5 dolog, amiért jó nőnek lenni, és 5 dolog, amiért inkább pasi lennék

5 dolog, amiért jó nőnek lenni, és 5 dolog, amiért inkább pasi lennék

Címlap / Életmód / Lélek / 5 dolog, amiért jó nőnek lenni, és 5 dolog, amiért inkább pasi lennék

Általában imádom, hogy nő vagyok, ám néha belegondolok, milyen könnyű lenne, ha férfi lennék. Persze öt perc múlva elhessegetem ezt, amikor meghallom a konyha felől, hogy „Anyaaa!” Végiggondoltam, miért jó nőnek lenni (szerintem), és mik azok a dolgok, amik miatt jó lenne férfinak lenni. Összeszedtem öt erős érvet a női és ötöt a férfi oldal mellett.

Női oldal

Sok-sok olyan dolog van, amiért nőként minden nap hálás vagyok. Szuper, hogy… 

Anya lehetek

Első helyre írtam a listámon. Fantasztikus, hogy két csodás kislány anyukája lehetek. Amikor erre gondolok, ellágyulok, és nem akarok másmilyen életet, nem cserélnék senkivel. 

via GIPHY

Sírhatok, amikor csak akarok…

…és amikor csak kell. Ez nem elhanyagolható kérdés. Borzalmas még belegondolni is, hogy nem sírhatok anélkül, hogy valaki el ne ítélne, vagy ne nézne furcsán.

via GIPHY

Lehetek néha gyenge nő

Sokan szeretnek mindig erősnek látszani, még akkor is, ha ebbe belerokkannak. Nőként azonban megengedhetem magamnak, hogy néha gyenge legyek. Nem kell mindig nekem viselni a nadrágot, és ezért senki nem dobálhat kővel.

via GIPHY

Sok szerepben létezhetek

Anya, társ, szerető, barátnő, feleség, barát… sok-sok szerep, amelyektől színesebb az életem. Az viszont nehéz dolog, hogy ki is tudjam használni ezeket. Ehhez élettapasztalat kell. Már haladok.

via GIPHY

Senki sem tart furának, amiért hiszek a szerelemben

Nőként papírunk van arról, hogy lehetünk néha érzelgősek, és hihetünk abban, hogy a szerelem létezik, ott lapul a közelünkben, csak ki kell nyitni a szívünket, hogy ránk találjon. 

via GIPHY

Férfi oldal

Annak ellenére, hogy imádok nő lenni, van néhány dolog, ami miatt szívesen lennék férfi.

A férfiak semmit sem kombinálnak túl

Imádnám, ha csak egy napig nem agyalnék túl mindent. Folyton aggódom, és ez nem tesz jót. A férfiaknak olyan jó, hogy nem ilyenek. Ők nem bolondulnak bele a saját problémáik agyongondolásába. Ezt ellesném tőlük, az biztos!

via GIPHY

Az ősz haj sármosabbá varázsol

Egy nőnek folyton figyelnie kell arra, hogy hány évesnek néz ki. Ez nem előírás, de így van. Mindig figyelünk, hogy ne legyenek ősz hajszálaink, a hajfesték 100%-ban fedjen. A férfiak esetében pedig „a tisztes őszes halánték…” ugyebár. Hol itt az igazság?

via GIPHY

Senkit sem érdekel, ha van egy kis pocak

Persze, fontos a külső, de egy férfi megengedheti magának, hogy eresszen egy kis pocakot, és senki sem fog ezért csúnyán nézni rá. Egy nőnél ellenben ez főbenjáró bűn (sajnos), még akkor is, ha a testtudatosság és az elfogadás-önelfogadás idejét éljük.

via GIPHY

Nem kell száz szerepben létezni

Ami a női létben előny, sokszor hátrány is lehet. A sok-sok női szerep, amiben élhetünk, nem mindig egyszerű feladat. A férfiaknak ezen nem annyira kell gondolkodniuk. Ők elsősorban férfiak, és kész. Ez felszabadító lehet!

via GIPHY

Senki sem néz igénytelennek, ha smink nélkül mész ki az utcára

Igaz, hogy én nem sminkelek minden nap, és simán lemegyek a boltba a natúr arcommal, sokszor érzem ilyenkor a rosszalló tekinteteket („Ebben a korban már nem kéne!”). A férfiaknak nincsenek ilyen gondjaik. Kimehetnek az utcára, ahogy csak akarnak, nem kell kiöltözniük, nem kell sminkelniük.

via GIPHY

Szóval… nőnek lenni fantasztikus, csodálatos, de olykor nagyon-nagyon nehéz. Ezekben a nehéz pillanatokban felsejlik előttem, hogy milyen jó lenne, ha ezek a nehézségek egy csapásra eltűnnének, és férfiként ébrednék. Az érzés azonban nem hosszú távú, hiszen a nőiség előnyei sokkal vonzóbbak, mint a hátrányai. Nőnek lenni szuper!!!

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!