Életmód / Egészség / Lélek

Megmutatjuk, mi mindent árul el a kézírásod a személyiségedről

Azt már régóta tudhattad, hogy a grafológusok képesek néhány leírt szóból megállapítani, milyen személyiséggel rendelkezel. Egy amerikai felmérés viszont azt is bebizonyította, hogy a betűk közötti távolságból, az aláírásodból, vagy akár egyetlen betű kanyarításából körülbelül 5000 személyiségjegyet lehet felismerni! Sőt, még az energiaszintedre és a vérnyomásod pillanatnyi helyzetére is következtethetnek belőle. Derítsd ki te is, hogy rólad mit árul el a kézírásod!

A méret a lényeg

Ha apró betűket vésel a papírra, azzal azt üzened a külvilágnak, hogy viszonylag félénk, visszafogottabb egyéniség vagy. Ugyanakkor a rád bízott feladatokat lelkiismeretesen és szorgalmasan végzed el, miközben a legapróbb részleteket is mindig szem előtt tartod.

Az átlagos betűméret arról árulkodik, hogy nincs problémád az új helyzetekkel, ugyanis gond nélkül képes vagy alkalmazkodni a változásokhoz, emellett pedig rendkívül kiegyensúlyozott személyiség vagy.

Alig férsz el a papíron, akkora betűkkel írsz? Ezek szerint igazi társasági ember vagy, aki szívesen tündököl a középpontban, és nem fél kiereszteni a hangját. Egyúttal viszont a nagy betűk azt is jelenthetik, hogy a magabiztosságod csak látszat, és belül gyakran érzed magad határozatlannak.

Milyen széles a távolság?

Míg másoknak két sorba fér ki egy mondat, addig nálad bőven marad hely a papíron?

A széles betűtávolság azt szimbolizálja, hogy imádod a szabadságot, és ki nem állhatod, ha valaki megpróbálja ezt elvenni tőled.

Ha viszont inkább egymáshoz közel írod le a betűket, akkor te nem szívesen töltöd egyedül a délutánjaidat; szabadidődben inkább csatlakozol a barátaidhoz, mintsem társaság nélkül üldögélj a négy fal között.

Egyetlen pont is lényeges

Sokat elárul a személyiségedről az is, hogy milyen pontot teszel az i betű tetejére.

Ha a bal oldalra írod, akkor valószínűleg sokáig halogatod a teendőidet, és csak nehezen tudod rászánni magad a befejezésükre.

Ha pontosan az i betű fölé rakod, akkor viszont épp ellenkezőleg; összeszedett és aprólékos vagy, emellett pedig szuper empátiával rendelkezel mások felé.

Amennyiben nagy helyet hagysz ki a pont és a betű között, azzal azt tükrözöd, hogy szuper képzelőerőd van, míg a rajzolt, karikaszerű pont gyermeki lélekről tanúskodik.

Oldalra dőlő betűk

A betűid egyenesek, és egyik irányba sem ingadoznak? Akkor te biztosan nem hagyod, hogy az érzéseid átvegyék feletted az uralmat. Ennek köszönhetően meglehetősen logikusan és praktikusan gondolkodsz, ami sokat segíthet a karriered építésében is.

Ha általában a jobb oldalra dőlnek a betűid, valószínűleg imádod az izgalmas kalandokat, és nem mondasz nemet az élményekre. Ezzel pedig együtt jár az is, hogy szinte bárhol szívesen állsz le ismerkedni új emberekkel.

A bal oldalra húzódó betűk azt jelentik, hogy te maximálisan önmagadat adod, ugyanakkor nincs szükséged a reflektorfényre; leginkább a háttérben szeretsz dolgozni. Ha emellett jobb kezes vagy, akkor pedig azt is jelentheti, hogy egy kissé lázadó lelked van, aki nem fél ellenkezni másokkal.

A T betű trükkös vonala

Te hova rajzolod a T betűn a keresztet? Ha a legtetejére, akkor valószínűleg egy ambiciózus és optimista személyiség vagy, aki megfelelő önbizalommal rendelkezik.

Ha viszont a betű közepére helyezed a vonalat, azzal azt üzened a környezetednek, hogy magabiztos vagy, és szuperül érzed magad a saját bőrödben.

Azonban nem csak a vonal helye számít; a hosszú áthúzás eltökélt és lelkes személyiségről árulkodik, aki azonban néha meglehetősen makacsul viselkedik, és nehezen tudja elengedni a negatív dolgokat.

A rövid vonalak viszont azt jelképezik, hogy időnként szereted ellustálkodni a feladatokat.

Elhelyezkedés a papíron

Egy üres papíron általában hova szoktál írni? Ha a bal oldali margó közelébe, akkor nagy az esélye annak, hogy egy részed még mindig a múltban él, és nehezen engeded el ezeket a nosztalgikus emlékeket.

A papír közepére írott betűkkel azt árulod el magadról, hogy szinte sosem tudsz egy helyben megmaradni. A gondolataid folyamatosan cikáznak a fejedben, és mindig keresed az újabb programokat és izgalmakat.

A jobb oldali margóhoz írt szavak azt szimbolizálják, hogy félsz az ismeretlentől; ennek következtében pedig gyakran aggodalmaskodsz a jövő miatt.

Egyedi betűtípusok

Na és mi a helyzet a betűk típusával? A grafológusok szerint a görbített betűk kreatív és művészi lélekről tanúskodnak, míg a hegyesebb társaik magas intelligenciát és kíváncsi természetet jelképeznek.

Ha pedig a betűid mindig egymáshoz kapcsolódnak, akkor te valószínűleg kifejezetten logikus és szisztematikus gondolkodású vagy, aki óvatosan végigveszi a körülményeket, mielőtt meghozza a végső döntést.

Az írásod tempója

Ha általában gyorsan írod egymás után a szavakat, valószínűleg kissé türelmetlen vagy. Nem szereted elpazarolni az idődet, így kifejezetten utálod, ha késik valaki egy találkozóról.

A lassabb tempó azonban azt jelképezi, hogy összeszedett és módszeres vagy, aki teljesen megbízik a saját döntéseiben.

Amennyiben erősen rányomod a tollat a papírra, akkor szuper vagy az elköteleződésekben, és komolyan veszed a dolgokat. Ha viszont a szituáció nagyon stresszessé válik, hajlamos vagy túl gyorsan reagálni a kritikára.

A lágy erősségű írásmód pedig azt árulja el, hogy érzékeny és empatikus lelked van, aki jól megért másokat.