Így legyen tökéletes szemöldököd!

Így legyen tökéletes szemöldököd!

Címlap / Stílus / Arc / Így legyen tökéletes szemöldököd!

Az alábbi egyszerű és gyors tippek segítségével hozd szemöldököd a legjobb formába!

A szemöldök fontossága

Tudtad, hogy a szemöldököd az egyedüli olyan rész az arcodon, mely teljes egészében meg tudja változtatni megjelenésedet?
Ha próbáltál már több féle szemöldökfazont, akkor tapasztalhattad, hogy mindegyik nagyban más tekinteted ad: van, amelyikkel vidám, csodálkozó, és van, amellyel szomorú arcot adsz magadnak.
Éppen ezért érdemes odafigyelni arra, amikor szemöldökcsipeszt veszel a kezedbe, mert ahogy feljavíthatod, ugyanúgy le is ronthatod a kinézeted!

A tökéletes forma

Amennyiben biztosra akarsz menni, akkor tartsd szem előtt a következő formázási módszert, ugyanis ez az, ami mindenkinek jól áll, ez az etalon.
Szükséged lesz hozzá egy hosszabb ecsetre, amit először tégy függőlegesen az orrod mellé. Annak a vonalában kell kezdődnie a szemöldöködnek. Utána fordítsd úgy, hogy az orrlyukad, és az azzal egy oldalon lévő szemed külső sarka egy vonalban legyen – itt kell véget érnie.  
Ez legtöbbször sikerül is ösztönösen eltalálni, viszont a szemöldök legmagasabb pontját általában rossz helyre teszik a nők. Legkönnyebben úgy lehet megállapítani, hová is essen, hogy az ecsetet az orrlyukad és a pupillád külső széle vonalában helyezed. 

Alulról tépkedj

Fontos, hogy mindig az alsó szálakat tépd ki, mivel azok visszanőnek, így ha rosszul szeded ki a szemöldököd, akkor még újra tudod formázni.
Azonban ha a közepéről, vagy a felső részéről húzod ki, akkor benne van a pakliban, hogy olyanokat szedsz ki, amiknek örökre búcsút mondhatsz. Felülről csupán a piheszálaktól szabadulj meg, ha nagyon zavarnak téged!

Hajfestés után

Igen lelombozó látvány, ha valakinek a hajszíne nagyban elüt a szemöldökétől. Tartsd szem előtt, mikor más árnyalatot választasz a sörényednek, tedd ugyanezt a szemöldököddel is, máskülönben búcsút inthetsz a természetes külsőnek.
Ehhez a művelethez kérd meg a kozmetikusodat, vagy a fodrászod, hogy fesse be neked ezt a részed is!

Fésű

Amennyiben szemöldököd rakoncántlan szálai nem szeretnének a helyükön maradni, akkor két választás áll előtted. Az egyik, hogy egy sima szemöldökkefével megfésülöd, így a helyére igazítod.
Azonban van, hogy olyannyira torzonborz a szőrzet, hogy csupán fésüléssel nem tudsz eredményt elérni. Ekkor fújj egy kis hajlakkot, vagy tégy zselét a kefére, így kordában tarthatod a renitens szálakat!

Hibák kijavítása

A legtöbb nő szemöldöke a rossz szedésnek köszönhetően tele van hézagokkal, hibákkal. Szerencsére ekkor sincs minden veszve, ugyanis szemöldökceruzával kijavíthatod ezeket!
Amennyiben túl harsánynak találod a ceruzát, akkor válassz megfelelő színű szemhéjpúdert- ez sokkal természetesebb hatást nyúlt. Ekkor szükséged lesz egy keményebb, ferde ecsetre, mellyel pontos munkát tudsz végezni.

Színezett gél

Napjainkban egyre inkább elterjedőben vannak a színezett gélek, melyek az egészen világos szemöldökre valók. Ezek csupán egy leheletnyi színt adnak azért, hogy ne legyen láthatatlan az arc legfontosabb része. Igaz, sokkal természetesebb, mintha befestenénk tartós festékkel, azonban ez csupán alkalmi viselet, arcmosással azonnal lejön.
A szemöldököd rendbetétele legyen a legelső, amit a szépségedért teszel, ugyanis ha rosszul formázod, akkor az egész végeredményt tönkre teheted!

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást