7 lenyűgöző halloween smink ötlet

7 lenyűgöző halloween smink ötlet

Címlap / Stílus / Arc / 7 lenyűgöző halloween smink ötlet

Mindenszentek előestéjén nemcsak abból áll a bulira való készülődés, hogy a megfelelő jelmezbe bújsz, hiszen a hozzá illő sminket is ki kell találnod! Ha még nincs ötleted, hogy mihez kezdhetnél az arcoddal és a kencéiddel, a következő ötletekből bátran meríthetsz ihletet.

Fehér arc és hatalmas szemek

Kreálj magadnak igazán feltűnő szemeket! „Meszeld” a bőröd olyan fehérre, amennyire csak lehetséges, és használd a legkáprázatosabb árnyalatokat a szemeden!
A drámaibb hatás kedvéért akár tushoz és műszempillákhoz is nyúlhatsz, utóbbit azonban csak akkor válaszd, ha a felhelyezésében már van némi gyakorlatod. A sápadt világosság és az erős vagy rikító színek összjátéka nagyon passzol az ünnep hangulatához.

„Manga look”

Bírod a japán képregényeket? Akkor tudod, hogy a szereplők arcának nagy részét az óriási szem teszi ki. Némi kozmetikum és egy kis kézügyesség segítségével hasonló hatást érhetsz el: a szemed alá is fölé is bőven jusson a festékből.
Vigyázz azonban, hogy bőr- és szembarát termékeket válassz, amelyek akár kontaktlencse viselése esetén sem irritálnak. Ehhez a sminkhez a két csuriba fogott haj, illetve a fejtetőre tett napszemüveg illik a legjobban.

Törött porcelán arc

Gondoltál már rá, hogy milyen menő lenne idén törött porcelánbabaként bulizni? Ez a megoldás egyszerre nőies, elegáns és félelmetes! Ráadásul elég egyszerű is: mindössze néhány repedést és egy nagyobb, „hiányzó” darabot kell hozzá az arcodra festeni.
A sminked többi része lehet teljesen átlagos – fekete szemkontúr, vörös rúzs –, de egy kis pírral még porcelánszerűbbé teheted az ábrázatod.

Kép forrása: Youtube WHERE id = Courtney Little

A kedvenc országod

A halloween nemcsak a szexi vagy félelmetes sminkekről szól. Bárki és bármi lehetsz, aki lenni szeretnél! Ennek megfelelően akár a kedvenc országod zászlajának színeit is magadra öltheted.
Az Egyesült Államokban egyáltalán nem ritka a piros-kék-fehér árnyalatú smink, amelynél az ajkakra csillagok és csíkok is kerülhetnek – csakúgy, mint a szemekre. Ennek mintájára természetesen akár magyar változatot is készíthetsz.

A feltámadt áldozat

Megvan az a gyakori filmes jelenet, amikor a gyilkosság áldozata feltámad, és sebeitől tarkítva indul az elkövető üldözésére? Nos, ez a különleges zombifajta általában nyakig földes vagy sáros, néhol zöldes, helyenként pedig egy kicsit véres.
A smink előnye, hogy egyszerű és olcsó az elkészítése. Sőt, ha kozmetikai célra használatos anyagot használsz sárnak, akkor még a bőrödnek is jót tesz.

Állati külső

Az állatminta amúgy is reneszánszát éli most az öltözködésben – miért ne pompázhatnál nagymacskásra festett arccal? Rajtad áll, hogy csak diszkrét orrocskát és néhány szál bajuszt kanyarítasz magadnak, vagy pedig „komolyabbra” veszed a figurát, s profi módon tigrissé vagy párduccá alakítod magad. Ehhez a szetthez szuperül illik a sütőtököt idéző, narancssárga paróka.
Ha a romantikusabb, nőiesebb megjelenést keresed, pillangót is festhetsz a szemeid köré fekete színes tussal és strasszkövekkel díszítheted.

Horrorra akadva

Szereted a horrort, vagy egyszerűen úgy gondolod, hogy a halloween a félelmek kikacagásáról szól? Ha nem ijedsz meg a saját tükörképedtől, bátran varázsolj magadnak igazán rettenetes külsőt! A „hagyományos” zombi, a halott menyasszony, a véres szájú vámpír, a boszorkány és a múmia mind ilyenek.
Mielőtt viszont belevágnál a maszkszerű smink elkészítésébe, győződj meg róla, hogy a bulin nem lesznek kisgyerekek, akik esetleg megijedhetnek tőled! Akármelyik megoldás mellett döntesz, az „éles bevetés” előtt mindenképpen érdemes próbasminket csinálnod, hogy halloween estéjén már biztos kézzel alkosd meg a remekművet.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást