Ősi Magnéziummal a teljes egészségért

Ősi Magnéziummal a teljes egészségért

Címlap / Életmód / Egészség / Ősi Magnéziummal a teljes egészségért

Közismert tény, hogy a szervezet egészséges működéséhez óriási szükség van arra, hogy rendszeresen gondoskodjunk a megfelelő magnéziumbevitelről. Az ideális mennyiségű és minőségű magnézium éppen olyan fontos a szervezet számára, mint például a víz vagy a levegő, vagyis egyik nélkül sem élhetünk sokáig egészségesen.

A magnézium szerepe

A szervezet számára egyik legfontosabb ásványi anyag a magnézium. Sajnos a testünk nem képes ezt az anyagot előállítani, ezért van szükségünk annak folyamatos pótlására.
A magnézium testünk összes sejtjében megtalálható, ideális esetben biztosítja szervezetünk megfelelő anyagcseréjét, emeli az energiaszintet, meggátolja az érelmeszesedés és a magas vérnyomás kialakulását, fontos szerepet játszik az ingerület átviteli folyamatokban, enyhíti az izomfájdalmat, gondoskodik a szívizom megfelelő működéséről és nem utolsó sorban gyorsan és hatásosan oldja a stresszt.

Magnéziumhiányra utaló tünetek

Rengeteg embert érint a magnéziumhiány, és sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mennyire egyszerű lehet a panaszok megszűntetése. A magnéziumhiányra utaló legjellemzőbb tünetek az éjszakai izomgörcsök, a gyengeségérzet, az általános levertség, a koncentrációbeli problémák, a remegés, a rendellenes szemmozgás és a váratlanul felgyorsuló szívverés is.
Hosszan tartó hiány esetén magas vérnyomás, érelmeszesedés és gyakori szívritmuszavarok jelentkeznek, amelyek következtében az életminőség radikálisan romlik, és gyógyszeres kezelés válik szükségessé, akár egész életünk folyamán.

Magnéziumhiány, mint életkori sajátosság

A magnéziumhiány néhány esetben életkori sajátosságként is jelentkezhet, ezért egyes életszakaszokban különösen fontos a szervezet számára a kellő mennyiségű és minőségű magnézium biztosítása. Ilyen életszakasz például az egész gyermekkor, hiszen a növésben lévő fiatal szervezet számára nagy mennyiségű magnéziumra van szükség az izmok, csontok és az egész érrendszer megfelelő fejlődéséhez.
Különösen érintettek még a terhesség vagy a szoptatás időszakában, illetve később a változó korban lévők nők is, ezért számukra kiemelten fontos a megfelelő magnéziumbevitel.

A bőrön keresztül felszívódó magnézium előnyei

A hagyományos kezelések, mint a kapszula vagy a tabletták szedése során a hatóanyagok a gyomorba és a bélrendszerbe kerülve reakcióba lépnek a gyomorsavval és az emésztő enzimekkel, ezért gyakran csökken a felszívódó képességük és hatékonyságuk is. 
A gyomor és a máj kikerülésével az anyagok nagyobb százaléka jut el a vérkeringéssel a célsejtekig. A transzdermális (vagyis bőrön keresztül felszívódó) módszerek alkalmazásával kikerülhetők a gasztro-intesztinális mellékhatások, mint például a puffadás és a hasmenés. Annak ellenére, hogy a transzdermális gyógyászat évezredek óta létezik, a modern gyógyászatban még nem terjedt el. 
Már több tudományos vizsgálat is igazolta, hogy a szájon át alkalmazott magnézium készítmények hatékonysága alacsonyabb, mint a bőrön keresztül ható alkalmazás esetében. Ha a magnéziumot a bőrbe masszírozzuk, azzal a gyomrot és a máj first-pass effektusát kikerülve az hatóanyagokat lényegesen nagyobb koncentrációban juttatjuk be a vérkeringésbe.

Ősi magnézium

A legtisztább magnéziumot a közel 250 millió éves és majd’ 2000 méter mélységben megtalálható Zechstein-tengerből bányásszák. A tiszta és magas energiatartalmú magnézium-kloridot a legújabb biotechnológiai módszerekkel termelik ki, így annak kiváló minősége, értéke és hatása nem csökken, hanem végig megőrzi az eredeti szintet.
Ezt a természet által tisztán tartott, ősi magnézium-kloridot ezek után a világ számtalan pontjára szállítják, hogy emberek millióinak segítessen egészségük megőrzésében és a betegségek gyógyításában: ez az Ősi Magnézium.

Ősi Magnézium hatásai a szervezetre

Az Ősi Magnéziumnak számtalan pótolhatatlan hatása van: hatékonyan akadályozza meg a váratlan szívgörcsöket, normalizálja a vérnyomást és a szívritmust, segíti a csontok megfelelő fejlődését, majd egy esetleges törés után azok tökéletes összeforrását.
Segíti a pajzsmirigy megfelelő működését, és lehetővé teszi, hogy a D-vitamin megfelelően épülhessen be a sejtekbe. Kiváló immunerősítő, szebbé és ellenállóbbá teszi a bőrt, javítja a méregtelenítés hatékonyságát, nem utolsó sorban pedig jó hatással van az idegsejtekre, így megszűnteti az alvászavarokat és oldja annyi betegség forrását, a stresszt.

Ősi Magnézium alkalmazási lehetőségei

Az Ősi Magnézium pozitív hatásai mellett fontos annak alkalmazási módja is. Nem egy szájon át bevehető szerről van szó, hiszen ezeknél fennáll annak a veszélye, hogy azon túl, hogy gyomorpanaszokat okozhatnak, még a hatóanyag is csak nagyon kis részben jut el a célsejtekig. 
Az Ősi Magnézium a bőrön keresztül, a vérerek segítségével hatékonyan jut el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá, ráadásul így megkíméljük a gyomrot és a bélcsatornát a felesleges megterheléstől. Az Ősi Magnézium a leghatékonyabb megoldás a szervezet magnéziumszükségletének biztosítására. Koncentrátumgél vagy fürdősó formájában alkalmazható, használata olcsó, biztonságos és otthon is kényelmesen elvégezhető!
Ősi magnézium olaj és fürdősó
Ősi magnézium gél

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!