A legszebb őszi hajszínek 2014-re: a lenszőkétől a gazdag csokoládéig

A legszebb őszi hajszínek 2014-re: a lenszőkétől a gazdag csokoládéig

Címlap / Stílus / Haj / A legszebb őszi hajszínek 2014-re: a lenszőkétől a gazdag csokoládéig

A nyári strandolás, meg persze a sok napfény után ősszel szinte mindenkinek van egy időpontja a fodrásznál, hogy a kifakult tincsek felfrissüljenek. Ha nem is gondolkodsz nagy változáson, a legszebb őszi hajszíneket akkor is érdemes végiglapozni, hiszen akár csak egy árnyalatnyi különbség is ragyogóvá teheti a megjelenésedet, vagy trendi őszi színbe fordíthatja a nyári frizurádat.

A szín kiválasztásakor persze mindig kérd ki a fodrászod véleményét is, hiszen bár mindegyik árnyalat gyönyörű, csak akkor fognak igazán jól állni, ha illenek a bőröd és a szemed színéhez is.

Lenszőke

A lágy, természetes, nőies lenszőke egyszerre modern és bájos, elegáns, mégis egy kis melegséget csempész a népszerű szőke színbe, hiszen olyan, mintha mindig csillogna rajta a napfény.

Nem véletlen, hogy ez az árnyalat a sztárok körében is népszerű, újabban például Taylor Swift is így viseli a haját, és az árnyalat remekül illik hamvas bőréhez, és kiemeli szemei kékjét, illetve az ajkai pirosságát, amit amúgy is szívesen hangsúlyoz.

(Képünkön Taylor Schilling viseli.)

Bronde

A bronde az angol brown, azaz barna, és blonde, azaz szőke szavak összevonásából keletkezett, és egy nagyon természetes, de annál élénkebb, élettelibb árnyalatot, a szőke és a barna egyesülését jelenti.

A divatszakma szerint az árnyalatot Gisele Bundchen modell fedezte fel még 2007-ben – már ha egy hajszín esetében lehet felfedezésről beszélni – és a népszerűsége azóta is töretlen.

Jó hír, hogy a szőkésbarna hajszín egyébként is kifejezetten gyakori Európában, így ha neked is ilyen van, ez az árnyalat legfeljebb egy kis gazdagságod és fényt ad a hajad természetes színének, és szinte biztosan jól fog állni.

(Képünkön Jessica Alba viseli.)

Rézvörös

Létezik olyan ősz, amikor a rézvörös ne kerülne fel a kedvencek listájára?

Aligha, de ez érthető is: a lágy vörös árnyalatról mindenkinek a gyönyörű falevelek jutnak eszükbe, és ez a szín tökéletesen áll kicsit sápadtabb és pigmentáltabb bőr mellett is, a kék vagy zöld szemeket éppúgy kiemeli, mint a barnákat, nem véletlen tehát, hogy ilyenkor sokan kérik ezt a szexis, mégsem hivalkodó árnyalatot.

(Képünkön Debra Messing viseli.)

Sombré

Az ombré trendnek lassan leágazóban van a fénykora, helyét átvette viszont a sombré, ami egy sokkal lágyabb és természetesebb változat.

A sombré haj esetében a haj vége és töve ugyanolyan színű, és a hajvégek éppen csak egy árnyalattal világosabbak, mintha csak valóban a nap szívta volna ki őket.

Ez a kis trükk a hajadat dúsabbnak és egészségesebbnek mutatja, nem véletlen, hogy Jessica Alba, Rosie Huntington-Whiteley és Jessica Biel is ezt választotta, és várhatóan nagy sláger lesz az idén ősszel.

(Képünkön Tina Fey viseli.)

Gazdag csokoládé

A barnák közül idén ősszel a gazdagabb, karakteresebb, sötétebb árnyalatok hódítanak, melyek természetes fényükkel vonzzák a tekintetet.

A gazdag csokoládé árnyalata általában a barnább bőrön mutat különösen jól, hiszen természetes, egészséges hatást kelt, de valamelyik finomabb árnyalatával világos bőr esetében is próbálkozhatsz.

A finom árnyalat nagy rajongói például Selena Gomez és Kim Kardashian is.

(Képünkön Michelle Dockery viseli.)

Rózsa arany

A vörösbe hajló arany árnyalat éppen olyan, mint egy nyár végi naplemente, ezért nem csoda, hogy azok, akiknek a bőre világos, a rézvöröset viszont kissé túl erősnek találják, szívesen választják ezt a lágyabb, ártatlanabb, mégis nagyon nőies árnyalatot, ami a szőke és a vörös között helyezkedik el.

A rózsa arany a sztárvilágban is népszerű, újabban például Jessica Chastain is így hordja a haját.

(Képünkön Ke$ha viseli.)

Mézszőke

A telt, ragyogó mézszőkébe szinte öröm belesimítani, hiszen a lágy, selymes árnyalat melegséget hoz a hűvösebb, nőies szőkébe.

A lenszőkénél eggyel sötétebb, enyhe vöröses csillogású mézszőke szintén nagyon sokaknak jól áll, többek között A Wolf Street farkasának női sztárja, Margot Robbie is imádja.

(Képünkön Scarlett Johansson viseli.)

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást