A legmeghatározóbb fitnesz videók

A legmeghatározóbb fitnesz videók

Címlap / Életmód / Egészség / A legmeghatározóbb fitnesz videók

A legnépszerűbb tömegsport a 21. században az aerobik. Most összegyűjtöttük, kik voltak segítségünkre az otthoni mozgás során.

Jane Fonda – Az aerobik nagykövete

Jane Fonda legalább annyira ismert fitnesz-videóiról, mint a színészi munkásságáról. Az addig aktívan balettozó színésznő az egyik forgatáson szerzett sérülése miatt kénytelen volt új mozgásforma után nézni. Ekkor talált rá az aerobikra. 1982-ben adta ki az első VHS-ét, amelynek segítségével nők milliói másolhatták otthon a megszállott fitnesz-hívő Fonda gyakorlatait.
A kazetták mellett kiadott könyveket és audio-kazettákat is. 1995 után azonban legközelebbi fitnesz segédletét csak 2010-ben dobta piacra, az idősebb, mozogni vágyó közönség számára.

Makray Katalin – „Egy kicsi mozgás mindenkinek kell…”

Az olimpia ezüstérmes tornásznő sokak számára a 70-es, 80-as évek népszerű TV Torna sorozatából lehet ismerős, amelyet a Telesport szerkesztőségének ötlete alapján álmodtak kamera elé. A legelső műsor 1975. március 4-én került adásba a Magyar Televízióban. Eleinte még csak kedden és pénteken jelent meg a képernyőkön, ’76-tól viszont már minden este a programban szerepelt.
Katalin lányaival együtt, közel tíz évig volt a magyar háztartások állandó vendége. Makray Katalin az aerobik egyik hazai meghonosítója volt. 1983-ban az elsők között kezdte meg a sportág edzőképzését Magyarországon.] 1991-ben részt vett a Magyar Aerobik Szövetség megalapításában, és elnökségének tagja lett.  

Bíró Ica – A Metál lady

Az ország Bíró Icája 1980-as lett ismert fotómodell és manöken. Ebben az időben rengeteg fénykép, címlap készült róla. Énekesnőként együtt dolgozott a Pokolgéppel és az Ossian-nal. A fitnesz világ számára 1995-ben lett ismert tag. Legnépszerűbb munkája a TestSzépítés.
Kislánya születése után 20 kg-ot hízott és 13 kg súlyfelesleg maradt rajta. Ekkor dolgozta ki ezt a mozgásprogramot, amelynek hatására három hónap elteltével visszanyerte eredeti súlyát és alakját.

Cindy Crawford – modell fitnesz

A ’90-es évek legfényesebb szupermodellje, a szépségpöttyéről felismerhető Cindy Crawford is az aerobik hullámot meglovagolva 1992-ben kiadta első, „Fitness for you” című videóját, amely Amerikában és Európában is világsikert aratott.
Látványos elemekkel, kellemes, fülbemászó zenével megtűzdelt gyakorlatsorai egyszerűek és abszolút végigcsinálhatók.

Schobert Norbert – Aerobik Norbival

Schobert Norbi jelenleg is hazánk legnagyobb fitnesz guruja, aki maga is kövér kisfiúként élte mindennapjait, de saját elhatározásából és akaraterejéből, kemény munkával megszabadult a felesleges kilóktól.
Magyarországon elsők között adott ki férfiként fitnesz kazettát (Aerobik Norbival), amelyről kis túlzással lehet állítani, hogy kicsiny hazánkban egy erőteljes mozgáshullámot indított el. Húsz sikeres filmet és 420 tévétornát forgatott. Készített duciknak szóló tréninget, a kick-box elemeire hajazó programot.
Később megálmodta az Update rendszert, amely kódok szerint csoportosítja a mindennapi betevő falatokat. Az Update Európában először és egyedül klinikailag bizonyított, a kalóriadiétánál is hatékonyabban fogyasztó életmód program. A témában számos könyve megjelent, amely életmód tippeket, élettörténeteket és étrendet tartalmaz.

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!