Matróz stílus minden alkatra

Matróz stílus minden alkatra

Címlap / Stílus / Divat / Matróz stílus minden alkatra

A matróz stílus szinte minden nyár elején felelevenedik. Hol jobban, hol kevésbé lesz elterjedt irányzat, de mindig a nyarat, a vidámságot, a nyaralást idézi. Mindenkinek jól áll, de nem mindegy, hogy milyen testalkatúak milyen elemeket és hogyan viselnek belőle.

Körte alkat

A körte alkatúak csípőben szélesebbek, míg a felsőtestük vékonyabb. A matróz ruhadarabok közül ezért optikailag az a legmegfelelőbb, ha alulra sötétebb, leginkább egyszínű, például sötétkék nadrágot választanak, míg a felsőtestüket nyugodtan szélesíthetik egy hagyományos, keresztben csíkos felsővel. 
 
Kifejezetten jól áll nekik a csónak nyakkivágású, vagy akár a dekoltáltabb megoldás is. Ami viszont kerülendő, az a keresztbe csíkos tunika, ez ugyanis a csípőt a ténylegesnél is nagyobbnak mutatja.
Top: Mango 3.295 Ft.
Nadrág: H&M 2.490 Ft.
Szandál: Pull&Bear 6.995 Ft.
Táska: Bershka 6.995 Ft.
Karperec: Stradivarius 1.795 Ft.

Fiús alkat

A fiús alkattal rendelkező nők csípője keskeny, derekuk nem annyira karcsú, és a felsőtestük is vékonyabb. Nekik szinte minden darab jól állhat, talán a derék vékonyítására, esetleg eltakarására érdemes kicsit jobban figyelniük. 
A fiús testalkatot például kiválóan finomítja, ha egészruhát választanak, ráadásul ők bármilyen színt vagy mintát megengedhetnek maguknak. Idén egyaránt divatosak lesznek a földig érő, nőiesebb darabok, vagy a lábat megmutató, de a derekat kicsit háttérbe szorító, rövid pólóruhák is.
Ruha: Mango 6.595 Ft.
Táska: Bershka 8.995 Ft.
Napszemüveg: Stradivarius 3.595 Ft.
Cipő: Zara 13.995 Ft.

Alma alkat

Az alma alkatú nők öltözködése sokszor lehet nehézkesebb az átlagnál, ám a matróz stílust nekik sem kell száműzniük a ruhatárukból, sőt! Egészruhából a mell alatt szabottat érdemes választaniuk, de bátran viselhetnek például egy szélesebb szárú, egyenes szabású vászonnadrágot is egy hasban nem hangsúlyos matróz-felsővel. 
A kiegészítőkkel (például hosszú nyakláncok) is sokat nyújthatnak alakjukon, és a magas sarkú cipő is kifejezetten segít a megfelelő hatás elérésében.
Blúz: H&M 5.990 Ft.
Nadrág: Mango 4.995 Ft.
Cipő: Esprit 69,95 Eur.
Szíj: Stradivarius 2.995 Ft.
Karperec: Pull&Bear 2.995 Ft.

Homokóra

A homokóra, vagy más néven nyolcas alkat a lehető legideálisabb női testalkatok egyike, így az ide tartozó nőknek az összes létező ruhadarab jól állhat. Ha kicsit mégis túl szélesnek érezzük a csípőnket, akkor helyezzük a hangsúlyt inkább a karcsú derékra. 
Válasszunk élénk színű, leginkább egy látványos, piros öveket, és nyugodtan hangsúlyozzuk a dekoltázsunkat is. Ha homokóra alkatunk van, akkor bátran viseljünk szűk darabokat és ne féljünk a keresztbe csíkos mintától sem!
Ruha: Topshop 48 GBP
Cipő: Mango 12.995 Ft.
Kalap: Zara 9.595 Ft.
Nyaklánc: H&M 2.490 Ft.
Táska: Bershka 4.995 Ft.

Piros szín

A matróz stílus nem csak a fehér és sötétkék kombinációját, illetve a keresztbe csíkos megoldásokat jelenti, de a piros szín is ugyanúgy hozzátartozik ehhez az öltözködési stílushoz. Sőt, nem csak hozzá tartozik, de kifejezetten fel is dobja a fehér-sötétkék kombinációkat. 
Ha tehát a pirosat is belevesszük a matróz stílusú megjelenésünkbe, akkor egy még vidámabb, egyben kicsit finomabb és nőiesebb hatást étünk el vele. Kezdetnek válasszunk csak néhány kiegészítőt piros színben, majd ha megbarátkoztunk vele, akkor akár egyre nagyobb szerepet is kaphat öltözködésünkben.
Ruha: H&M 2.490 Ft.
Táska: Topshop
Napszemüveg: Mango 5.995 Ft.
Karperec: Bershka 1.795 Ft.
Cipő: Zara 15.995 Ft.

Karcsúsítás

Ha a felsőtestünket szeretnénk karcsúbbnak mutatni, akkor lehetőleg ne válasszuk a klasszikus, bő, fehér alapon keresztbe sötétkék csíkos felsőket. Keressünk inkább szűk darabokat ugyanebben a megoldásban, vagy olyat, amelyen nem a felső egészén jelennek meg a csíkok, inkább csak egy kisebb felületen. 
Fontos szempont lehet, hogy a csíkok lehetőleg ne a derék körül fussanak (ide inkább sötét szín javasolt), sokkal inkább a mellünket nagyítsuk a csíkok segítségével.
Ruha: Mango 12.995 Ft.
Szandál: Esprit 49,95 Eur.
Táska: H&M 5.990 Ft.
Karperec: H&M 1.290 Ft.

Magasítás

Ha a lábainkat szeretnénk hosszabbnak és karcsúbbnak mutatni, akkor a legjobb választás egy egyszínű, sötét nadrág, lehetőség szerint szűkebb szabással. Mindehhez válasszunk egy vidám, matróz stílusú cipőt, természetesen magasított sarokkal! 
Ez lehet egy fonott, teletalpú cipő vagy egy szép szandál, természetesen fehér, sötétkék vagy piros színek egyikében. A kiegészítők is jó szolgálatot tehetnek: a hosszú láncok is sokat „magasíthatnak” rajtunk – de persze csak optikailag.
Nadrág: Mango 6.595 Ft.
Top: Topshop
Cipő: Esprit 69,95 Eur.
Táska: Mango 4.995 Ft.
Fülbevaló: H&M 1.290 Ft.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást