Dekor / Kikapcsolódás / Otthon / Szórakozás

A Holiday kis házikója? Filmes otthonok, amikbe azonnal beköltöznék

A Holiday kis házikója? Filmes otthonok, amikbe azonnal beköltöznék

Bridget Jones naplója

Egy újabb brit szingli, ezúttal Londonból, akinek az otthona igazán hangulatos, amelyben magamat is el tudnám képzelni. Bridget lakása a Borough market közelében, egy pub fölött található, London belvárosában, rövid sétára a London Bridge-től. A brit fővárosban ez igazán szuper hely, de valójában a lakás belseje az, ami igazán magával ragadott. Könyvek, puha fotelek, melegfényű lámpák és egy kis kellemes káosz, pont olyan otthon, amiről el is hisszük, hogy valaki lakik benne. 

 

 

A szerelem hálójában

New York az örök szerelmem, nem véletlenül, hogy a listára egy hamisítatlan New York-i otthon is került. A szerelem hálójában című film főhősének, Kathleen Kellynek (Meg Ryan) lakása is csodás. A hangulatos brownstone-ban található lakás egy igazi pihe-puha otthon. Rengeteg könyvespolccal – egy könyvesbolt tulajdonostól nem is vártunk mást –, hatalmas virágos kanapéval, romantikus ágykerettel és egy apró, zűrös konyhával. A New York-i, és főleg a Manhattanben található apartmanok híresek arról, hogy aprók és a konyha szinte láthatatlanul kicsi bennük. A filmbéli lakás azonban egészen lakályos méretű, amelyben egészen biztosan boldogan eléldegélnék az Upper West Side-on.

 

 

Élősködők

A tavalyi év Oscar-nyertes filmje kicsit kilóg a sorból, hiszen nyilvánvalóan jobban vonzódom a régies, romantikus stílusú otthonokhoz, de azért néha egy-egy modernebb épület is megdobogtatja a szívemet, ilyen az Élősködőkben látható ház is. Nagy terek, letisztult vonalak kívül és belül, sok-sok üveg és fényes felület, de az összhatás mégis otthonos. 

 

 

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást