5 mesés adventi dísz, amit a gyerekkel is elkészíthetsz

5 mesés adventi dísz, amit a gyerekkel is elkészíthetsz

Címlap / Otthon / Hobbi / 5 mesés adventi dísz, amit a gyerekkel is elkészíthetsz

A karácsonynál talán csak egyetlen jobb dolog van, ez pedig a várakozás a karácsonyra. Az advent időszaka pontosan erről szól, és miközben a lakást ünneplőbe öltözteted, a lelkedet is ráhangolhatod a közelgő ünnepre. Ehhez persze a legjobb társaságot a saját családod jelenti – a következő adventi díszek mutatósak, de egyszerűek, így akár a gyerekekkel együtt is elkészítheted őket.

Adventi koszorú

Az adventi koszorú természetesen első helyen szerepel összeállításunkban, hiszen a legerősebb adventi jelképről van szó, ráadásul annyi színben és stílusban lehet elkészíteni, hogy biztosan találtok nektek tetszőt.

A koszorú alapját ebben az időszakban bármelyik virágboltban vagy dekorboltban megkapjátok, a díszítés pedig rajtatok múlik.

Remek program lehet, ha délután például kirándulni mentek, és együtt gyűjtötök terméseket, színes leveleket, amiket aztán este, otthon, egy nagy pohár kakaó mellett együtt ragaszthattok fel a koszorúra.

Hímzett gyertyadísz

Egy picit nagyobb gyerekkel már ezt a hímzett gyertyadíszt is elkészíthetitek.

Akkor sem kell kétségbeesned, ha te magad sem vagy az a kimondott varrónő, csillagot, de akár rénszarvast is készíthettek egyszerű, keresztmintás öltéssel.

Csak rajzoljátok fel a mintát, és kövessétek a sablont.

Az elkészült díszt aztán felragaszthatjátok a gyertyára, amit ha néhány fenyőággal kibélelt, kis tálkába állítotok, még mutatósabb dekorációt kaptok.  

Ha a gyertyadíszt csak szalaggal rögzítitek, akkor bármikor le is vehetitek, így például biztonságos távolba helyezhetitek, ha estére meggyújtanátok a gyertyát.

Adventi bőségtál

Ezt a dekorációt a legkisebbekkel is elkészíthetitek.

Csak egy emeletes süteménytálra lesz szükségetek – de persze egy mutatós tállal egyszintesre is elkészíthetitek a díszt – és néhány adventi finomságra.

A narancsokba tűzzetek szegfűszeget – ez nem csak jól mutat, de az illata is mesés.

Néhány diót a szaloncukor fényes papírjába, vagy vékony alufóliába is csomagolhattok, ezek is felkerülhetnek a tányérra.

Természetesen néhány mézeskalács tovább emeli a dísz megjelenését, de azzal számolj, hogy ez egy olyan dekoráció, amit talán minden este újra kell kreálnotok, mert nap közben lecsipegetetitek a díszítőelemeket.

Hófedte fenyők

Ez a dekoráció elegáns, mégis játékos, és valóban semmi különösre nincs hozzá szükséged, csak egy éles ollóra és erősebb, fehér papírlapra.

Fontos, hogy a kivágott minták egyformák legyenek, ezért a legjobb, ha sablonnal dolgoztok – ezt te is elkészítheted, így a díszeket már a gyerekek is könnyebben vágják ki.

Hajts félbe egy lapot, rajzold rá a fenyő felét, majd vágd ki, és nyisd ki a félbe vágott lapot, hogy az egész fenyőfát lásd.

A következő fenyőt, mielőtt kinyitod, a közepén vágd be, majdnem egészen a tetejéig, ez után húzd rá a másik fenyő közepére.

Így mind a négy irányba kiterjedő díszeket kapsz, amelyek meg is állnak a saját lábukon.

Adventi csokor

Ezek az asztaldíszek akár egy elegáns vacsorán is megállják a helyüket, a gyerekek pedig imádni fogják, hogy egy ilyen komoly esemény előkészületeiből is kivehetik a részüket.

Válassz néhány tiszta, áttetsző üvegvázát. Ha ilyened nincs, használhatsz tiszta befőttesüveget is, a lényeg, hogy az üveg hibátlan és átlátszó legyen, mert ez a kristályos tisztaság adja meg a dísz eleganciáját.

Minden vázába kerüljön egy kis csokor néhány fenyőágból, és egy szál olyan virágból, amilyet be tudsz szerezni. Ha nincs is szezonjuk, a virágboltban ilyenkor is lehet mindenfélét kapni.

Persze, ilyenkor minden drágább, mint nyáron, de csak egy-egy szálra lesz szükséged minden vázába. A kis csokrokat kössétek össze és tegyétek őket az üvegekbe, majd az üvegekre kössetek arany színű szalagot.

A vázák közé elhelyezett gyertyák csillogóvá teszik az üvegeket, és romantikus hangulatot teremtenek.

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!