Divat / Stílus

Milyen színek uralkodnak a gardróbodban? Ezt árulja el rólad!

Milyen színek uralkodnak a gardróbodban? Ezt árulja el rólad!

Mindenkinek van egy kedvenc színe, még ha nincs is ezzel feltétlenül tisztában: valahova tudat alatt is húz a szívünk. Ha neked szintén akadnak kétségeid a kedvenc színedet illetően, akkor elegendő, ha rápillantasz a gardróbodra: melyik az az árnyalat, ami a legtöbbször felbukkan? Ezek után már csak azt kell kiderítened, mit mond el ez a szín rólad, és miről árulkodik a környezeted számára!

Fekete

A fekete a rejtélyességet, a misztikumot és bizony a halált is megtestesíti, ezért nem kizárólagosan pozitív jelentéssel bír a gardróbodban.

Ennek ellenére sokan kedvelik ezt az izgalmas színt, hiszen magabiztosságot, erőt, tekintélyt, méltóságot és titokzatosságot sugároz.

A fekete negatív aspektusa ugyanakkor mindenkire hatással van, aki viseli: valaminek a hiányára enged következtetni, arra figyelmeztet, hogy az illető nem túl életvidám, esetleg csalódott és kimerült.

 

Fehér

A fehér egyértelműen a tisztaság, a tökéletesség szimbóluma, ennek megfelelően jelképezi viselőjét.

Ez a szín a mi kultúránkban az ártatlanság, gyermekiesség jelképe, a tisztánlátás, a bölcsesség és a precizitás cégére.

A túl sok fehér ugyanakkor ellenszenvet is kiválthat, mert megköveteli a tekintélyt és a figyelmet, ami nem minden esetben szimpatikus mások számára.

 

Rózsaszín

A rózsaszínt nem véletlenül azonosítjuk automatikusan „lányos” színnek, ezek az árnyalatok a nőiességet hívatottak megmutatni.

Ha rengeteg rózsaszín ruhád van, akkor az arra utal, hogy szereted megélni a nőiségedet, kedves az alaptermészeted, és nem szívesen konfrontálódsz másokkal.

A rózsaszínt előnyben részesítőkről úgy tartják, hogy nagyon fontos számukra szeretet, a segítőkészség, azonban hajlamosak arra, hogy kicsit alábecsüljék magukat és önbizalomhiánnyal küszködjenek.

 

Piros

A piros egy nagyon érzelem gazdag, telített és szenvedélyes szín, éppen ezért ezt sugárzod magadból te is akkor, ha rendszeresen viseled.

A piros bizonyítottan fokozza a pulzusszámot, a tettrekészséget, erről jó tudnod akkor, ha tudatosan szeretnéd bevetni a kedvenc színedet.

Ha imádod a vörös árnyalatokat, akkor azzal mások felé önbizalmat, tudatosságot, tettrekészséget sugárzol, és bizony szexuális töltete is vannak ennek a jól ismert, vonzó színnek.

 

Sárga

Akár narancs- akár citromsárga, le sem tudod mosni magadról az életörömöt és az optimizmust.

Akik ilyen ragyogó színeket viselnek nap, mint nap magukon, azok mindig az élet pozitív oldalát látják és imádnak megragadni minden kínálkozó lehetőséget.

Ezek a meleg hatású árnyalatok téged is barátságosnak, kedvesnek, nyíltnak és mindenekelőtt energikusnak mutatnak.

A sok sárgának csupán egyetlen negatív aspektusa akad, ha túlzásba esel vele, akkor becsvágyat sugározhatsz általa.

 

Kék

A kék meglehetősen kétélű szín, mert egyszerre sugározhat bölcsességet, higgadt látásmódot és őszinteséget, valamint rosszindulatúságot, önteltséget és mogorvaságot.

Ezt ellensúlyozandó érdemesebb inkább a világosabb, türkizesebb kékek mellett voksolnod, hiszen minél sötétebb a kék, annál inkább erősödnek a negatív aspektusai.

Persze nem kell megválnod a királykék ruháidtól, de jó, ha tudod, hogy ezek a darabok visszafogottságot, távolságtartást és a tisztelet megkövetelését mutatják a külvilág felé.

 

Zöld

A zöld az egyik legmegnyugtatóbb színünk, amit részben annak köszönhet, hogy automatikusan a természet jut róla az eszünkbe.

A színelemzés egyik legtartalmasabb árnyalata – remek együttérző képességet, jószívűséget, nyugalmat, harmóniát, barátságos hozzáállást sugároz magából.

Nem is igazán van negatív oldala, talán csak annyi, hogy egyeseknek éretlenséget, tapasztalatlanságot, túlságosan gyermeki felfogást közvetít, de ez is inkább csak akkor érvényesül, ha egyszerre túl sok zöldet viselsz magadon.

 

Barna

A barna jellegzetes földszín, ezért azonnal a természetességre asszociálunk, ha meglátjuk.

Ez különösen igaz a világosabb barnákra, amik kedvességet és bájosságot kölcsönöznek viselőiknek.

Ha a barna a kedvenc színed, akkor alighanem kicsit konzervatív, hagyománytisztelő a hozzáállásod, fontos számodra a család, a biztonság.

Ahogy minden színnek, úgy a barnának is van negatív oldala: a túl sok barna árnyalat a gardróbodban arra utal, hogy alacsony az önbecsülésed, tartasz a körülményektől, valami miatt még nem érzed magadat igazán teljesnek.

 

Szürke

A szürke nem éppen a legvidámabb színünk, ennek megfelelően a jelentése sem túlságosan felemelő, vagy éppen boldogságot sugárzó.

Ha túl sok szürkét viselsz, akkor azzal visszafogottságot, döntésképtelenséget és határozatlanságot közvetítesz magadról.

Még, ha nem is feltétlenül igaz, azt érezteted másokkal, hogy kicsit unalmas és kedvetlen vagy, aki nem igazán tartogat semmi érdekeset mások számára, ráadásul még bizonytalan is.

Nem kell ugyanakkor kizárnod a szürkét az életedből, főleg nem akkor, ha egyenesen imádod, de arra ügyelj, hogy érdekes ruhadarabokon viseld, és lehetőség szerint kombináld élénk színekkel!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást