Életmód / Lélek

Mi az az 5 dolog, ami alapján első látásra megítélnek az ismeretlenek?

Bármilyen helyzetben találkozunk új emberekkel – legyen az egy állásinterjú, egy randi vagy egy baráti összejövetel – természetesen mindig igyekszünk a lehető legjobb benyomást tenni. Az első impresszió nagyon fontos és a pszichológusok azt mondják, ha első blikkre szembetűnik valami negatívum, azt nagyon nehéz semlegesíteni, pláne pozitív irányba fordítani. Nézzük, mi az az 5 dolog, ami alapján első látásra megítélnek az ismeretlenek.

A fogaid

A fogaink sokat elárulnak rólunk, többet mint gondolnánk. A „dentális valód” ugyanis mesélnek a korodról, vagy az egészségi állapotodról. A zománc színe arról, hogy dohányzol-e, esetleg kávézol vagy borozol, tehát az életstílusodról, de az is látszik, ha kopottak, mert például csikorgatod a fogaidat, ez is sokat elmond valakinek a személyiségéről, mentális egészségéről.

Egy szép fogsor jó egészségi állapotot, anyagi helyzetet, sőt, igényességet feltételez, az elhanyagolt fogak pedig mindezeknek az ellenkezőjét. 

A beszéded

A helyes – vagy helytelen – beszéd arra enged következtetni, hogy kinek milyen a szociológia háttere és/vagy a tanulmányi története. Egy randioldalon sokat számít, hogy a bemutatkozás – vagy az első pár csetelés – során milyen nyelvtani hibákat vét valaki, hiszen ez sokak számára kifejezetten kiábrándító. Természetesen egy munkainterjún is figyelik, hogy a jelentkezőnek milyen a helyesírása vagy beszéde. 

Olvastad már?  Miért tűnik mindig rövidebbnek a hazaút, mint az odaút? Ez a tudományos válasz

A körmöd

Mikor a körömről van szó, nemcsak az beszédes, ha koszos vagy csúnya a kézen az összhatás, hanem a milyensége is felettébb árulkodó. Ha valaki rágja a körmét, az nemcsak igénytelen hatást kelt, hanem azt is elmondja, hogy az illető szorongó, ideges típus. Egy lenőtt műköröm ugyanolyan visszataszító, mint a piszok a köröm alatt, vagy a lepattogzott lakk.

A férfiak és a legtöbb munkáltató nem kifejezetten értékeli a hosszú, feltűnő műkörmöket, ezért – hacsak nem éppen műkörmös állásra jelentkezel – ezekkel nem mindenhol fogsz osztatlan sikert aratni. Egy tiszta, szépen karbantartott, nem hivalkodó köröm viszont garantáltan jó benyomást kelt.

Az önbizalmad

Az önbizalom az egyén érzelmi stabilitásáról árulkodik. Sajnos szinte mindig szembetűnő, ha valaki nincs rendben önmagával, mert olyankor nem pozitív energiát sugároz és ezt a környezete észreveszi. Azokban a helyzetekben, amikor ez különösen számít, érdemes az amerikai tanácsát követni, ők ugyanis azt mondják, „addig tettesd, amíg úgy nem lesz” és igazuk van!

A cipőd

Egy nőről olykor a cipője többet árul el, mint a ruhája. Lehet ugyanis kifejezetten visszafogott az öltözetünk, alapjaiban határozza meg az, hogy milyen lábbelit választunk hozzá. Tegyük fel például, hogy egy egyszerű, térdig érő ruha van rajtunk. Ha felveszel hozzá egy fehér tornacipőt, akkor laza, könnyed és megközelíthető benyomást keltesz.

Ha azonban egy fekete, szexi tűsarúval veszed fel, egyből titokzatos végzet asszonya hatást keltesz. Ugyan a legtöbb nőnek ezt nem kell külön mondani, de ebből is látszik, milyen gondosan érdemes kiválasztani a lábbelinket. 

Olvastad már?  Tekints kicsit vissza az elmúlt hetekre: a pszichológusok szerint ezért vágtuk puccba az otthonunkat