A legszuperebb sminktippek szemüvegeseknek

A legszuperebb sminktippek szemüvegeseknek

Címlap / Stílus / Arc / A legszuperebb sminktippek szemüvegeseknek

A szemüveg már nemcsak a látáskorrigálást szolgálja, hanem egyúttal trendi kiegészítő is. Ennek megfelelően pedig léteznek kifejezetten szemüvegeseknek szóló sminkelési technikák, amikkel nagyon szépen ki lehet emelni a lencsék mögé rejtett tekintetet.

Mielőtt azonban belefognál a műveletbe, meg kell határoznod, hogy milyen típusú a lencse a szemüvegkeretedben. A távollátok plusz dioptriás lencséje optikailag nagyítja a szemet, míg a rövidlátóké kicsinyíti.

Ha távollátó vagy

A lencséd típusának az a hátránya, hogy abszolút felnagyítja a legapróbb sminkelési hibákat is. A drámai szemfestést felejtsd el! Helyette használj krémes állagú, szolid árnyalatot, a por állagút azonban kerüld, mert a nagyító hatás miatt ezek előnytelenül mutatnak a szemhéjadon és nehezebben is tudod eloszlatni.

Nappalra válassz semleges tónusú, lágyabb színeket, de nyugodtan használhatsz sötétebbeket, csak arra figyelj, hogy ne a legsötetébb, drámai hatású festék legyen az. A szemhéjad orr felé eső részét árnyékold sötétebb színnel, a mozgó részre pedig jöhetnek a világosabb, természetes hatású árnyalatok. A szemceruzát csak mértékkel használd, mert egy rosszul megrajzolt éles vonal tönkreteszi az összhatást. Az erőteljesebb hatáshoz satírozd el enyhén a kontúrvonalakat. A szempilláidat is gondosan fesd ki, lehetőleg csak felül, hiszen a lencse nagyító hatása miatt a csomós szempillák igen csúnya látványt nyújtanak.


Ha rövidlátó vagy

A mínuszos lencse esetében az optikai nagyítás a cél, ezért mindenképpen világosabb, halvány színeket használj. Ilyen például a gyöngyházfényű, csillogó, krémes állagú szemhéjfesték. De ugyanígy remek választás a fehér szemceruza, mert ez nagy mértékben megnöveli a szem méretét, azonban kerüld a túl határozott és éles vonal húzását, inkább finomítsd enyhe satírozással. Jó ha tudod, hogy a cicás szemvonal nem passzol a fehér szemceruzához. 

A sötétebb tónusokat a szemhéj arc felé eső részén használd, a mozgó részre pedig a világosabb árnyalatokat kend. A szempilláidat bátran festheted, dúsító és hosszabító hatású termékekkel tudod a legelőnyösebben kiemelni. Alul és felül is fesd ki több rétegben, hangsúlyosan, hiszen a nagyítás a cél. Szemhéjtust semmiképpen ne használj, abszolút nem előnyös számodra. Az erősen csillogó szemfestést pedig hagyd meg az esti bulira.

Jó tanács: a szemüveglencse típusa mellett érdemes a keret színére és formájára is odafigyelned a sminkelés során. A nagyméretű, kerek formájú, semleges színű keret esetében lehet a legkönnyebben sminkelni. A kicsi, határozott színű keretnél sajnos már nincs ilyen könnyű dolgod, mert például egy túlzottan erős szemfestés nagyon előnytelenül mutat az ilyen típusoknál.

A szemüveglencse kiválasztásánál is számtalan lehetőség áll a rendelkezésedre. Például készíttethetsz vékonyított lencsét, ezek kevésbé nagyítják és kicsinyítik a szemet, így könnyebbé teszik a sminkelést. Kérhetsz tükröződésmentes felületű lencséket is, ezek nagy előnye, hogy még jobban tud érvényesülni a szemfestés.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást