Megdöbbentő, milyen magasan van a Balaton vize! – Elképesztő fotók

Megdöbbentő, milyen magasan van a Balaton vize! – Elképesztő fotók

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Megdöbbentő, milyen magasan van a Balaton vize! – Elképesztő fotók

Az idei évben ismét több tényező közrejátszott abban, hogy a Balaton vize rég nem látott mértékben megemelkedett. A magas vízszint következtében a tó népszerű strandokat, kerteket, utcákat öntött el, de több közkedvelt sétány is áldozatául esett a heves hullámoknak és a kiömlő víznek.

Március 2-án már 130 centiméteres volt a Balaton átlagos vízszintje, ami 20 centiméterrel haladja meg a felső szabályozási szintet. Bár a Sió-zsilip nyitva van, a folyamatos csapadék akadályozza a probléma orvoslását. Tovább ront a helyzeten, hogy nem csak a tó vize emelkedett meg nagymértékben, hanem a környék vízgyűjtő területén is háromszor több csapadék esett a megszokottnál.

Az utóbbi hetekben, napokban is rengeteg turista és látogató érkezett a Balatonhoz. Tény, hogy a sok víz hosszabb távon jót tesz az idegenforgalomnak, ez a rekord magas vízállás azonban komoly problémát jelent a helyiek számára – különösen az alacsonyan fekvő településeket érinti nagymértékben.

Az előrejelzések szerint további esőzés várható a környéken, de bízunk benne, hogy még időben sikerül megoldást találni a problémára.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást