Magyarország 6 legszebb vízesése – Élőben is mindenképp látnod kell

Magyarország 6 legszebb vízesése – Élőben is mindenképp látnod kell

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Magyarország 6 legszebb vízesése – Élőben is mindenképp látnod kell

Ilona-völgyi vízesés, Parádfürdő

A Mátrában helyezkedik el Magyarország legmagasabb természetes vízesése, ami 10 méteres magasságból ömlik lefelé. Különösen gyönyörű látvány egy esősebb időszakot követően, amikor a patak megduzzad, de sokan a téli időszakot kedvelik a legjobban, amikor a vízesés megfagy, és mesebeli jégcsapok veszik át az uralmat.

Ha itt jársz, a Siroki várat, a Károlyi-kastélyt és a Recski Nemzeti Emlékparkot is látogasd meg!

Dömörkapu, Visegrádi-hegység

Budapesti lakosok körében igazán népszerű kirándulóhely, hiszen Szentendréről nagyon könnyen megközelíthető, ráadásul a turistaútvonal mellett aszfaltos út is van, ami még babakocsival is kényelmes! A Bucsina-patak vize mesebeli látványt nyújt, hiszen 7 méter magasból zúdul le, de a mesebeli hangulathoz hozzátesznek a különféle patakok, források, barlangok és erdei fahidak is.

Fátyol-vízesés, Szilvásvárad

Hazánk talán leghíresebb vízesése, és egyben a legnépszerűbb is, főleg a kisgyermekes családok körében.

A Fáyol-vízesés Szilvásvárad közelében található, különlegessége pedig az, hogy 17 méteren át, 28 lépcsőfokon keresztül folyik végig a víz. A Bükki Nemzeti Parkban helyezkedik el, így nem csak ezért, de számtalan egyéb látnivalója miatt is érdemes ellátogatni ide.

Végigjárhatjátok a tanösvényeket, megnézhetitek a tavakat, de kisvasutazni is lehet, sőt, még egy ősemberbarlang is rejtőzik itt!

Ferde-vízesés, Óbánya

A Kelet-Mecsek gyöngyszemének is nevezhetjük Óbányát, és a közelében található Ferde-vízesést. A kis faluban valódi időutazásra nyílik lehetőséget, hiszen kicsit olyan, mintha megállt volna itt az idő, és mindent a természet, a hagyományok uralnának.

Egy szépen kiépített turistaútvonal vezet el a vízesésig, ami gyerekekkel is szuper program, ám arra nem árt felkészülni, hogy időnként a kis patak szikláin kell átlépni, így a vízálló cipő elengedhetetlen! Azonban a végeredmény megéri, mert gyönyörű, fákkal körülvett vízeséshez érkeztek.

A bátrak időnként biciklivel is nekivágnak a túrának, ám egyes szakaszain ez kimondottan megerőltető, így első körben érdemes inkább gyalog ellátogatni a környékre.

Római-fürdő, Bakonynána

Már önmagában a Bakony megér egy kirándulást, mesebeli erdőivel és szurdokjaival, de kétség kívül a legnépszerűbb látnivalója a Római fürdő.

A függőleges sziklafalakon végigömlő vízesést több irányból is meg lehet közelíteni; fentről és lentről egyaránt. Noha a fenti része nagyobb kihívás, és általában csendesebb, kevésbé felkapott, a legszebb kilátásért a vízesés aljára érdemes látogatni.

Ha már itt jársz, érdemes meglátogatni a Savanyó Jóska-barlangot is, ám ide csak száraz időben mássz fel, ugyanis az útvonal meredek és csúszós!

Jegenye-völgyi vízesés

Budapest határától nem messze, Solymáron húzódik a Jegenye-völgyi vízesés, ami egyúttal a Budai-hegység legnagyobb vízesése is.

4-5 méter magasságból zúdul a Paprikás-patak vize le a sziklalépcsőről, nagy előnye pedig az, hogy babakocsival is kényelmesen látogatható.

A közelben pedig még több látnivaló vár, például a Rózsika-forrás, vagy a Solymári-vár, amelyek egyaránt megérnek egy kirándulást.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

1 hozzászólás

  • bükkös
    2021.06.05., 06:46

    Kedves Viki, nem tudom, honnan jött a Bucsina-patak, mindenesetre a dömörkapui vízesés a Bükkös-patakon van.

    Válasz

Írj egy hozzászólást