A pandémia egy más fajta következménye: az ősz hajszálak egyre szexibbek!

A pandémia egy más fajta következménye: az ősz hajszálak egyre szexibbek!

Címlap / Stílus / Haj / A pandémia egy más fajta következménye: az ősz hajszálak egyre szexibbek!

Most már talán nem is tartjuk számon, hány lezárást tudunk magunk mögött, de ez az időszak elég volt arra, hogy mindent gyökeresen átgondoljunk. Ez nem csak úgy általánosságban az életünkre, a fontossági sorrendünkre vonatkozik, hanem a szépségünkre is. 

Nekem sok-sok éven keresztül volt zselés műkörmöm, valahogy sosem voltam elégedett a saját körmeimmel. Könnyen letörtek, nem volt szép formájuk, nem tudtam őket növeszteni és úgy általánosságban nem tetszettek. Természetes volt, hogy 3-4 hetente megyek a manikűröshöz.

Aztán tavaly, az első karantén idején éppen időpontom lett volna, amikor bezártak a szalonok – kénytelen voltam magamnak lereszelni a zselét. Ez sikerült, de talán mondanom sem kell, nagyon vékonyak és gyengék lettek a körmeim. Eldöntöttem, hogy legalább addig, amíg ismét meg nem erősödnek, nem megyek manikűröshöz.

Ebből az lett, hogy rájöttem, gyönyörűek a saját körmeim, már erősek, könnyen növesztem őket és a formázás is csak pár perc. Valahogy így indult az a történet is, ami alapján újragondoltam a hajfestési szokásaimat is, és ezzel nem vagyok egyedül.

Mozgalommá nőtte ki magát az ősz hajszálak forradalma

Az utóbbi időben egyre több és több nő döntött úgy, hogy hátrahagyja a hajfestés rutinját. Ez nem csak a pandémiának köszönhető, már régebbre nyúlik vissza. Néhány évtizede az volt a meghökkentő, ha egy nő festette a haját, most pedig az, ha látszanak az ősz hajszálai.

A felfogás már egészen szélsőségessé vált és aránytalanul megváltozott. Lassan ott tartunk, hogy egy nőn semmi sem lehet igazi ahhoz, hogy megfeleljen a kor elvárásainak. Bármilyen testrészünket átszabathatjuk, festjük a hajunkat, műkörmöt és műszempillát viselünk. Nem is beszélve a rengeteg sminkről, a divatmárkákról és persze a filterekről, amik gyakran már automatikusan beépítésre kerülnek a kamerákba.

A férfiakkal szemben is vannak elvárások, de a közvélemény szerint ők sármosak lesznek attól, ha őszülnek, míg a nők öregeknek és igénytelennek hatnak. Na, ebből lett elege jó néhány nőnek. Úgy döntöttek, elindítják a mozgalmukat, aminek az a lényege, hogy mi is merjünk őszülni.

Ezekhez a mozgalmakhoz világszinten csatlakoznak a nők, és nem csak az idősek, hanem bizony a fiatalok is, hiszen az őszülés nem kortól függ. Sokan már húszas éveikben szinte teljesen őszek, de legalábbis feltűnőek világosak a hajszálaik, míg mások csak hatvanhoz közel kezdenek őszülni. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást