Melyik szoknyához milyen csizma illik? Csizmás alapszabályok

Melyik szoknyához milyen csizma illik? Csizmás alapszabályok

Címlap / Stílus / Divat / Melyik szoknyához milyen csizma illik? Csizmás alapszabályok

Csizmából sosem elég, legalábbis nálam minden előnyt élvez, amivel könnyebben át tudom vészelni a hideg hónapokat. Szerencsére már nem kell választani akkor sem, ha a funkciót legalább annyira fontosnak tartjuk, mint a divatot: a pihe-puha, vastagon bélelt csizmák már csak akkor bumfordiak, ha a trendek megkövetelik. De vajon hogyan kell csizmát választanod akkor, ha nem csak nadrággal, hanem szoknyával is szívesen viselnéd?

Mindig tegyél próbát

A csizmákat illetően egy igazi aranyszabály van, ami stílustól független: muszáj próbálni a csizmahosszokat. Manapság már kifejezetten könnyű a dolgod, ha szeretnéd kideríteni, melyik hossz áll igazán jól neked.

Csak annyi a teendőd, hogy összeválogatsz legalább három-négy, különböző hosszal rendelkező csizmát, majd készítesz magadról egy-egy képet a tükörben. Azonnal látni fogod, melyik hossz a legelőnyösebb számodra!

Sajnos ezen a téren nincsen aranyérvényű tanács, amit mindenkire alkalmazni lehetne, hiszen nem csak a magasságodtól függ, melyik csizma áll jól rajtad: ezt befolyásolja a testalkatod, továbbá az is, milyen hosszúak és szélesek a lábaid. Csupán ezek után mérvadóak a csizmás stílus-alapszabályok, amikre persze érdemes támaszkodnod, de elsődlegesen az számít, hogy melyik fazon áll igazán jól rajtad.

Ceruzaszoknya

A ceruzaszoknyához alapvetően azok a csizmák állnak jól, amik láttatni engedik a lábszárat, de lehetnek kivételek, főleg akkor, ha a választott szoknya meglehetősen rövid. A klasszikus, térdig, vagy térd alá érő ceruzaszoknyához azonban leginkább a bokacsizmák, cipőcsizmák illenek. Mivel a ceruzaszoknya meglehetősen nőies, alkalmi viseletnek számít, egyértelműen a magassarkú csizma passzol jól hozzá.

Amennyiben magasabb szárú csizmát viselnél, természetesen megteheted, de ebben az esetben is érdemes térd alatt végződő változatot választanod, vagy olyat, aminek a magassága legalább séta közben kilátszik a szoknyád alól.

 

 

 

Miniszoknya

A miniszoknya és a combcsizma párosa nagyon biztos befutó, de érdemes óvatosan bánnod ezzel az összeállítással, mert könnyen kelthetsz vele közönséges hatást.

Persze, ha egy lazább pulóverrel, lengébb szabású szoknyával, illetve szolid színekkel és vastagabb harisnyával ellensúlyozod az összképet, akkor tökéletes és trendi lehet a megjelenésed. A miniszoknyákhoz ugyanakkor a legjobban a bokáig érő, magas sarkú, talpú csizmák illenek igazán, de térd feletti változattal is bevállalható!

 

 

 

Midi szoknya

A midi szoknyák – különösen a deréktól induló, pliszírozott változatok – üdítő színfoltjai jelenleg a divatnak. Olyannyira népszerűek, hogy hiába bizonyulnak tipikusan nyári viseletnek, télen sem kell búcsút vennünk tőlük.

A legpraktikusabb darabok a hideg hónapokra a vastagabb anyagú midi változatok, amiket a szezon sajátosságai miatt érdemes legalább térdig érő csizmával társítanod.

Ezekkel garantáltan trendi és egészen meleg szettet állíthatsz össze magadnak, így a megfázástól sem kell tartanod. Ha másik fazonon gondolkozol, akkor még a bokacsizmák azok, amik szóba jöhetnek, de ezeket érdemes a csizmával megegyező színű harisnyával társítanod.

 

 

 

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»