A masszázs jótékony hatásai

A masszázs jótékony hatásai

Címlap / Életmód / Egészség / A masszázs jótékony hatásai

Szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné, ha masszírozzák. Természetesen amellett, hogy igazán jól eső érzés, számtalan pozitív hatással is rendelkezik. Tudd meg, melyek ezek!

Stresszoldó

Hogy miért járnak általában masszíroztatni? Leginkább azért, mert maguk mögött szeretnék hagyni a rohanó, kinti világot, és el akarnak lazulni. Ehhez egy jó helyen minden feltétel adott is: hangulatvilágítás, lágy zene, illóolajok, füstölők, stb. Általában már maga a szalon is megnyugvást hoz, hát még az, ha befeszült, fáradt izmainkat jól átdolgozzák.
Hatására nem csak a testünk fog ellazulni, hanem mi magunk is. Ehhez persze fontos, hogy olyan típusú masszázst is válasszunk, mert vannak olyan változatai, melyek nem járnak kellemes érzéssel.

Reumás fájdalmakra

A másik nagy csoport, akik masszázsra járnak, azok a reumás, ízületi panaszoktól szenvedők.
A fájó nyak, hát, derék, láb, stb. ellen kitűnő gyógyír lehet, de azt hozzá kell tenni, ha nagyobb problémával állunk szemben, akkor előtte érdemes orvosunkkal is konzultálni, nehogy nagyobb bajt okozzunk a masszázzsal – bár egy hozzáértő és lelkiismeretes masszőr előtte kikérdezi minden új vendégét a panaszairól, és ha úgy látja jónak, akkor el sem kezdi a kelést.

Fejfájás ellen

Fejfájás sokszor azért lép fel, mert vagy begörcsöltek a váll/ nyak izmai, vagy pedig azért, mert összeszűkültek az erek, így kevesebb oxigénhez jut az agyunk. A masszázs mindkettőn segít: az izmokat ellazítja, illetve a vérkeringést fokozza, így hatására hamar elmúlhat a fejfájásunk.
A legfontosabb fogások akár otthon is elvégezhetőek, így ha nem tudunk elmenni egy szakemberhez, akkor megkérhetjük párunkat, hogy masszírozza meg fejünket, vállunkat, nyakunkat, de az is jó, ha mi magunk végezzük el, bár úgy az eredmény nem lesz tökéletes.

Bőrszépítő

Mind az arc, mind a testmasszázs kitűnő hatással van a bőr szerkezetére, állapotára. A kezelés közben bejuttatott, magas hatóanyag tartalmú krémek ugyanis sokkal jobban felszívódnak, ha intenzív masszázs keretein belül visszük be, így testünk minden porcikájáig eljutnak, mivel növeljük a bőr tápanyag felvételét.
Emellett a kezelés miatt fokozottabban hidratálódik is, így az apróbb ráncok is eltűnnek, vagy legalább elhalványulnak.

Cellulitis ellen

Való igaz, létezik egy külön masszázsfajta a narancsbőr eltüntetésére, de az általános, lazító kezelések is elhalványíthatják ezt a bőrhibát.
Hogy miért? Azért, mert a speciális mozdulatok hatására javul a kötőszövet szerkezete, ami a cellulitis kialakulásáért nagyban felelős. Másrészt javul a bőr struktúrája, sőt, a méregtelenítési folyamatok is beindulnak.

Közérzetjavító

Egy jó masszázs után úgy érezhetjük, tele vagyunk energiával, és ez így is van! Meglehet, utána kissé álmosnak érezhetjük magunknak, de ez csak azért van, mert olyannyira el tudunk közben lazulni, hogy nehéz ebből a kellemes állapotból kijönni.
De ez még nem jelenti azt, hogy el is fáradunk tőle. Pont ellenkezőleg, ugyanis igazán jól energetizál, így utána úgy érezhetjük, az egész világot legyőzhetnénk!

Produktivitás fokozó

Sok cég alkalmaz irodai masszőrt, nem hiába, mivel bizonyítottan nő az ott dolgozók produktivitása ha egy héten egyszer, csupán 10 percre átdolgozza izmaikat valaki. Sajnos a legtöbb munkáltató azt hiszi, hogy ez a pár perc a munka rovására menne, pedig segítségével sokkal jobban terhelhetőek vagyunk, és hatékonyabban is dolgozunk.Ha szalonba megyünk, akkor a masszázs sajnos még mindig luxuscikknek számít, pedig ha rendszeresen járnánk, akkor rengeteg mindent tennénk az egészségünkért. Éppen ezért ha lehet, kérjük meg párunkat, vagy egy ismerősünket, hogy olykor-olykor gyúrjon át minket kb. fél órára, mert már ez is rengeteget számít.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!