A gyümölcsöknek általában a húsát szoktuk megenni, hiszen, ha valamilyen édes finomság kerül a kezünkbe, élből meghámozzuk és megszabadítjuk az összes magjától, héjától és minden – tányérra nem illő dologtól. Pedig sokszor a gyümölcsök más részeiben van az igazi vitamin, a széleskörű felhasználási lehetőségekről nem is beszélve. Egy szóval, ne dobd ki a gyümölcs különböző részeit – mutatjuk, hogyan hasznosíthatod azokat is!
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Tudtad, hogy a gyümölcsök elfogyasztásánál a húsukon kívül a többi részt is praktikusan felhasználhatod? A következő alkalommal, amikor gyümölcsöt majszolsz, ne dobd ki a héját, a magját vagy a csutkáját! A gyümölcsök maradékai ugyanis sokoldalúan felhasználhatók a konyhában, meglehet az ember nem gondol először ezekre, amikor egy lédús finomság a keze ügyébe kerül. Pedig számtalan finomság készíthető belőlük – például a görögdinnyehéj, az ananásztörzs, az alma- és körtehéj, a citrusfélék héja vagy az eperlevél – megmenthető és új életre kelthető. Mutatjuk a legjobb praktikákat erre vonatkozóan!
Kandírozott gyümölcs

A kandírozott gyümölcsöt alapvetően kétféle módon készítik. Vagy cukorszirupban elkészítve tartósítják őket vagy kristálycukorba forgatják és ropogós bevonatot kapva elfogyasztják őket. A kandírozott gyümölcshéjak önmagukban is finomak (persze nem egy kalóriaszegény, diétás nassolnivaló, azt aláírom), de apróbbra vágva akár muffin- vagy süteménytészták alapjába is belekeverhetők. És nincs is jobb egy vékonyra felszelt, kandírozott narancs, citrom, lime, grapefruit vagy egyéb citrus héjánál!