Stílus / Haj

Mielőtt rövidre vágatnád a hajad

Mielőtt rövidre vágatnád a hajad

Döntsd el milyen frizurát szeretnél

A haj levágása fontos döntés, hisz akár évekre megpecsételi kinézetedet. Ezért ha le szeretnéd vágatni, tisztázd magadban a következőket: milyen hossz, forma és szín állna jól. Próbálj esetleg fel néhány rövid parókát, ebből rájössz, hogy fog állni a rövid haj. Addig is meríts ötletek a galériánkból.

Készülj fel, hogy sok baj lesz vele

A hosszú haj nagyon kényelmes tud lenni, hiszen ha nem akarunk bajlódni vele, egyszerűen csak összekötjük és már kész is vagyunk. A rövid hajat azonban könnyen elalusszuk, ami a hosszúval nem fordul elő. A rövid hajat be kell állítani reggelente, ami nem kis munka, mire a megfelelő rutint megszerezzük.

Gyakori fodrász

Ha hosszú a hajad, tulajdonképpen akkor mész fodrászhoz, amikor kedved tartja, vagy amikor már lenőtt a festék. Rövid hajjal ez nincs így, rendszeresen, frizurától függően 2-3 havonta kell járni vele, hogy mindig megfelelően álljon. A frizura sokszor szétesik, ha a haj akár csak néhány centit is nő, ezért csak akkor vállald be, ha lesz időd, türelmed és persze pénzed minderre.

Kezelhetőség

Hiába voltál néhány napja fodrásznál, a legközelebbi hajmosásnál várhatóan gondban leszel, hogy miért nem lett ugyanolyan a hajad, mint amikor eljöttél a szalonból. Sajnos megvan az esélye, hogy sok időbe telik elsajátítani az új haj kezelését. Ha úgy érzed, hogy a munkád miatt most nem szeretnél megengedni magadnak egyetlen összekuszálódott frizurával töltött napot sem, akkor a vágatást halaszd későbbre, esetleg a szabadságolásod elejére.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Kövérít

Optikailag minden függőleges magasít, ezáltal vékonyít is. Ezt a funkció látja el most a hosszú hajad a hátad közepén. Ha göndör a hajad, akkor is a hosszúsága miatt szinte biztosan soványít. Mielőtt levágatod a hajad, gondold át, hogy hátaddal vagy csípőd méretével meg vagy-e elégedve.

A rövid haj nem fogja eltakarni a hátadat, ezért ha szélesebb a hátad, akkor lehet, hogy megéri újragondolni a rövid frizurát. Ha a csípődet nem kívánod kiemelni, akkor a hosszú haj ideális, hiszen, háttal állva előbb nézik az ember haját, mivel az van szemmagasságban, mint a fenekét. Ha viszont levágatod ezt a hasznos figyelemelterelő eszközödet, akkor könnyebben válik láthatóvá a problémás testrész.  

Arcforma

A fodrászok szinte biztosan tudnak abban segíteni, hogy az arcformádnak megfelelő frizurát válassz. A hosszú haj előnye az, hogy hosszítja és vékonyítja a nyakat, ha a kiengedett hajtincseinket előre vonjuk. Emellett a hosszú haj kiengedve egy kicsit lecsíp a túlságosan széles vagy szögletes arccsontból, mivel kitakarja az arcból a problémás részeket.

Ugyanezt nem fogjátok teljes egészében elérni rövid frizurával. Ha az arcot kell takarni valahogy, azt természetesen megoldja minden jó fodrász. Ha azonban a nyakadat szeretnéd vékonyabbnak feltüntetni, akkor inkább maradj a hosszú hajnál, vagy gondolkodj középhosszúban.

Lépésről lépésre

Ha nem vagy biztos magadban, akkor szoktasd magad lassan a gondolathoz. Előbb vágass csak egy kicsit a hajadból, maximum 10-15 centit. Ha ezt megszokod, és még mindig rövidet szeretnél, akkor megint vágass valamennyit, hogy látványos legyen, de nemtetszés esetén pár hónap alatt visszakaphasd az utolsó frizurádat.

Ha így haladsz, vagy elégedetten éred el a rövid hajat, vagy annyira megszereted a középhosszút, hogy inkább annál maradsz. Mindegyik esetben jól jártál.

Göndör haj

Biztosan felhívja fodrászod is a figyelmedet, hogy a göndör haj egészen máshogy viselkedik, mint az egyenes. Ha fele akkorára vágatjuk le, attól még nem fele olyan hosszú lesz összegöndörödve, hanem lényegesen rövidebb.

Másrészt a rövid göndör haj csak a hosszúkás, vékony arcformához áll jól, a kerek, duci arcot még inkább kövéríti. Ha kerek az arcod tehát válassz legalább vállig érő hajhosszt és kerüld a rövid frizurákat.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást