Otthon / Szórakozás

4 lélekfrissítő könyv az újrakezdésről – ha új irányt vesz az életed

4 lélekfrissítő könyv az újrakezdésről – ha új irányt vesz az életed

Hányszor előfordul, hogy padlóra kerülünk, lemerülünk, vagy úgy érezzük, hogy a csalódások leterítenek? Ha valami kibicsaklott, hajlamosak vagyunk elkeseredni, befordulni. Ilyenkor keressük a kapaszkodót, ami gyakran egy ütős gondolat vagy egy új látásmód, ami továbbvisz az úton. Most olyan könnyen olvasható, lélekfrissítő könyveket mutatunk nektek, amik tele vannak biztató gondolatokkal és életigenléssel. Szerelmi bánatra, munkahelyi csalódásokra és önértékelési gondokra is remek gyógyír lehet bármelyik.

A titokzatos én

Brian R.Little a személyiségmodellek, személyiségvonások lelkes kutatója. Jó humorú, szarkasztikus pszichológus, aki a legbelsőbb énünkben kutakodik. Szerinte a döntéseink és céljaink, a kudarchoz való hozzáállásunk a személyiségjegyeinken múlik ugyan, de ha megértjük, mi hogyan, miért zajlik bennünk, közelebb jutunk egy boldogabb élethez.

Brian úgy véli, hogy háromféle természetünk van, ezeket kell ügyesen beazonosítani, megismerni. Van biogenetikus, szociogenetikus és idiogenetikus énünk. Izgalmasan hangzik, ugye? A könyvből kiderül, hogy ezek mik, és miként függnek össze a jóllétünkkel.

A titokzatos én – Hogyan alakítja életünket a személyiségünk, HVG Kiadó

Rózsaszínben a világ

Hányszor nagyítjuk fel irracionálisan a problémáinkat? Szinte belefulladunk a túlpörgetett negatív gondolatainkba. Szorongunk ahelyett, hogy megoldást keresnénk.

A kissé közhelyes címet kapott könyv arra világít rá, hogy a téveszméinket, dühös tiltakozásainkat engedjük el. A könyv konkrét eseteken keresztül mutatja be a nézőpontváltás fontosságát.

Olyan helyzetek, szituációkat tálal, amiken keresztül te is biztosan magadra ismersz. Az Egyensúlyban önmagaddal alcímet kapott könyv a szakítás, a párkapcsolati krízisek és az elengedés témáját is körbejárja.

Rózsaszínben a világ – Egyensúlyban önmagaddal, Libri Kiadó

Hogyan maradjunk normálisak?

Mikor már a teljes kiborulás szélén állunk, vagy éppen túlagyaltunk valamit, feltesszük magunknak azt a kérdést, ami ennek a könyvnek a címe: Hogyan maradjunk normálisak?

A szerző, Philippa Perry pszichoterapeuta, sok páciense volt már, rengeteg tapasztalat birtokában írta meg könyvét. Ő azt vallja, hogy a megújuláshoz négy területen szükséges a változás. Az önmegfigyelés, a kapcsolatok, a stresszfeldolgozás és a személyes történet megfogalmazásának a területén. Könyvében ezt a négy területet járja körbe. Nem is hinnéd, mennyit számít, hogy a saját döntéseidet, tévedéseidet hogyan fogalmazod meg magadnak. Gyakorlati útmutatókat is találsz a zsebre vágható kötetben.

Hogyan maradjunk normálisak? HVG Kiadó

Veszteségből nyereség, vereségből győzelem

Sokszor tudjuk, hogy nem kéne, de mégis dédelgetjük a keserűséget, sajnáljuk és sajnáltatjuk magunkat. A Veszteségből nyereség, vereségből győzelem című könyv a lelki megküzdés stációt, módszereit mutatja be a négy szerző szemszögéből.

Bagdy Emőke, Szendi Gábor, Böjte Csaba, Almási Kitti különféle életfelfogások, hitrendszerek alapján keresi az utat a negatív élmények hasznos tapasztalatokká alakításához. A picike, táskából könnyen előkapható kötet a megküzdéshez, a szenvedés megélésének módjaihoz nyújt lélekmentő tanácsokat. A szerzők szerint szükség van időre, nem szabad kihagyni a fájdalom feldolgozásának egyetlen szakaszát sem, a felgyorsított tempóval csak elnyomjuk azt, aminek mindenképp ki kell jönnie.

Veszteségből nyereség, vereségből győzelem – Kulcslyuk Kiadó

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást