Kikapcsolódás / Utazás

Magyarország 6 legszebb vízesése

Ilona-völgyi vízesés, Parádfürdő

A Mátrában helyezkedik el Magyarország legmagasabb természetes vízesése, ami 10 méteres magasságból ömlik lefelé. Különösen gyönyörű látvány egy esősebb időszakot követően, amikor a patak megduzzad, de sokan a téli időszakot kedvelik a legjobban, amikor a vízesés megfagy, és mesebeli jégcsapok veszik át az uralmat.

Ha itt jársz, a Siroki várat, a Károlyi-kastélyt és a Recski Nemzeti Emlékparkot is látogasd meg!

Dömörkapu, Visegrádi-hegység

Budapesti lakosok körében igazán népszerű kirándulóhely, hiszen Szentendréről nagyon könnyen megközelíthető, ráadásul a turistaútvonal mellett aszfaltos út is van, ami még babakocsival is kényelmes! A Bucsina-patak vize mesebeli látványt nyújt, hiszen 7 méter magasból zúdul le, de a mesebeli hangulathoz hozzátesznek a különféle patakok, források, barlangok és erdei fahidak is.

Ősszel, a levelek színkavalkádjában pedig még egyedibb a látvány!

Fátyol-vízesés, Szilvásvárad

Hazánk talán leghíresebb vízesése, és egyben a legnépszerűbb is, főleg a kisgyermekes családok körében.

A Fáyol-vízesés Szilvásvárad közelében található, különlegessége pedig az, hogy 17 méteren át, 28 lépcsőfokon keresztül folyik végig a víz. A Bükki Nemzeti Parkban helyezkedik el, így nem csak ezért, de számtalan egyéb látnivalója miatt is érdemes ellátogatni ide.

Olvastad már?  Ez az igazán jó szeretkezés 5 titka: a pszichoterapeuta szerint

Végigjárhatjátok a tanösvényeket, megnézhetitek a tavakat, de kisvasutazni is lehet, sőt, még egy ősemberbarlang is rejtőzik itt!

Még 3 csodálatos vízesés a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2