Légy 10 perc alatt 5 évvel fiatalabb

Légy 10 perc alatt 5 évvel fiatalabb

Címlap / Stílus / Arc / Légy 10 perc alatt 5 évvel fiatalabb

A legújabb trükkök és néhány régi tipp, amelyek segítenek ragyogóbb szemeket és simább szemkörnyéket varázsolni.

Ezt hogyan érheted el plasztikai műtét nélkül?

Első lépés: Ismerd fel a szem alatti karikákat

A szem alatti puffadás lehet a folyadék megtartás oka. A szemed körüli kékes árnyalatot pedig a napnak köszönheted. A nap feléli a kollagén tartalékot, így szemünk kevésbé lesz feszes, továbbá a bőr alatti apró hajszálerek kitágulnak és kipukkadnak miatta. Ezt nem érezzük, azonban a vékony bőrön átlátszik. Egy lehűtött borogatás összehúzza őket, így kevésbé lesznek észrevehetőek, továbbá a puffadást is enyhíti.

Második lépés: A szarkalábakra húzz cipőt

Mivel a ráncok a bőr kollagén veszteség miatt alakulnak ki, hogy valóban megszabadulhass tőlük, szükséged van egy szemkrémre, mely retinolt és A-vitamin származékokat tartalmaz. Ezek feltöltik a bőrt és enyhítik a vékony vonalakat, mivel megnövelik a kollagén termelést és stimulálják a sejtek szaporodását.


Harmadik lépés: Szedd ki a szemöldököd

Egy szép, íves szemöldök lenyűgöző módon simább bőr hatását kelti. Hogy szemöldököd tökéletes formájú legyen, használj szemöldök sablont, így többféle méretet és formát is kipróbálhatsz mielőtt döntést hoznál. Hogyan használd: a sablont helyezd a szemöldöködre és szemöldök ceruzával fesd be a szálakat. Akár egy fehér szemceruza is alkalmas erre a célra. Ha tetszik a forma, húzd ki azokat a szálakat, melyeket nem festettél be, majd mosd le a ceruza nyomait.

Negyedik lépés: Ne hagyd ki a korrektort

Egy jó korrektor használatával akár tíz évvel fiatalabbnak tűnhetsz! Válassz barack vagy sárga alaptónusú korrektort, hogy eltüntesd a szemed alatti kékes árnyalatot. Az állaga is nagyon fontos. Lehetőleg ne legyen ragadós, hogy ne tapadjon meg a vékony ráncokban. Könnyednek, simának kell lennie és nem szabad „berepedeznie” a bőr nyúlásával. Kerüld el a bőröd színénél világosabb korrektorokat, mert azok fiatalítás helyett tíz évvel idősebbnek mutatnak.


Ötödik lépés: Ragyogj

A csillogó szemek beragyogják az egész arcod. Válassz egyet az alábbi gyors trükkök közül, melyek közül párat már biztosan ismersz, de nem győzzük őket hangsúlyozni, hiszen valóban beválnak. Íme három tipp:
– Távolítsd el a pirosságot Visine szemcseppel – Ha szemeid vörösek vagy becsipásodnak, nem tűnhetsz fiatalabbnak.
– Kék színek – A tengerészkék szemceruza kihangsúlyozza szemed fehérségét, bármilyen színű is legyen a szemed. Ha nem akarod túlzásba vinni, válassz egy világoskék szemceruzát.
– Smink-varázs – Szemöldökcsontodra vigyél fel egy a bőrödhöz hasonló árnyalatot, így a figyelem felfelé fog irányulni és kiemeli az egész szemed.

 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!