5 mesefilmes ház, amit tényleg megépítettek

5 mesefilmes ház, amit tényleg megépítettek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 mesefilmes ház, amit tényleg megépítettek

Volt már olyan, hogy épp az egyik kedvenc mesefilmedet nézted, és arra gondoltál, “Na, ebben a házban tényleg szívesen leélném az életem”? Nos, egyeseknél ez kicsit több, mint kósza gondolat. Néhány ember ugyanis továbbvitte az elképzelést, és egy-egy építész segítségével megtervezték a legszebb meseházak valódi változatait. Most összegyűjtöttünk 5 olyan épületet, amelyet már nem csak a televízióban láthatsz viszont!

Simpson család

Még a 90-es évek végén keltették életre Nevadában az egyik legnépszerűbb mesefilmes lakást. A Simpson család háza reklámfogásként épült meg (méghozzá egy verseny keretében), így a tervezők még a legapróbb részletekre is hatalmas figyelmet fordítottak. Ennek eredményeképp a lakás kiköpött mása lett a filmes verziónak: a sárga falak, a narancsszínű ajtó, és az ikonikus, piros kanapé sem maradhatott ki az berendezkedés során. Maga az épület egyébként akkora népszerűségre tett szert 1997-ben, hogy közel 30.000 ember utazott el Nevadába csak azért, hogy testközelből megtekinthesse Homer és Marge mesebeli otthonát.

Spongya Bob

Mindenki hallott már Spongya Bobról, és biztosan veled is szembejött már néhányszor a tévében vagy reklámokban az a jellegzetes ananász lakás. A furcsa formájú ház persze az építészek fantáziáját is beindította – olyannyira, hogy Ausztráliában meg is valósították ezt.

Persze az épület valójában nem egy igazi ananászból készült (na nem mintha ez olyan meglepő lenne), és nem is az óceán fenekét választották helyszínnek. Ettől függetlenül egy az egyben úgy néz ki, mint a mesefilmes változat – bár a Simpson háztól eltérően itt már nem tudtak mindent olyan pontosan megtervezni, hiszen az matematikailag is lehetetlen lett volna.

Fel!

Az elmúlt évek egyik legkiemelkedőbb animációs filmje határozottan a Fel! című mese volt.

Az idős bácsi és a kíváncsi kisfiú rengeteg lufi segítségével égbe repítette a házat, és nekivágtak egy izgalmas kalandnak a világ másik felén. Bár az eredeti változatot elég nehéz lenne elrepíteni Dél-Amerikába, de maga az épület legalább olyan varázslatos, mint filmbeli másolata. Az építkezést maga a Pixar studió is jóváhagyta, azonban a vibráló színvilág miatt a szomszédság követelte, hogy fessék át az árnyalatokat. Végül a ház tulajdonosai győzedelmeskedtek, a lakás pedig épp olyan élénk maradt, mint ahogy azt eredetileg tervezték.

Frédi és Béni

Ki gondolta volna, hogy a Flinstone család otthona Portugáliában van? A sziklákból megépített lakásban ugyan nincs igazi dinoszaurusz, aki egyetlen mozdulattal segít felaprítani a felesleges holmikat, de az biztos, hogy kőből készített úszómedence található az udvaron.

Maga az épületet egyébként nem teljesen a mesefilm inspirálta, a turisták azonban rögtön észrevették a hasonlóságokat, és sorra rohamozták meg a környéket. Ez viszont kifejezetten zavaró lett a tulajdonos számára egy idő után, olyannyira, hogy barikádot emelt a ház köré. Viszont ez sem igazán tartotta vissza a rajongókat, így végül a költözés mellett döntött.

Hello Kitty

Noha Hello Kitty karakterét eredetileg Japánban találták ki, Taiwan lakosai a világ legnagyobb rajongói közé tartoznak. Mi sem bizonyíthatná ezt jobban annál, hogy itt nyílt meg az első Hello Kitty hotel, ami természetesen tetőtől talpig rózsaszínben pompázik.

A szálló vendégei cica mintás takaróban aludhatnak, a rádió Hello Kitty-s zenét játszik, és szinte minden dísztárgyban megjelenik a karakter. Sőt, ez még nem minden, ugyanis a vendégek választhatnak, hogy Hello Kitty-s kocsiban vagy biciklivel szeretnék körbejárni a várost, és még a karakter által inspirált bort is megkóstolhatják.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást