A 12 legrosszabb női szokás

A 12 legrosszabb női szokás

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / A 12 legrosszabb női szokás

Sokkal szebbek vagyunk a férfiaknál, jobb az illatunk, több mindenre tudunk figyelni egyszerre, érzékenyebbek vagyunk és még sorolhatnánk előnyös tulajdonságainkat. De vajon a természetünk mennyire elviselhető?

1. Akarjuk tudni, épp mit érez és mire gondol a férfi

A nők úgy vélik, minden érzést (legyen jó vagy rossz) ki kell fejezni és hangot kell adni neki. Ugyanezt várják a férfiaktól is.
Pedig ha kicsit visszavennénk a folytonos “ami a szívemen a számon” szokásainkon, és a párunk kicsit érzelmileg kommunikatívabb lenne, egyensúlyban lennénk az ellenkező nemmel.
Az igazság az, hogy irigyeljük a férfitól a higgadt magatartását, hogy vannak pillanatok, hogy “semmire sem gondol”.

2. Vészjóslók és pánikkeltők vagyunk

Ha nem hív fel párunk, vagy nem érkezik haza időben, rögtön rosszra gondolunk. Talán a tudat alatti anyai érzés ébred fel bennünk, az viszont biztos, hogy az aggódás az ereinkben van. 
Az ördögöt képesek vagyunk falra festeni, ha nem alakul minden az elképzelésünk szerint. Hajlamosak vagyunk több mindent belemagyarázni a dolgokba, mint amennyi energiát megér az egész ügy.
Talán jó megfogadni a férfiak tanácsát: dőljünk hátra nyugodtan és relaxáljunk.  

3. Zsörtölődünk

A nők ezen problémája olyan régi, mint az emberiség maga. Már az ókori görögöknél is ismerték ezt a női szokást: Héra folyton bosszantotta Zeuszt kötekedéseivel és Szókratész felesége, Xanthippé is zsémbes asszony volt.
Lehet, hogy a férfiak készülékében a hiba, és a nőknek jó oka van ilyennek lenni. Azt szeretnénk, ha nem lenne hiábavaló amit újra és újra elmondunk. Ha viszont lepereg a férfiról, még erőteljesebben rázendítünk.

4. Irracionálisak vagyunk

A férfi hiába próbál ésszerűen és logikusan elmagyarázni valamit, a nő válasza úgyis “Igen, de én másképp gondolom.” Ez tipikus módja a férfiak őrületbe kergetésének.
Egyszerűen másképp látjuk mi nők a világot, a férfi pedig jobban tenné ha elfogadná és megpróbálná elmagyarázni, miért nem ért ezzel egyet.
Egyes nők azonban nem tudnak hallgatni, ezért könnyekben törnek ki és hisztérikus- vagy dührohamot kapnak.

5. Meg akarjuk változtatni a férfiak megjelenését

Szeretjük a férfiakat, de a jó pasikat még inkább. Így szép lassan bekerülnek a szekrénybe a nő stílusának megfelelő ruhák, elhalmozzuk a férfiakat divatbéli jótanácsainkkal, ki szeretnénk szedni a szemöldöküket és új fodrászt javasolunk nekik.
Elgondolkoztunk rajta, mennyire zavarja ez őket? Egy okos nő csak lassan adagolja mindezeket, és hagyja hogy a férfi saját magától rájöjjön mi az, ami számára előnyös.

6. Órákat készülődünk

Még a legpontosabb nőknek is problémát jelent időben elkészülni, hisz helyén kell legyen a ruha, frizura, smink, egyszóval minden. Az utolsó pillanatban való átöltözések párunkat az őrületbe kergetik, ezért legtöbbször szívesebben várnak ránk ajtón kívül (így lehűtik kicsit magukat).
Persze meg kell adni, egész napi jókedvünk sokszor a ruhán és a megjelenésünkön múlik. Ezért ez egy szükséges rossz szokás marad.

7. Folyton beszélgetni akarunk

Ez különösen igaz akkor, amikor hazaértünk a munkából. Mind a férfiaknak, mind a nőknek hosszú munkanapjaik vannak, találkoznak idegesítő emberekkel és frusztráló problémákkal. A különbség az, hogy a férfiak amint hazaértek elfelejtik, a nők pedig ki akarnak mindent beszélni.

8. Túl sokat vásárolunk

Mint a drog, ha egyszer elkezded, nem tudsz leállni egyetlen ruhadarabnál. A határ pedig a pénztárcád. A férfiak falra tudnak mászni, amikor elindulunk táskát vásárolni és hazatérünk egy új ruhával és két pár cipővel. A célirányos férfiak számára ez teljesen érthetetlen és nevetséges.
Pedig a túlzásba vitt vásárlások drága problémát jelenthetnek a családi kasszának. A legjobban úgy orvosolhatjuk a problémát, ha limitált összeggel indulunk útra és magunkkal viszünk egy objektív barátnőnket, aki szigorúan elmondja véleményét mindenről.

9. Elvárjuk, hogy a férfi mindent megjavítson

Minek hívni villanyszerelőt, ha van férfi a házban? Elromlott a mosógép, majd a férjünk megjavítja! Néha megálmodott ötleteink megvalósítását várjuk el tőlük, pedig nem a Mekmesterrel van dolgunk.
Sokszor bosszantóbb és időigényesebb saját magunk belevágni a munkálatokba, mintha szakemberre bíznánk.

10. “Szukáskodunk”

A nőknek gyakran gondot okoz más nőkkel egy csapatban dolgozni. Ez egyfajta féltékenység, ők akarnak a királynők lenni, a legszebbek és legnépszerűbbek. Ez előfordulhat baráti társaságokban is, vagy akárhol, ahol a nők “össze vannak eresztve”.
A legjobb ha ebből kimarad a férfi, legjobb esetben csak nyugtatni lehet a nőt, de semmi esetre sem ellene fordulni és valakinek a pártjára állni.

11. Megszállottak vagyunk a súlyunkat illetően

Soha nem tudunk tökéletesen kinézni. Miért? Mert nagy társadalmi nyomás nehezedik ránk, nőkre. Érezzük, hogy csak vékonyan és csinosan lehetünk szépek. Pedig azzal, hogy viccesebbek, okosabbak, jó arcok vagyunk többet el tudnánk érni, mintha utat engednénk ennek az új “fogyókúra hobbinak”.
Bár soha nem fogjuk abbahagyni az alakunkat illető panaszkodást, meg kell próbálnunk megtenni mindent, hogy megszabaduljunk a felesleges kilóktól, már csak egészségünk miatt is. Amit ilyenkor egy férfi semmilyen esetre sem tehet, hogy fitnesz bérletet vásárol, vagy negatív megjegyzést tesz alakunkra.

12. Pletykálunk

A nők alapvetően sokkal beszédesebbek a férfiaknál. Sokkal gyakrabban és hosszabb ideig képesek vagyunk telefonálni. Rengeteg dologról szeretünk beszélni barátnőinkkel, családtagjainkkal.
Ez egy szociális készség, melyre a társadalomnak szüksége van, de rossz szokást jelent, ha közben pletykálunk. Az intim részleteket és titkokat diszkréten kell kezelni, mindenkinek joga van a magánélethez.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást