Így adod el sikeresebben a dolgaidat Marketplacen – 5 trükk

Így adod el sikeresebben a dolgaidat Marketplacen – 5 trükk

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Így adod el sikeresebben a dolgaidat Marketplacen – 5 trükk

Ennek több oka is van, de ami biztos: nem véletlen, hogy az egyik legbiztonságosabb és a legnépszerűbb értékesítési címet viseli a világon.

Mitől olyan egyedi a Facebook Marketplace?

Lényeges szempont a biztonság, hiszen pár kattintással ellenőrizni lehet az eladót, ráadásul jóval részletesebben, mint egy hagyományos hirdetési portálon. Itt mindenki a saját profilja alatt hirdet, némi józanésszel és körültekintéssel könnyen kiszűrhetőek a csalók. Ráadásul a visszajelzések alapján azonnal láthatod, mennyire megbízható az illető, márpedig ez a két információ máris rendkívül biztonságossá teheti a vásárlásodat.  

Aztán ott van az is, hogy a Marketplace a Messengeren keresztül fut, tehát semmi újat nem kell telepítened, nincs szükséged titkosításra, applikációk letöltésére, nem kell egyéb biztonsági intézkedéseket tenned. A megszokott helyen és formában tudsz üzenetet váltani sőt, az új fejlesztéseknek köszönhetően ezen keresztül akár fizethetsz is. 

Nagyon fontos az is, hogy nincs jutalék, márpedig a legtöbb hirdetési felületen vagy havi díjat fizetsz, vagy jutalékot, a Marketplacen viszont a te zsebedet üti a teljes haszon – legalábbis egyelőre.

Tippek a Marketplacen történő értékesítéshez 

1/5. Legyen részletes a leírásod

Ezzel legalább néhány kérdést kiszűrhetsz. Én általában lakáshirdetéseket szoktam nézni és teljesen kiborít, ha nincs feltüntetve az ár. Ebből nem arra asszociálok, hogy annyira olcsó lenne az adott ház, hanem arra, hogy bizonyára túl van árazva. Értem, hogy alkuképes, vagy nehéz belőni a piaci értékét, de mégiscsak kell egy ár, amivel el lehet indulni. Az ilyen hirdetéseket automatikusan tovább szoktam nyomni.

Ha nem akarod, hogy te is így járj, vagy nem szeretnél folyton félszavas, érdeklődő üzenetekre válaszolni, akkor ügyelj rá, hogy részletes, alapos leírást készíts. Hidd el, így is bőségesen lesznek olyanok, akik nem olvassák el a pontokba szedett információkat, és olyanokra kérdeznek rá, amiket már közzétettél. De legalább redukálhatod az ilyen jellegű üzenetek számát, ami máris sokat jelent – alaposságoddal pedig kiépítheted a bizalmat leendő vásárlóiddal szemben.

Dima Berlin/istockphoto.com

2/5. Pontosítsd a hirdetésedet

A Marketplace lehetőséget kínál arra, hogy nagyon pontosan kategorizáld a hirdetéseidet – ez egy remek lehetőség, amivel érdemes élni. Talán feltűnőnek, vagy jó ötletnek tartod, hogy teljesen más kategóriába sorold be a hirdetésedet, de ez nem csak bosszantó mások számára, hanem előfordulhat, hogy ki is zárnak miatta. Ráadásul sok értelme nincs: aki babaruhát keres, azt nyilván nem fogja érdekelni a vadonatúj kávégéped, amit ki sem próbáltatok.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást