Egészség / Életmód / Lélek

Lélekmentő gondolatok azoknak, akiknek járvány idején is be kell járniuk dolgozni

Lélekmentő gondolatok azoknak, akiknek járvány idején is be kell járniuk dolgozni

Mindannyian nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a vírus nem válogat. Gyereket, fiatalt, felnőttet, időset, tulajdonképpen bárkit megfertőzhet. A szigorítások értünk vannak, hogy megakadályozzuk a vírus továbbterjedését. Egyesek szerencsésebb helyzetben vannak, mert otthonról dolgozhatnak, így kevesebb esélyük van arra, hogy elkapják a vírust. De mi a helyzet azokkal, akiknek be kell járniuk dolgozni?

Enyhítettek a szigorításokon: ismét nyitnak a boltok, az éttermek, a kávézók. Újra beindulhat az élet. Ha te is abban a helyzetben van, hogy nem dolgozhatsz home office-ban, hanem be kell járnod a munkahelyedre, tudd: mi megértünk téged. Egyúttal tisztelünk a bátorságodért és kitartásodért, még akkor is, ha te úgy érzed, nem másokért teszed, „csak” a megélhetésért és nincs más választásod. Szeretnénk neked néhány lélekmentő gondolattal kedveskedni, hogy könnyebben cipelhesd azt a terhet, ami akkor kerül a vállaidra, mikor át kell lépned otthonod küszöbét.

Igazi hétköznapi hős vagy!

Akár kényszerhelyzetben vagy, akár nem, megtehetnéd, hogy a nehezebb utat választod vagy mástól kérsz segítséget és inkább ki sem teszed a lábadat az otthonról. Mindent elkövethetnél annak érdekében, hogy ki se keljen mozdulnod a lakásodból vagy a házadból. Valahol érthető is lenne, hiszen teljesen normális, ha magad is félsz a vírustól és a következményeitől. Rengeteg szörnyűséget láttál és hallottál már, emiatt tartasz attól, hogy megfertőződsz és akár hazaviheted a betegséget a családodnak. Tisztában vagy vele, hogy ez a vírus nem játék, ezért nem is csoda, ha reggelente gyomorgörccsel indulsz az utadra és esetleg azért imádkozol, hogy aznap se fertőződj meg.

Ám a bátorságod és a kitartásod példaértékű. Igazi hétköznapi hős vagy, aki teszi a dolgát, mindegy, hogy mi történik.

Hónapok óta minden áldott nap bátran maszkot és kesztyűt öltesz, beszállsz a kocsiba, felszáll a biciklidre vagy a buszra és elmész dolgozni. Minden tisztelet a tiéd! Tessék megveregetni ezért a saját válladat! Nincs abban semmi egoizmus, ha elismered a bátorságodat és a lelki erődet! 

Marushy99/depositphotos.com

Hálásak vagyunk a munkádért!

Ha te nem vagy, nem jut el hozzánk az áru, nem jut friss zöldség az asztalunkra. Nem tudjuk feladni a postán a leveleinket vagy kiváltani a gyógyszereinket. Nem jutunk hozzá kézfertőtlenítőnkhöz vagy a konzerveinkhez. Nem jön meg a várva várt csomagunk vagy az ebédünk. Ugyanakkor még nagyobb köszönet jár neked, ha az egészségügyben dolgozol és továbbra is megvizsgálod, ápolod a betegeket, netán utánuk takarítasz fel. Minden nap kockáztatod a sajátod és akár a szeretteid testi épségért azért, hogy elláss másokat. Köszönjük a munkádat!

Sokkal erősebb leszel, mint voltál!

Sokak szemében egy hős vagy, az emberek hálásak neked, amiért a munkádat végzed, ellenben előfordulhat, hogy ez téged nem vigasztal, mivel természetesnek tartod azt, amit teszel és nem gondolnád szükségesnek, hogy ezért folyton magasztaljanak. Pedig megérdemled! Hiszen, ha nem is vallod be, mégiscsak ott motoszkálhat benned a félelem, hogy valamelyik vásárló vagy beteg már fertőzött. Hogy akivel érintkezel, talán a vírust is átadhatja neked.

Elképzelhető, hogy téged annak a lehetősége sem vigasztal, hogy a jövőben majd visszakapod azt a sok jót, amit most adsz, mert a sors gondoskodik arról, hogy jutalomban részesülj.

Az szolgáljon némi vigaszként, hogy ezek után sokkal erősebb leszel – testben és lélekben egyaránt. Ez a helyzet próbára teszi a türelmedet, az idegrendszeredet, az elveidet, az egész lényedet, de ha kiállod, sokkal erősebbé válsz. Utána már kevés dolog rémíthet meg és sokkal bátrabban nézel majd szembe a kihívásokkal. Elmondhatod majd magadról, hogy te a járvány idején is tetted a dolgodat.

Innentől kezdve jöhet bármi, te képes leszel a jég hátán is megélni és bármivel szembenézni!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást