Divat / Stílus

Milyen típusnak milyen színek állnak igazán jól?

Milyen típusnak milyen színek állnak igazán jól?

Vannak, akiknek jó érzékük van ahhoz, hogy pontosan megtudják határozni, milyen árnyalatok állnak nekik igazán jól, és vannak olyanok is, akik a színek birodalmában teljesen elveszettek. Ehhez adok egy kis útmutatót, hogy megtudd, milyen típusba is tartozhatsz, és ennek megfelelően már könnyebben tudsz válogatni a színek palettájából.  Természetesen ez nem minden esetben szentírás, hiszen a típusokat sem lehet mindig egyértelműen és tökéletesen elválasztani egymástól.

A tél típus:

Szemszínük lehet szürkéskék, kékeszöld, sötétbarna, de akár még tiszta kék is.

Hajszínük jellemzően valamilyen sötétbarna, fekete, hamvas barna, vagy szürkésbarna. 

Bőrtónusuk nagyon világos és kissé kékesnek, vagy sárgásnak is mondható. Jellemző ennél a típusnál a kékesen karikás szem is. Jellemzően nagy a kontraszt a bőrük és hajtónusuk között, Hófehérke karakterével lehetne talán legjobban szemléltetni ezt a típust.

Ezek az ő színeik: Talán rajtuk mutatnak a legjobban a klasszikus fekete, fehér és az élénk színek. Remekül áll nekik a piros és ennek árnyalatai (narancs, korall), a pink, élénk sárga… A hüvöskés árnyalatok, fényes anyagok, nagy színkontrasztok ennek a típusnak rendkívül jól állnak. Amit mindenképpen érdemes kerülniük, azok a nagyon világos pasztell árnyalatok, mert könnyen sápaszthatja őket.

Híres tél típusra példa: Liv Tyler, Catherine Zeta Jones.

A tavasz típus:

Szemszínüket elég változatos, lehet a kéktől kezdve egészen az aranybarnán keresztül a mélyzöldig, szinte bármilyen árnyalat.

Hajszínükre inkább a szőkés, vöröses aranyló árnyalatok a jellemzőek, de előfordulhat+ a világosbarna is.

Arcbőrük jellemzően az ő esetükben is egy világosabb, de ezúttal barackba hajló, esetleg elefántcsont színű világos árnyalat. Világos bőrük ellenére képesek mélyen lebarnulni, és előfordulhat az is, hogy arcukat aprócska szeplők ékesítik.

Ezek az ő színeik:  A legelőnyösebbek rajtuk a sárgás meleg árnyalatok. Nagyon jól állnak nekik a pasztell árnyalatai, a barack, az élénk kék, a krémszín, pezsgő szín, halványzöld, drapp és a bézs. Ami viszont mindenképpen kerülendő, azok a nagyon sötét színek, a vakító fehér, a fekete, illetve a hideg ezüst és kék.

Híres tavasz típusra példa: Nicole Kidman, Kate Hudson

A nyár típus:

A nyár típusúak közül megkülönböztetünk hideg és meleg típusokat.

Szemük a hideg nyár esetében szürkéskék és szürkészöld lehet, míg a meleg nyár esetében pedig világos barna és mogyoró barna.

Hajuk a hideg típusúaknak a szőkétől a barnáig terjedhet, amelynek egy kis ezüstös fénye is van, míg a meleg típus szintén a szőkétől a barnáig terjedhet, de ebben az esetben egy kis aranyló fénnyel.

Bőrtónusuk a hideg típus esetében vékonynak mondható, porcelánszerű, kékes, esetleg rózsaszínes árnyalatú. A meleg típus esetében pedig sárgás-olivás, jellemzően világos bőrük ellenére könnyen barnulnak.

Ezek az ő színeik: Jól állnak nekik a pasztellszínek, a kékes-zöldes árnyalatok, a szürkék és a rózsaszínek. Esetükben kerülendőek a nagyon sötét és a túl harsány színek.

Híres nyár típusra példa: Jessica Biel, Gwyneth Paltrow

Az ősz típus:

Szemszíne ennek a típusnak is igen változatos lehet. Sötétbarna, aranybarna, mogyoró, borostyán, kristály tiszta zöld, türkizkék, kék, esetleg oliva is lehet. Jellemzően ragyogó szemszínük árnyalatával vonzzák a tekintetet.

Hajuk leggyakrabban vörös, vagy valamilyen vörösbe hajló árnyalat (rézvörös, répavörös, rozsdavörös), de gesztenyebarna és sötét aranyszőke, esetleg barna is lehet.

Bőrtónusuk többnyire melegebb sárgás-arany színezetű. Elefántcsont és rózsaszínes árnyalattól kezdve egészen a bronzszínig terjedhet. Gyakran tarkítja vöröses, vagy aranybarna szeplő az orcájukat.

Ezek az ő színeik: Az intenzív meleg árnyalatok, az aranyló tónusok állnak ennek a típusnak a legjobban. A piros és narancs illetve a barna összes árnyalata remekül áll nekik, ugyanakkor nem lőhetünk mellé a zöldekkel sem. Érdemes kerülniük a nagyon hideg és éles tónusokat, a feketét, szürkét és a tengerészkéket.

Híres ősz típusra példa: Julia Roberts, Maria Cross.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást