9 mód, ahogyan működtetheted a megérzéseidet

9 mód, ahogyan működtetheted a megérzéseidet

Címlap / Életmód / Ezotéria / 9 mód, ahogyan működtetheted a megérzéseidet / 2. oldal

Ismered az érzést. Egy olyan bizonyosság, amikor nem tudod megmondani, hogy miért, de érzed, hogy valami nem stimmel, vagy éppen csodálatos lesz, vagy hogy oda kell figyelned rá. Ez az intuíció, amiről már a tudomány is elismeri, hogy létező dolog. Így figyelj jobban a megérzéseidre.

Kapcsolódj másokhoz

Egy emberrel kapcsolatban rengeteg apróság van, ami segít róla véleményt alkotni. Nemcsak az fontos, hogy mit mond, hanem az is, hogy hogyan mondja: milyen hangosan, milyen hangsúllyal, gesztikulációval vagy testbeszéddel kísérve.

Mindenkivel előfordult már, hogy valakivel kapcsolatban rossz – vagy éppen ellenkezőleg, kifejezetten jó – érzése volt, de nem tudta megmondani, miért. Tudat alatt a másik minden rezdülésére figyelünk, de tudatosíthatod magadban, hogy erre még élesebb legyen a radarod. Ha jól olvasod az embereket, a befogott jelek mind segítik az intuíciót.

Az intuíció gyakorlása
Nick Karvounis/unsplash.com

Találj időt a belső csendre

Egy kis egyedüllét segít lecsendesíteni magunkban a külvilág zaját és újra kapcsolódni tudatalattinkhoz, csak sokszor túl elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy ezt gyakoroljuk. Pedig mindig vannak megérzéseink, hiszen az agy folyamatosan küldi nekünk a jeleket: hol figyelmeztetés, hogy bátorítás formájában.

Olykor hagyd, hogy legyen életedben egy kis édes semmittevés, mikor nincs stimuláció és agy szabadon kalandozhat. Szabadulj meg a mentális rendetlenségtől és fordulj a letisztult, belső hang felé.

Figyelj az álmaidra

Mikor álmodunk, az agyunk feldolgozza azt a rengeteg információt és impulzust, ami napközben éri. Ha elalvás előtt azokra a dolgokra gondolsz, amikre megoldást keresel, az álmok segíthetnek, mert olyankor felszabadul minden adat, tapasztalat és tanulás emléke.

Ésszel használd

A megérzés erős eszköz, ami jó döntésekhez vezethet, de ez nem jelenti azt, hogy minden alkalommal vakon kell követned. A tökéletes egyensúly érdekében minden alkalommal használd együtt a racionalitással.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»