9 mód, ahogyan működtetheted a megérzéseidet

9 mód, ahogyan működtetheted a megérzéseidet

Címlap / Életmód / Ezotéria / 9 mód, ahogyan működtetheted a megérzéseidet

Ismered az érzést. Egy olyan bizonyosság, amikor nem tudod megmondani, hogy miért, de érzed, hogy valami nem stimmel, vagy éppen csodálatos lesz, vagy hogy oda kell figyelned rá. Ez az intuíció, amiről már a tudomány is elismeri, hogy létező dolog. Így figyelj jobban a megérzéseidre.

Csitt, és hallgass rá

Ez elég egyszerűnek hangzik és az is. Az intuíció nem tud beszélni hozzád, ha nem figyelsz rá. „Hallgass a megérzésedre” tartja a mondás, nem véletlenül. Ugyan ez egy tudat alatti dolog, de arra megtaníthatod magad, hogy tudatosan figyelj rá.

Érezd a zsigereidben

Mikor nem tudjuk megmagyarázni, miért, de tudjuk, hogy valami nem fog jól elsülni, azt mondjuk, „érzem a zsigereimben”. Sokan azt hiszik ez csak egy mondás, pedig tudományos háttere van.

A bélidegrendszer százmillió neuronból épül fel, nem véletlenül nevezik „második agynak”. Ezért van az is, hogy mikor valami trauma ér valakit, hányingere lesz. Mikor belenyilall a gyomrodba egy érzés, az ugyanolyan intő jel, mint mikor kiráz a hideg vagy libabőrös leszel. Bízz a zsigereidben.

Ne engedd, hogy a negatív érzések befolyásolják

Felzaklatott állapotban nem hozunk jó döntéseket, többek között azért, mert a negatív érzések túlharsogják az intuíciót. Mikor dühös vagy, kétségbeesett vagy nagyon szomorú, nagyon nehéz a megérzéseidre hallgatni.

A megérzés fejlesztése
kevin laminto/unsplash.com

Figyelj arra, mi történik körülötted

Az intuíció a tudomány szerint nem más, mint mikor az agyunk emlékek és múltbéli tapasztalatok alapján meghoz egy döntést. Ezért fontos, hogy mindig tudatában legyél környezetednek. Minél több impulzushoz jutsz, annál több információt tud figyelembe venni az agy tudat alatti része. Ez jobb döntésekhez, azaz pontosabb megérzésekhez vezet. 

Válogasd meg, kikkel veszed körbe magad

Azok az emberek, aki csak leszívják az energiád, a megérzéseidet is elnyomják. Ha magadba nézel, valószínű, hogy tudod is, kik ezek a személyek. Olyanokkal vedd körül magad, akik gazdagítják és jobbá teszik életed, egyszóval hozzá adnak és nem elvesznek. A pozitív emberek között könnyebb meghallani a belső hangot.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»