Így lesz ismét szuper a szex: 7 éjszaka alatt visszahozhatod a tüzet a terapeuta szerint

Így lesz ismét szuper a szex: 7 éjszaka alatt visszahozhatod a tüzet a terapeuta szerint

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Így lesz ismét szuper a szex: 7 éjszaka alatt visszahozhatod a tüzet a terapeuta szerint

A mézeshetek idején a legtöbb pár alig tud betelni egymással. Aztán, ahogy a kapcsolat egyre stabilabbá, a közös élet pedig egyre megszokottabbá válik, a szenvedély is visszaszorulhat. Ezt tapasztalta Lisa Thomas párkapcsolati terapeuta is a saját férjével.

Az ötlet

A Psychology Today szerzője őszinte cikkben számol be arról, hogy sok évnyi házasság után a férje elé állt, és őszintén bevallotta: nem boldog a szexuális életükkel. Míg a férj úgy érezte, nincsenek együtt eleget, a feleség úgy gondolta, hogy számára az intimitás kielégítő, viszont nem érez vágyat több testiségre.

Mivel mindketten szerették volna megőrizni a házasságot, ami már annyi mindenen keresztül ment – a kisfiukat nem sokkal korábban diagnosztizálták egy kromoszóma rendellenességgel, ami az intellektuális képességeit befolyásolja – Lisa terapeuta üzemmódba kapcsolt, és elhatározta, hogy mindazt, amit képzése során a szexuálpszichológiáról tanult, felhasználja a saját kapcsolata megmentése érdekében is.

A terápia, amit felírt maguknak, látszólag egyszerű volt: hét egymást követő napon, minden nap legalább egyszer szerelmeskedniük kellett, noha mindketten tudták, hogy ilyen az addigi kapcsolatukban, még a korai, nagyon lelkes fázisban sem volt.

A kivitelezés

Bár maga a recept egyszerűnek látszik, a terapeuta arról is őszintén beszámolt, hogy az egy hetes szexsorozat persze cseppet sem ment olyan könnyen és simán, mint ahogy egy pornófilmben mondjuk elképzelnénk.

A párosnak csapatként kellett dolgoznia, be kellett segíteniük egymásnak például a házi munkában ahhoz, hogy lefekvés előtt egyikük se legyen a végletekig kimerülve, és, hogy az alvás előtt valóban jusson egy kis idejük egymásra is.

A kitüntetett hetet természetesen egy őszinte beszélgetés is megelőzte, amiben mindketten nyíltan beszéltek arról, hogy milyen együttlétre vágynak, mi az, amit szeretnének, sőt a szexuális játékszerekről is nyíltan beszéltek. A cél tehát nem csak annyi volt, hogy hét napon keresztül szexeljenek, hanem az, hogy ez jó szex is legyen.

Az eredmény

Lisa Thompson beszámolója egy évvel a hét éjszakás challange után született, és azt írja, hogy a rutint többé-kevésbé máig fenntartják.

Ha nem is szerelmeskednek minden éjszaka, de sokkal gyakoribbak lettek az együttlétek, ráadásul a mindennapi életben is mélyült közöttük az intimitás: többször fogják egymás kezét, vagy csókolják meg egymást, és mindketten úgy érzik, hogy javult köztük a kommunikáció, és ténylegesen jobb lett a házasságuk is.

Neked is segíthet?

Ha te is kipróbálnád az intimitást visszacsalogató kihívást, az első és legfontosabb, amit tudnod kell, az az, hogy pontosan mit is akarsz.

A terápia csakis akkor működik, ha mindketten nyitottak vagytok rá, és mindketten ezt szeretnétek. Ha bárkinek ellenérzései vannak a dologgal kapcsolatban, akkor teljesen fölösleges ezzel terhelnetek egymást, hiszen biztosan nem hozza meg senki kedvét az összebújáshoz az, ha ráerőltetik a szexet.

Legalább ennyire fontos az is, hogy az együttlétre időt szánjatok, odafigyeljetek egymásra, és a cél valóban az legyen, hogy örömet szerezzetek a másiknak, ne csak a saját kielégüléseteket hajszoljátok. Beszéljétek meg őszintén a vágyaitokat, hogy mi az, amit a másiktól szeretnétek, és amit a másiknak adni tudtok.

Ez a terápiás módszer természetesen nem egy friss kapcsolat, egy még ismeretlen test izgalmát hozza vissza a szexuális életetekbe, hanem abban segít, hogy az intimitás minősége javuljon az együtt töltött idő, és egymás megismerése által. Ez a fajta együttlét pedig legalább olyan jó, ha nem még jobb lehet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást