Egészség / Életmód / Lélek

Az ágy melyik oldalán alszol? Sokat elárul a személyiségedről

Az ágy melyik oldalán alszol? Sokat elárul a személyiségedről

Ha meglátsz egy nagy, kényelmes ágyat, melyik oldalára fekszel? Azt gondolnánk, ez egy jelentéktelen dolog, de mivel az emberek nagy többsége egyetlen oldalt preferál – vagy a közepet – ez mégis sokat elmond a személyiségünkről. 

A Huffington Post nemrég készített egy felmérést, amiből kiderült, hogy tízből egy szerelmespárnál vita tárgya, hogy ki melyik oldalon alszik. Hogy ki hogyan oldja meg ezt a konfliktust, arról nem szólt a fáma, azonban húszból egy férfi elégedetlen a vita eredményével – ezen nem is csodálkozunk. Mindenkinek megvannak a maga alvási szokásai és bizony előfordul, hogy a pároknál egyikük pihenésének rovására megy az engedékenység.

Már voltak kutatások a témában és ezek szerint azok, akik a bal oldalon alszanak, kiegyensúlyozottabbak. De mi történik akkor, ha egy pár mindkét tagja a bal oldalon szeret aludni? El tudnád képzelni, hogy olykor cseréltek? Mindig az ágy jobb oldala a tied vagy csak a bal oldalon tudsz aludni, esetleg középre húzol? Nézzük, mit árul el rólad alvási helyezkedésed.

Ha a bal oldalon szeretsz aludni

Furcsa, de azt mondják, hogy aki a bal oldalon szeret aludni, az inkább „jobb agyféltekés” személy, ami azt jelenti, hogy kreatív és jó képzelőerővel van megáldva. Legtöbbször valamilyen művészeti ágon keresztül fejezi ki magát, magas érzelmi intelligenciával rendelkezik és többnyire összhangban is van érzéseivel.

Általában optimista életszemlélettel rendelkezik és fogékony a filozófiai kérdéseken való elmélkedésre.

Mivel meglehetősen jól uralja érzelmeit, nem könnyű kihozni a sodrából, tiszta fejjel gondolkodik még a stresszes szituációkban is. Az érzékeny témákat is higgadtan kezeli, ami többnyire szerencsés tulajdonság, azonban ez egyesek számára passzivitásnak tűnhet. Kíváncsi és nyílt ember, akinek fontos, hogy az életben folyamatosan fejlődjön és képezze magát, az egyhelyben toporgás az őrületbe kergeti.

Ha a jobb oldalon szeretsz aludni

Akik viszont az ágy jobb oldalán hajtják álomra a fejüket, azok bizony jó eséllyel „bal agyféltekések”. Őket inkább a logikus gondolkodás és az ok-okozati összefüggések vezérlik. A jobb oldalon alvó embereknél sokkal racionálisabb gondolkodásúak, akik minden helyzetben azonnal tudják, mi a legészszerűbb megoldás és véghez is viszik. Analitikus életszemléletük miatt jól bánnak a számokkal és gondolataikat is világosan fogalmazzák meg.

Ugyan néha pesszimistának tűnhetnek, de ők ragaszkodnak hozzá, hogy pusztán realisták, akik nem látják rózsaszínben a dolgokat.

Tisztelik a hagyományokat, talán olykor kicsit túlságosan is, ezért sokak szemében egyenesen konzervatívnak és kicsit talán makacsnak is tűnhetnek. Ennek ellenére nagyon tevékeny emberek, akik nem külső szemlélők, hanem aktív szereplői minden helyzetnek. 

Ha a középen szeretsz aludni

Egyesek annyira szeretnek középen aludni, hogy akkor is az ágy középpontja felé igyekeznek álmukban, mikor nem egyedül alszanak. Ezek az emberek ugyanannyira használják a jobb és bal agyféltekéjüket és ez alapján lehetnek egyszerre logikusak és kreatívak, így legtöbbször egy egészséges egyensúlyt tudnak kialakítani életükben.

Erős elveik és határozott életszemléletük van, így olykor nehezen – vagy egyáltalán nem – képesek a kompromisszumra.

Tény, hogy sokszor van igazuk, mert tisztán látják a dolgokat, de ez alkalmanként enyhe gőgbe csaphat át. Környezetük számára néha túlságosan ön-központú személyiségnek hathatnak ezek az emberek, pedig csak határozottak, kiállnak elveik mellett és határozottan képviselik a saját érdekeiket. 

Képek: artisticco/depositphotos.com, gurzza/depositphotos.comcookamoto/depositphtos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást