Család / Életmód

Fiú legyen vagy lány? Fogantatás előtt befolyásolható a baba neme

Fiú legyen vagy lány? Fogantatás előtt befolyásolható a baba neme

Gyerekvállaláskor sokan szeretnék előre tudni vagy akár befolyásolni is a születendő gyerek nemét.

Ha már van kislányunk, akkor inkább kisfiút szeretnénk, és fordítva. Mindenki más módszerre esküszik, a módszerek között pedig van tudományos háttérrel jobban vagy kevésbé rendelkező, de persze egyik sem biztos módszer. Érdekességként nézzük meg, hogy mik a legelterjedtebb módok, amiket alkalmazni szoktak gyerekvállalás előtt. Persze végül csak egy dolog lesz biztos: a gyerek vagy lány lesz, vagy fiú.

Naptár módszer

Ha rendszeres a menstruáció, akkor a naptár módszer alapján valószínűsíthetjük, hogy inkább fiú vagy inkább lány esélyes. Ha a menstruáció 1. napjától számított 5. naptól a 8. napig fogan meg egy gyerek, akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy kislány érkezik. Az elmélet szerint a 9-10. napon megközelítően egyenlőek az esélyek mindkét nemre. A 11. naptól kezdve közel 3-4 napon keresztül pedig nagyobb az esély kisfiú megfoganására.

Személyiség

Sokan a szülők személyisége alapján valószínűsítik a gyermek várható nemét. Állítólag nőiesebb, finomabb, halkabb szavú, visszahúzódóbb személyiségű nőknek gyakrabban születik leány gyermekük, míg a határozott, céltudatos, magabiztos nőknek inkább fiút jósolnak. Nyilvánvalóan ez az egyik legkevésbé tudományos vélekedés, mégis sokan esküsznek rá és tippelik meg ez alapján sikeresen az érkező gyermek nemét.

Pozitúra

Sok pár esküszik arra a pozitúrára, ahogy a gyerek fogantatásakor szeretkeztek. Akik fiút szeretnének, azoknak azt szokták tanácsolni, hogy olyan pozíciót válasszanak, amelyikben a mélyebb behatolási lehetőség következtében a spermiumok akár közvetkenül a méhnyakhoz kerülhetnek. Azok a spermiumok ugyanis, amelyekből fiúgyermek foganhat, fürgébbek de sérülékenyebbek, így biztosabbra mehetünk ezzel a pozícióval.

Kémhatás

Létezik olyan vélemény is, amely szerint azok a hímivarsejtek, amelyekből fiúgyermek születhet majd, vagyis az Y kromoszómát hordozzák, azok csak lúgos környezetben képesek életben maradni. Az X kromoszóma hordozói azonban képesek a savasabb környezetet is túlélni. Sok nő vizsgáltatja ezért meg magát ilyen szempontból is, és a hüvely kémhatásának változtatásával próbálják befolyásolni a születendő gyermek nemét.

Ovuláció dátuma

Az egyik legbiztosabb módszer az, ha meghatározzuk az ovuláció dátumát és ehhez állítjuk be a fogantatás időpontját. Az ovuláció megállapítására szokták a hőmérőzést alkalmazni. Természetesen ez sem teljesen biztos módszer, de általánosságban tény, hogy mivel az Y kromoszómát hordozó hímivarsejtek rövidebb ideig, nagyjából 2 napig életképesek, ezért ha a megtermékenyítés az ovuláció előtt több mint 2 nappal történik, akkor lényegesen nagyobb annak az esélye, hogy a születendő gyermek kislány lesz.

Kínai módszer

Létezik egy olyan kínai naptár, amely a 13. század környékéről ered és egy akkor élt tudós megfigyelésein alapszik. Ennek lényege, hogy egy táblázatban összefoglalható, hogy a nő kora és az adott hónap alapján milyen nemű gyermeke születhet. Vagyis aki például 35 éves, annak most januárban kizárólag fia foganhat. Az évek számánál a betöltött életévet vette figyelembe, és meglepő módon nagyon magas arányban találta el a születendő gyermek nemét.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást