Miért vonzódnak a fiatalok a vámpírokhoz?

Miért vonzódnak a fiatalok a vámpírokhoz?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Miért vonzódnak a fiatalok a vámpírokhoz?

Szinte mindenhol csak a vámpírokat látjuk, a mozifilmekben, a könyvek sikerlistáin és már lassan a boltokban is megjelentek a vámpíros írószerek és táskák, mondhatnánk, hogy szinte a csapból is vámpír folyik.

Mi lehet ennek az alaknak a titka? Mi történhetett, amitől ez a figura a félelem megtestesítőjéből a vágy tárgyává vált?

A vámpír szó szláv eredetű, vérszívót jelent. Ezek az emberi vérrel táplálkozó lények, szinte minden kultúrában jelen vannak különféle néven és formában már az ókor óta, sőt még a Bibliában is megjelennek a várszívó lények. Európában a vámpír az újra feléledt emberi holttestet, amely az emberi vérbőr nyer életenergiát. 

Jellemző rá, hogy természetfeletti képességekkel, erővel és gyorsasággal rendelkezik, akár még repülni is tud, sőt gyakran az alakváltás is jellemzője a könyvekben és a filmekben megjelenő vámpíroknak. Számos hiedelem kapcsolódik hozzájuk, mint például, hogy cask hívásra léphetnek be az emberek közé, vagy hogy csak a fejük levágásával, a szívük átdöfésével, vagy az elégetésükkel lehet őket elpusztítani.

Miért féltünk régen a vámpíroktól?

A régi vámpír sápadt, zombiként járkáló buta élőhalott volt, taszító külsővel. Ráadásul a félelmetes vámpírkülső mögött olyan betegségek is álltak, amelyek tényleges vámpírszerű tüneteket okoztak a betegek testi és szellemi életében. Egyik ilyen betegség volt a niacin hiány következtében kialakult pellagra, amely jellemzője, hogy a napsugárzás hatására a bőrön sötét foltok alakultak ki, ráadásul a szaruréteg is sokszor túlburjánzott.

A betegek körében olyan pszichés tünetek is megjelentek, mint például az álmatlanság, az agresszivitás, a demencia vagy levertség. Azonban porfíria tünetei is hasonló külsővel jártak, hiszen a betegekre jellemző volt a fényérzékenység, a bőr összehúzódása és az íny elsorvadása is, amely követeztében a fogak vámpírszerűnek látszottak.

Miért tartjuk vonzónak a vámpírokat?

Korunk vámpírja földöntúlian szép és természetfeletti vonzerejével hat ránk, aminek következtében nem lehet neki ellenállni. Elődeivel összehasonlítva már kevésbé félelmetes, mind kinézetre, mind azt tekintve, amit tudunk róla, hiszen számos filmben már külön fajként jelenik meg, nem élő halott kísértő lényként. Földöntúli ereje is hat ránk, hiszen tulajdonképpen sebezhetetlen figura, hihetetlen nagy szexuális töltettel bír, sőt a 21. században a vámpíroknak már sokszor se a napfény se a szentelt tárgyak nem ártanak. Szinte minden nőt rabul ejt a sebezhetetlen és halhatatlan erő és a már szinte ösztöni szexuális kisugárzás.

A filmekben a nyak ez egyik legfontosabb momentum. Hogy miért? Azon kívül, hogy itt hozzáférhetők a legkönnyebben a főartériák, ez a test egyik legismertebb erogénzónája is, mind a férfiak, mind a nők számára. A vámpír a féktelen ösztöneinket is megtestesíti, hiszen míg mi nem engedhetünk a test és az akarat csábításainak, addig egy vámpír bármit megtehet, amit csak akar, és ez a vad ösztönszerűség is sokszor vonzza a nőket.

Gyengéd, szinte már nőies vonások, metroszexuális jelleg, csupasz mellkas, fehér, szinte csillogó bőr. Egy ilyen férfi egyben gyengéd és vad, ráadásul olyan szerelmi bódulatba ejt, amely feledhetetlen és akár örökké is tarthat, sőt mi több az örök élet mellet övé az fiatalság is. Ki ne szeretne egy sebezhetetlen, vonzó és szexi pasival együtt lenni, ráadásul örökre?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást