lehet, de ez valójában elég nagy hiba.

Ha megszabadulsz attól a beidegződéstől, hogy a szegfű az az olcsó virág, amit a zsebpénzedből a kedvenc tanáraidnak vettél a ballagásodra, akkor rengeteg fantázia rejlik ezekben a virágokban.

A hosszú és egyenes szárat például tetszőleges hosszúságúra vághatod, így egy rövid, dizájner vázában is szépen megáll egy csokor szegfű.

Ugye, hogy egészen más így, mint ahogy megszoktad?

Liliom

A liliom az egyik legelegánsabb virág, viszont hatalmas tölcséreinek, szirmainak térre van szüksége, hogy teljes szépségükben megmutatkozhassanak.

A jó öreg, klasszikus, váza formájú váza – alul és felül öblösebb, a nyakánál szűkebb – szépen tartja ezeket a virágokat, ráadásul egyszerű is cserélni benne a vizet, ami nagyon fontos, mert ha naponta friss folyadék kerül a vázába, a kényes liliomok sokkal tovább szépek maradnak.

.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást