Otthon / Kert és terasz

Milyen színű rózsát vett neked? Így érez irántad

A szeretet és a szerelem virágának a rózsát tartják. Ez a legklasszikusabb és legelegánsabb virág-ajándék. De mi a szirmok színének jelentése? Eláruljuk a megfejtést, hogy tudd, ha majd legközelebb rózsát kapsz vagy adsz ajándékba! Gondolkoztál már azon, hogy mit fejezhetnek ki a rózsák színei? Vajon mit jelenthet, ha az első randevún valaki sárga rózsát visz választottjának? És ha vöröset? Milyen színű rózsával illik meglepni egy édesanyát, egy anyóst vagy egy kolléganőt? Ennek jártunk utána!

Vörös rózsa

A szerelem, a szenvedély és a romantika jelképe. Afrodité szépségistennő és Érosz szerelemisten virága. Azt jelenti: „Szeretlek!”.
Az illatozó vörös rózsa intenzíven hat annak az érzékeire, aki kapja. Tökéletes ajándék a szerelem és a hódolat kifejezéséhez. Jelentése minden nő számára egyértelmű.

Rózsaszín rózsa

A rózsaszín hamvasságot és romantikát sugalmaz. A kezdődő, lassan kibontakozó szerelem jelképe.
A halvány árnyalat tiszteletet mutat, míg a sötétebb hálát és megbecsülést. Az első randevúra a rózsaszín rózsa tökéletes választás.

Sárga rózsa

A barátság és a plátói szerelem szimbóluma. Abban az esetben is lehet sárga rózsa az ajándék, ha valaki kész a megbocsátásra, vagy bocsánatot szeretne kérni.
A romantikus randevúnál azonban a sárga rózsának nincs helye. Inkább baráti érzések kinyilvánítására szolgál, és felvidítja a szíveket.

Narancssárga rózsa

Energia és életöröm rejlik benne. Kinyilváníthatod vele, hogy akinek ajándékozod, különleges hatással van rád, mert új látásmóddal gazdagít, tettrekészséget és változásokat hoz az életedbe.
A narancssárga szín tüzet szít a lélekben és az elmében, növeli az ambíciót, de állhatatossá is tesz.

Fehér rózsa

A fehér rózsa olyan jelentéseket hordoz, mint a tisztaság, a hűség, az ártatlanság. Az újrakezdés szándéka szintén kifejezhető vele, de a lemondás, a búcsú jele is lehet.

A rózsák számának jelentése

A színek szimbolikáján kívül a csokorba kötött rózsaszálak száma is figyelemre méltó. Egy szál rózsa szeretetet, szerelmet árul el. Három szál rózsa arról árulkodik, hogy valaki imád valakit. 13 szál virág az ellenszenv kinyilatkoztatását jelenti. A kinyílt virágok köszönetet fejeznek ki, míg a bimbók valaminek az elejét.
Mindegy, hogy milyen színű és hány szál, a virág ajándékozása kedves dolog. A virágok örömet okoznak, és mosolyt csalnak az arcokra. Ezért virágot nemcsak kapni, hanem ajándékozni is jó!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást