5 partnertípus, akiktől a szakértők szerint érdemes lenne távol tartani magadat

5 partnertípus, akiktől a szakértők szerint érdemes lenne távol tartani magadat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 partnertípus, akiktől a szakértők szerint érdemes lenne távol tartani magadat / 2. oldal

Az érzelmileg sértő

Az érzelmi bántalmazás rendkívül gyakori a mindennapok során, hiszen gyakran úgy érzik az emberek, nincs más fegyver a kezükben, mint az érzelmi zsarolás, befolyásolás. A kapcsolatokban különösen nehéz felismerni ezt a típust, hiszen jellemzőek a szenvedélyes, intenzív érzelmek, és – főleg az alkalmazkodás hónapjaiban – mindenki egy kicsit nehezen idomul, kontrollál.

Azonban már ekkor is intő jelnek számít a gyakori dühkitörés, sértődés, az önsajnálat a másik hibáztatása. Az a férfi, aki hajlamos az érzelmi bántalmazásra, különböző érzelmi felhívásokat dob be annak érdekében, hogy megtartson: „Tudod, hogy nélküled nem tudnék élni!”

Aki nem igazán szerelmes beléd:

Amíg csak ismerkedünk a másik féllel, egyszerre vonzó és idegen benne minden. Próbálunk nem türelmetlenkedni, arra alapozunk, hogy „majd alakulnak a dolgok”, és ez sokszor valóban így van. Akadnak viszont olyan párkapcsolatok, amik egyszerűen megrekednek egy bizonyos szinten és nem történik bennük előrelépés akkor sem, ha nagyon szeretnéd.

Sajnos ez nem csak abban az esetben fordulhat elő, ha még csak az ismerkedési fázisban jártok, bármikor, bármilyen jó minőségű kapcsolatban felütheti a fejét ez a fajta eltávolodás. A szerelem elmúlik, és azt veszed észre, hogy egyedül te küzdesz a másik figyelméért, odaadásáért. A szomorú igazság viszont az, hogy aki már nem szerelmes beléd, az hosszútávon mérgezni fogja az életedet.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást