Jól csak a szívével lát az ember? Vedd észre, ha egy lelki társ kopogtat az ajtódon!

Jól csak a szívével lát az ember? Vedd észre, ha egy lelki társ kopogtat az ajtódon!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Jól csak a szívével lát az ember? Vedd észre, ha egy lelki társ kopogtat az ajtódon!

Amit elsőre látunk

Él egy kép a fejünkben, hogy milyen lenne a számunkra tökéletes partner, és mikor meglátunk egy vonzó embert, hajlamosak vagyunk ezt a képet kivetíteni rá, miközben lehet, hogy valójában semmi közös nincs bennünk. A látszat, melyre oly sokat adunk, félrevezető lehet.

Az első benyomás túlságosan fontos lett a mai társadalmunk számára és egy nem tökéletesre sikeredett bemutatkozás, akár végzetes is lehet egy kapcsolat számára. Aki jó emberismerőnek mondhatja magát, feltehetően rendelkezik egy olyan képességgel, mellyel beláthat a színfalak mögé. Mielőtt valamilyen természetfeletti dologra gondolnál, amihez kiválasztottnak kell lenni, megnyugtatnánk, hogy nem ilyenről van szó.

Ez a képesség mondhatni az ítéletmentesség képessége, ami lehetővé teszi, hogy egy könyvet ne a borítója alapján ítéljünk meg.

A borító ebben az esetben nem csak a külsőt jelenti, hanem azt a bizonyos első benyomást is. Egy ismerkedés sokszor hatalmas stresszel jár. A legjobb formánkat akarjuk nyújtani és nagyjából a partnertől is ezt várjuk el. Mégis, sokkal szimpatikusabb egy önazonos ember, aki mindig magát adja, se többet, se kevesebbet. 

Jonathan Borba/pexels.com

Szívvel látni – így találhatod meg a lelki társadat

Valahol nagyon szomorú, hogy mennyire felszínesen működik a világ. Egy előnyös külsővel megáldott személy élete bármely területén jobban érvényesülhet, több lehetőség hever a lába előtt. Ugyanakkor lehet, hogy a felszín alatt egy sokkal kevésbé vonzó belső található. Míg, akit a sors nem halmozott el külsőleg minden jóval, lehet egy olyan gyönyörű személyiség lakozik benne, aki mellett soha nincs egy unalmas pillanat. Az a helyzet, hogy a lelki társ kifejezés sem véletlenül szól a lélekről.

Bár a jó külső nem elhanyagolható tényező, de a belső értékeknél soha nem lehetne fontosabb. Merthogy csak a belső értékek mentén tudod majd megtalálni azokat a lelki társaidat, akik az utadon kísérhetnek. Máskülönben nagy eséllyel felszínes kapcsolataid lesznek, akik mellett folyamatosan hiányérzeted lesz. A szíveddel látni, pedig egyszerűbb, mint azt gondolnád.

Mindennek a kulcsa a nyitottság és, hogy vedd észre igazán, aki az orrod előtt van, mert a sors mindig úgy rendezi a szálakat, hogy lehetőséged legyen találkozni velük.

Érzed a különbséget? Nem el van rendelve, hanem a szabad akarat mentén, választhatod őket. Ezért balgaság túlságosan is alapozni az első benyomásra. Nagyjából alig láthatunk valamit egymásból, mindenki el van foglalva önmaga tökéletesítésével. Azonban meg is törheted ezt a folyamatot és lehetsz te az első, aki megmutatja önmagát.

Lehet, ez azt eredményezi majd, hogy lesznek, akik nem melletted voksolnak, de önostorozás, vagy a másik hibáztatása helyett, inkább csak fogadd el, hogy nektek nincs dolgotok egymással és keresd tovább azokat, akikkel viszont lesz. A lelki társak felkutatása azért roppant nehéz dolog manapság, mert túl sok a maszk, a felesleges réteg, ami meggátol minket abban, hogy valakit a teljes valójában láthassunk. A küldetés viszont nem lehetetlen, mindössze nyitottság és elfogadás kell hozzá.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást