A sütőben készülő sütőtök illata az egyik kedvenc őszi illatunk, de mivel termetes zöldségről van szó, velünk is előfordul, hogy nem bírunk az egésszel. Mi legyen a maradékkal?
Kidobni mindenképpen kár volna, annál is inkább, mert a sütőtököt püré formájában üvegbe töltve néhány napig még eltarthatod a hűtőben, és ez alatt szinte bármilyen finomsághoz adhatsz belőle, hogy a kedvenc receptjeidet még finomabbá tedd, és a kimaradt tök is elfogyjon.
4/4 Desszertnek
Muffinokba: A sütőtök lágyabbá, nedvesebbé és krémesebbé teszi a tésztát, így nyugodtan keverhetsz belőle egy kanállal a kedvenc muffinod receptjébe, vagy egy alap muffin tésztához is. Jól illik hozzá a fahéj és a szerecsendió, de érdemes valamilyen csonthéjasat, például diót vagy mogyorót is beletenni, hogy legyen mit ropogtatni.
Kekszbe: 150 gramm vajat keverj el két nagy evőkanál tökpürével, 160 gramm barnacukorral, egy teáskanál vaníliakivonattal és egy nagy tojással. Dolgozz hozzá 225 gramm lisztet és egy nagy csipet szódabikarbónát, mielőtt belekeversz egy tábla apróra vágott étcsokoládét. A tésztából kanál segítségével halmozz kis kekszeket egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és 190 fokra előmelegített sütőben süsd őket 8-10 percig. A csokis keksz alapreceptjét ilyen módon remekül felturbózhatod a kimaradt pürével.
Gyümölcskenyérbe: A tökpüréből nyugodtan tehetsz a gyümölcskenyeredhez is, sokkal szezonálisabb lesz tőle az íze, és lágyabb, szaftosabb a tésztája.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!