Otthon / Szórakozás

Megdöbbentő dolgok, amikre túl sok időt szánunk

Megdöbbentő dolgok, amikre túl sok időt szánunk

Egy tavalyi felmérés érdekes dolgokra világított rá: számszerűsítette, pontosan mire mennyi időt szánunk. Immáron kézzelfoghatóvá vált, milyen sok idő megy el alvásra, munkára, vagy éppen arra, hogy a forgalmi dugóban ülsz…

Az adatokat egy meglehetősen magas átlagéletkorra, 78,6 évre számolták ki. Persze nem szabad elfelejteni, hogy csupán átlagokról beszélünk, de már akkor is megdöbbentőek az eredmények, ha csak részben fedik a valóságot. De lássuk közelebbről, miről is van szó!

Alapvető tevékenységek

Az alvásra nem gondolunk mindennapos tevékenységként, aminek nyilván az az oka, hogy egy teljesen természetes igényről van szó, amire így is, úgyis sort kell kerítenünk. Létfontosságú vagy sem, egészen elképesztő, hogy egy átlagember 25 teljes évet tölt el alvással, öntudatlanul!

Sajnos a munka sem szolgál túl kecsegtető adatokkal: erre a szintén alapvető tevékenységre 10,3 évet szánunk az életünkből (egy irodai dolgozó csak arra 5 évet áldoz, hogy ül az íróasztalánál). Tehát csak azzal, hogy dolgozol és alszol, máris „elveszítettél” 35,3 évet. Ugye, hogy nem mindegy, szereted-e a munkádat?

Még messze nem értünk a végére a létfontosságú és mindennapos teendőknek. Átlagosan 3,66 év megy arra, hogy eszünk, miközben egy nő 17 évet tölt azzal, hogy diétázik

Még mindig években mérhetünk bizonyos hétköznapi tevékenységeket. Tévénézéssel 9,1 évet töltesz, és meglehetősen bosszantó, hogy ebben 2 évnyi reklám van. Vásárlásra átlagosan 8 évet tudsz áldozni, ám ebbe sajnos nem csak az önfeledt költekezés tartozik bele, hanem a mindennapos élelmiszerek beszerzése is. És a főzés még csak ezután jön! Erre 2,5 évet szánsz az átlag szerint, a takarításra pedig 1,1 évet (ez így nem is tűnik olyan soknak, ugye?).

Fürdőszobai teendők vs. Szerelem

Most kicsit kanyarodjunk vissza a csajos tevékenységekhez! Átlagosan 1,5 évet töltesz a fürdőszobában, de persze ebbe beletartoznak a kádban töltött hosszú órák is. A statisztika szerint a frizurád elkészítésével 1,5 évet foglalkozol (ez legalább több a takarításnál) és az öltözködésen is sokat vacillálsz: összesen 1 évet. (Egyébként a férfiak ugyanennyit szánnak arra, hogy idegen nőket bámulnak…) Még mindig nem elég a fürdőszobából? Akkor eláruljuk, hogy összesen 92 napot ücsörögsz az illemhelyiségben – ez a korábbi években megadott infókhoz képest nem sok, de akkor már igen, ha eláruljuk: szeretkezésre csak 48 teljes nap, csókolózásra pedig 14 jut!

És a legmegdöbbentőbb számok…

És akkor lássunk néhány százalékos adatot! Az életed 70%-át valamilyen média előtt ütöd el (reméljük, ebből minimum 50-et a Bien olvasgatása tesz ki!:) – ez a szám valószínűleg csak emelkedni fog. Az állítást igazolja, hogy az időd 90%-át házon belül, a négy fal között töltöd. Ehhez képest szép adat, hogy egész életedben 110 000 mérföldet teszel meg.

A folyékony élvezeteket illetően, 12 000 csésze teát és kávét iszol meg, és átlagosan egy teáskanál alkoholt fogyasztasz minden nap. 290 000 alkalommal nevetsz, 157 200 álmot látsz és 2 000 000 alkalommal káromkodsz.

A fentiek fényében érdemes talán egy kicsit átgondolni az arányokat, hogy mire fordítod életed óráid, és a fontossági sorrend alapján újratervezni… 🙂

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást