5 meggyőző ok, amiért otthon a legjobb eltölteni a szilvesztert

5 meggyőző ok, amiért otthon a legjobb eltölteni a szilvesztert

Címlap / Életmód / Egészség / 5 meggyőző ok, amiért otthon a legjobb eltölteni a szilvesztert

Azok, akik még soha nem voltak igazán jó szilveszteri partin, „kötelező bulizásnak” tartják az év utolsó napját, és fennen hirdetik, hogy szerintük márpedig ez épp olyan nap, mint az év többi napja. Pedig a szilveszter egyáltalán nem ugyanolyan, mint bármely más nap az évben, de egyáltalán nem kellene tartanunk tőle. 

Persze én megértem, hogy vannak, akik már annyit csalódtak, hogy újabb csalódás helyett inkább otthon maradnak, és egy ideje már én is ezt a módját választom az újévi ünneplésnek, hozzátéve, hogy volt néhány igazán emlékezetes, jó buliban is részem.

Íme néhány érv, amely valóban azt támasztja alá, hogy nem kell feltétlenül világgá mennünk szilveszterkor, mert otthon is nagyszerű lehetőség kínálkozik az újév köszöntésére.

Meleg és kényelmes

Otthon mindenki szabadabban, kényelmesebben érzi magát. Ez persze nem azt jelenti, hogy egyedül kell lenned, elvégre a barátaid biztosan szívesen csatlakoznának! Meghitt beszélgetések, emlékezetes poénok, finom italok és falatozások várnak rátok. Érdemes néhány társasjátékot is bekészíteni, mert egy jó activity, römi vagy kártyajáték rendkívüli módon ki fog tudni kapcsolni benneteket! 

A vendégeknek nem túl jó ötlet házibuliból házibuliba járni, egy éjszakára több helyre elígérkezni, mert igazán egyik helyen sem tudunk egy-két óra alatt belemelegedni egy jó kis beszélgetésbe vagy játékba. Ha mégis sikerülne, fájó szívvel kell távoznunk, mert máshol is számítanak ránk, de itt se, ott se leszünk teljes értékűen jelen, és ez a házigazdának, illetve a többi vendégnek sem kellemes.

AllaSerebrina/depositphotos.com

Nem kell méregdrága menüért fizetnünk

Otthon mindenki azt süt-főz, amit szeret. Egy étteremben viszont azt esszük szilveszterkor, amit elénk tesznek. Ráadásul méregdrágán.

Kíméljük meg magunkat és a pénztárcánkat, és készítsünk egyszerű, mégis ízletes fogásokat, újévi falatkákat, a saját szánk íze szerint. Ha vendégeket hívunk át, kérhetjük, hogy ők is hozzanak némi süteményt és italokat, így mindenki azt ehet, ami a kedvence, és annyiszor szedhet, amennyiszer szeretne.

deagreez1/depositphotos.com

Biztonságosabb

Szomorú tény, hogy szilveszterkor sok a baleset. Azzal, hogy a jól ismert falak közt maradsz, megóvod magad egy sor lehetséges kellemetlenségtől. 

Nem kell ittasan autóba ülni, hogy hazaérjünk, nem kell keresztülvágni a városon, és a petárdadobálás által okozott sérülések is garantáltan elkerülnek, ha nem megyünk ki az utcára szilveszterkor.

A balesetek jó részét tehát elkerüljük, ha otthon maradunk, de a pezsgőbontással óvatosan, nehogy a kilövő dugó okozzon sérülést!

Nincs kötelező éjféli csók

A szilveszteri bulin elkerülhetetlen az éjfélkor elcsattanó csók – legalábbis, ha nem vagyunk szinglik. Márpedig, ha valaki ezen a napon épp nem büszkélkedhet boldog párkapcsolattal, azon túl, hogy azt bámulja, mások hogyan csókolóznak éjfélkor, azt az elviselhetetlen terhet is magán hordja, hogy ő az egyedüli szingli a szilveszteri buliban.

Ehelyett otthon a szingliken sincs ilyen nyomás: a barátok pontosan tudják, hogy bárkivel előfordulhat, hogy hosszabb-rövidebb ideig pár nélkül marad, és nem hiányzik a szilveszter éjféli csók a felhőtlen ünnepléshez.

Syda_productions/depositphotos.com

Az otthonunk alkalmasabb az összegzésre és a tervezgetésre

Az év utolsó napján ahelyett, hogy dobhártyaszaggató zenét és emberek üvöltözését hallgatnánk valamelyik szórakozóhelyen, italért tülekednénk a pultnál, vagy órákig állnánk sorban, ha szeretnénk a mosdóba kijutni, talán jobban vágyunk arra, hogy csendesen, nyugodtan kissé visszapillantsunk, és értékeljük az elmúlt évünket.

Otthon kényelmesen számba vehetjük a sikereinket, az elért céljainkat, és a változást is értékelhetjük, amelyen egy év alatt keresztülmentünk. Nézzük meg, miért lehetünk hálásak, és tűzzük ki az elkövetkezendő évre az elérni kívánt céljainkat. Talán sokaknak – egy pompás pezsgővel a kézben – ez így pont elég az ünnepléshez.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást