Melyik szoknyához milyen csizma illik? Csizmás alapszabályok

Melyik szoknyához milyen csizma illik? Csizmás alapszabályok

Címlap / Stílus / Divat / Melyik szoknyához milyen csizma illik? Csizmás alapszabályok

Mindig tegyél próbát

A csizmákat illetően egy igazi aranyszabály van, ami stílustól független: muszáj próbálni a csizmahosszokat. Manapság már kifejezetten könnyű a dolgod, ha szeretnéd kideríteni, melyik hossz áll igazán jól neked.

Csak annyi a teendőd, hogy összeválogatsz legalább három-négy, különböző hosszal rendelkező csizmát, majd készítesz magadról egy-egy képet a tükörben. Azonnal látni fogod, melyik hossz a legelőnyösebb számodra!

Sajnos ezen a téren nincsen aranyérvényű tanács, amit mindenkire alkalmazni lehetne, hiszen nem csak a magasságodtól függ, melyik csizma áll jól rajtad: ezt befolyásolja a testalkatod, továbbá az is, milyen hosszúak és szélesek a lábaid. Csupán ezek után mérvadóak a csizmás stílus-alapszabályok, amikre persze érdemes támaszkodnod, de elsődlegesen az számít, hogy melyik fazon áll igazán jól rajtad.

Ceruzaszoknya

A ceruzaszoknyához alapvetően azok a csizmák állnak jól, amik láttatni engedik a lábszárat, de lehetnek kivételek, főleg akkor, ha a választott szoknya meglehetősen rövid. A klasszikus, térdig, vagy térd alá érő ceruzaszoknyához azonban leginkább a bokacsizmák, cipőcsizmák illenek. Mivel a ceruzaszoknya meglehetősen nőies, alkalmi viseletnek számít, egyértelműen a magassarkú csizma passzol jól hozzá.

Amennyiben magasabb szárú csizmát viselnél, természetesen megteheted, de ebben az esetben is érdemes térd alatt végződő változatot választanod, vagy olyat, aminek a magassága legalább séta közben kilátszik a szoknyád alól.

 

 

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást