Szerelem / Párkapcsolat

Mennyire tudsz flörtölni? Töltsd ki a tesztet és kiderül!

Jelenleg egy kicsit háttérbe szorult a flörtölés – legalábbis, ami a személyes érintkezéseket illeti. Sokan azonban még otthonról, a négy fal közül is gond nélkül flörtölgetnek, hiszen online, akár írásban sem lehetetlen ismerkedni. Éppen ellenkezőleg! De te vajon mennyire tudsz flörtölni? Egyértelmű jeleket küldesz másoknak, vagy mindig csak utólag derül ki, milyen érzéseket szerettél volna közvetíteni a kiszemelted irányába?

Éppen egyedülálló vagy, és szórakozni készültök a barátnőiddel egy hangulatos helyre. Úgy érzed, már készen állsz egy kapcsolatra – milyen ruhát veszel fel?

A: Egy szexi, testhezálló ruhát tűsarkúval, lehetőleg feltűnő dekoltázzsal, vagy rövidebb szabással.
B: Egy olyan ruhát választok, ami megmutatja az alakomat, de nem túl kivágott, vagy rövid.
C: Valamelyik csinosabb nadrágomat egy szép blúzzal és telitalpú szandállal.

Egyedül sétálsz hazafelé a munkádból, amikor egy csapat férfi érezhetően bámulni és füttyögni kezd utánad – hogyan reagálsz?

A: Nagyot mosolygok rajtuk és integetek nekik – aztán alaposan szemügyre veszem a felhozatalt.
B: Jó érzéssel tölt el, hogy vonzónak találnak, de legfeljebb egy mosollyal nyugtázom a szándékaikat.
C: Lesütöm a szememet és villámgyorsan szedem a lábaimat – legszívesebben azonnal felszívódnék. 

Hogyan nyitsz meg egy beszélgetést, ha neked kell kezdeményezned?

A: Bedobok egy bókot, az mindig beválik.
B: Próbálok valami vicces, laza témát felhozni, hátha azzal oldódik a feszültség.
C: Szigorúan a beszélgetés témájára koncentrálok, nehogy félreértsenek.

Mennyi időnek kell eltelnie, hogy megszólíts valakit, aki tetszik neked?

A: Ha tudom, hogy később is találkozunk, akkor kicsit tudok várni, de ha egyszeri alkalomról van szó, akkor nem habozok.
B: Minimum néhány hétnek, de néha pár hónapnak is – muszáj meggyőződnöm róla, hogy én is tetszem neki.
C: Szerintem akár évek is eltelhetnének, akkor sem szólítanám meg.

Valaki, aki számodra is vonzó, egyértelműen flörtölni kezd veled. Hogyan reagálsz?

A: Ez nem is kérdés, azonnal veszem a lapot.
B: Visszamosolygok és állom a tekintetét, de a kezdeményezés lehetősége az ő kezében van.
C: Általában szégyellősen reagálok ilyen helyzetben, legfeljebb egy laza mosolyra futja tőlem.

Be szoktak válni a praktikáid, mikor flörtölni próbálsz? Észrevesz a kiszemelted, ha megpróbálod felkelteni a figyelmét?

A: Igen, mindig úgy intézem, hogy észrevegyen az, akit kiszemeltem magamnak.
B: Észre szokott venni, aki nekem is tetszik, de fogalmam sincs, hogy keltem fel ténylegesen az érdeklődését.
C: Nem szokott működni, bár nem is erőltetem túlságosan a flörtölést.

monkeybusiness/depositphotos.com

Értékelés:

Számold meg, hány A, B és C választ adtál, és amelyikből több van, az lesz a Te jellemzésed.

A: Néha túlságosan is egyértelmű vagy

Elvitathatatlan, hogy ismered a flörtölés minden csínját-bínját, tökéletesen tisztában vagy azzal, hogyan hívd fel magadra a figyelmet – beleértve a megjelenésedet és a viselkedésedet egyaránt. A flörtölés szerves részét képezi a mindennapjaidnak, nagyon fontos számodra, hogy rendszeresen visszaigazolást kapj a környezetedből. Ezt könnyen bezsebeled az utcán éppúgy, mint a munkahelyeden, vagy éppen a táncparketten. Sajnos hajlamos vagy rá, hogy kicsit túlzásba ess a flörtöléssel, és a nyitottságodat sokan közönségességként értékelik, még ha ennek nem is feltétlenül van alapja. Ha mindig ennyire nyitott lapokkal játszol, akkor megeshet, hogy a férfiak nem értékelnek úgy, ahogy kellene, vagy legalábbis mást feltételeznek rólad, mint ami a valóság.

B: Remekül egyensúlyozol

Nagyon egyensúlyozol a két véglet között, mondhatjuk, hogy tökélyre fejlesztetted az ismerkedést. Nem esel túlzásba, tehát nem érzik azt a környezetedben élő férfiak, hogy könnyen megkaphatnának, ugyanakkor kellően nyitott és kacér vagy ahhoz, hogy különösen érdekesnek találjanak, és igyekezzenek meghódítani. A flörtölésre egyfajta ártatlan játékként tekintesz, aminek nem mindig van konkrét célja, ezért nem zárkózol el teljesen előle akkor sem, ha párkapcsolatban élsz. Ám ekkor már meghúzod azt a határt, amit szükséges, és ha muszáj, egyértelművé teszed, hogy a kedvességed és nyitottságod hátterében ezúttal nincsen komoly szándék.

C: Egyáltalán nem vagy kezdeményező

Akár önbizalomhiány végett, akár azért, mert szerinted az összes lépést a férfiaknak kell megtenniük, egyáltalán nem vagy kezdeményező, ha flörtölésről van szó. Persze azzal semmi gond nincs, ha nem játszol azonnal nyílt lapokkal, hiszen így éppen az ismerkedés legjobb része veszne el: az izgalom. Azonban a túlzásba vitt titkolózással és a flörtölés hiányával azt sugallhatod, hogy egyáltalán nem is érdeklődsz a másik iránt. Azzal, hogy időnként visszaigazolást adsz, még nem veszed el az ismerkedés varázsát, és fontos tudnod, hogy nem leszel közönséges, vagy könnyen kapható attól, hogy magadtól kezdesz el pl. szemezni valakivel, aki szimpatikus számodra. Bátorság!