A legmeghatóbb lovas filmek, amik inspirálni fognak

A legmeghatóbb lovas filmek, amik inspirálni fognak

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legmeghatóbb lovas filmek, amik inspirálni fognak

Lehet utolérhetetlen versenyző vagy hűséges társ, egy ló mindig csodálatos és inspiráló filmtémát nyújt. Akár lovagolsz Te magad is, akár csak messziről csodálod a pacikat, ezeket a kalandos, megható és izgalmas lovas filmeket imádni fogod! Neked melyik a kedvenced közülük?

A suttogó

A suttogóban egy fiatal lány (a kamasz Scarlett Johansson) lovas balesetet szenved, anyja (Kristin Scott Thomas) pedig utolsó megoldásként egy suttogóhoz, azaz egy különleges gyógyítóhoz (Robert Redford) fordul segítségért.

A találkozás mindhármuk életét megváltoztatja.

Robert Redford lovas drámája egyrészt csodálatos emberi történet az újrakezdésről, a megbocsátásról és a bizalomról, másrészt izgalmas lovas kaland is.

A tűz óceánja

Mit kezdhet egy ügyes cowboy és egy tarka kis musztáng a félelmetes sivatagban?

A tűz óceánja igaz történeten alapul: főhőse (a frissen felfedezett Viggo Mortensen) a Vadnyugat elismert lovas versenyzője volt, amikor meghívást kapott egy távoli, arab sivatagi versenyre.

Az új kihívás csodálatos párossá kovácsolja lovat és lovast, miközben váratlan, egzotikus kihívásokkal találkoznak ebben az izgalmas kalandfilmben.

Fekete Szépség

Igazi családi kikapcsolódást nyújt a gyönyörű fekete ló, Fekete Szépség története.

Különlegessége, hogy a főszereplő kiscsikó korától maga meséli el a történetét – azt, hogy kikkel találkozott, milyen kalandokba keveredett és végül hogyan ért révbe.

A ló szemszögéből nézve pedig nagyon tanulságos, hogy milyennek látszunk mi, emberek.

Vágta

A lóversenyek szenvedélyes világába kalauzol a hét Oscar-jelöléssel büszkélkedő Vágta: egy zsoké, egy milliomos és egy öreg cowboy életét végleg megváltoztatja, amikor találnak egy különleges, kistermetű lovat.

A ló váratlan sikerei aztán nemcsak a kis csapatot kápráztatják el, hanem az egész, világválság sújtotta országot – a Vágta igazi optimista film, a lelkesedése pedig ragadós.

Hadak útján

A Hadak útján főszereplőit, a fiatal Albertet és imádott lovát elválasztják egymástól – az első világháború pedig senkit nem kímél, így mielőtt újra egymásra találnak, mindketten elképesztő nehézségeken mennek keresztül.

Steven Spielberg hat Oscar-díjra jelölt drámája megújította a háborús film műfaját, hiszen egy ló szemszögéből mutatta be a harcmezők szörnyűségeit.

Kincsem

Mióta csak bemutatták, mindenki a Kincsemről beszél, nem véletlenül: amilyen nagy szenzáció volt annak idején a magyar csodaló, olyan hatalmas siker lett Herendi Gábor filmje.

Kicsit pimasz, kicsit modernizált és felturbózott a történet, hiszen rengeteg kalanddal, szerelemmel és ármánnyal kiegészítve mutatja be ló és gazdája történetét.

Viszont végig méltó Kincsem emlékéhez – te láttad már?

Szilaj – A vad völgy paripája

A Vadnyugat meghódítását egy bátor ló szemszögéből mutatja be a Dreamworks Oscar-jelölt animációs filmje, a Szilaj – A vad völgy paripája.

Meddig állhat ellen az emberek uralmának a prérik szabadságához szokott, öntudatos Szilaj?

A felnőttként is tökéletesen élvezhető mese a musztángok visszaszorulásának tragédiáját szuper zenékkel kiegészítve, meghatóan és okosan dolgozza fel – itt az ideje újranézni!

A paripa

A paripa különlegessége, hogy a főszereplője egy nő, aki akarata ellenére csöppen bele a férfiak uralta lovas világba.

Az igaz történeten alapuló film Penny Cheneryt (Diane Lane) mutatja be, aki elképesztő bravúrt hajtott végre, amikor családanyaként, minden tapasztalat nélkül átvette apja istállóját, versenylova pedig maga mögé utasított mindenkit.

A Disney inspiráló és megható női sportfilmje igazi felüdülés tele drámával és izgalommal.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást